Найвищий п"єдестал - у Києва

20:10 | 07 июня 2018

У столиці 7 червня завершився чемпіонат України серед юнаків і дівчат до 16 років. За підсумками двох змагальних днів головний командний кубок здобули господарі, другі у загальному заліку - одесити, треті - харків"яни.

 

 

У хлопців командні місця розподілилися так: 1) Одеська область, 2) Харківська область, 3) Київ. У дівчат вийшла інша трійка: 1) Київ, 2) Одеська область, 3) Дніпропетровська область.

 

 

Звичайно, щоб здобути медалі, треба було неабияку майстерність показати. Наприклад, продемонструвати вміння в"язати суперника в вузол - майже так, як пояс дзюдоги.

 

 

Тобто нинішні змагання довели, що вміння боротися в партері ніхто не відміняв, хоча дехто із експертів і відзначає переважну націленість на кидок.

 

 

Адже і на "нижньому поверсі" вправні дзюдоїсти здатні вирішити питання переможця на свою користь.

 

 

Однак кидки є кидками, тут теж треба володіти "мистецтвом плетіння"...

 

 

Після поєдинків відбулися збори суддів, які обслуговували чемпіонат. У багатьох сутичках фінального блоку працювати довірили молодим арбітрам. Деяким рефері довелося достатньо часу провести на татамі. Але за словами голови суддівського корпусу ФДУ Руслана Перети, це не означало, що ці спеціалісти отримали якісь преференції в оцінюванні їхньої роботи. Всіх оцінували, як то кажуть, на загальних підставах. "Хто отримав невисокі бали, той має підійти до комісара килима і з"ясувати, які помилки він зробив, і над чим йому працювати в майбутньому. Без такого діалогу не буде просування вперед", - сказав Руслан Пилипович. У цілому ж наша Феміда на цьому чемпіонаті зі своїми завданнями впоралася.

 

 

Церемонія нагородження - завжди приємний фінальний акорд змагань: для тих, хто отримує призи, і для тих, хто ці призи вручає.

 

 

Детальні протоколи змагань другого дня можна побачити на сторінці Федерації дзюдо України у стрічці новин в соціальній мережі "Фейсбук".

 

Перехід на сторінку - ТУТ.

 

Репортаж про перший день турніру - ТУТ.

 

Світлини турніру можна побачити на нашому сайті в розділі "Галерея".

 

Перехід на альбом - ТУТ.

Добавить комментарий

Имя (обязательное)

Обновить
Источник