І постає тінь сакури...

11:25 | 19 апреля 2018

На олімпійській базі "Конча-Заспа" добігає кінця сесія першого в історії України курсу Академії дзюдо IJF. Зараз навчання й іспити проходить друга група слухачів.

 

 

 

Як відзначив один із головних ініціаторів заходу, віце-президент Федерації дзюдо України Олександр Нагібін, у залі панує атмосфера класичного дзюдо, яке народжене в Японії. Навіть коли з-за хмари виходить сонце, то за плакатом із постаттю Дзігоро Кано постає тінь дерева з листями. І легко уявити, що це сакура...

 

 

Дзюдоїстська освіта - різнобічна. Наприклад, дуже цікавий "предмет" - геометрія, яка за допомогою малюнків, жестів і прийомів демонструє, що кути бувають різними.

 

 

 

 

Те, що наші студенти швидко "розгризають граніт науки", ще раз підтвердив Даніель Ласкау, спортивний директор IJF, чемпіон світу 1991 року.

 

 

"А ще мені подобається організація заходу, атмосфера, в якій відбувається це дійство. Щоправда, це природно, адже Україна неодноразово проводила різні змагання на високому рівні, ваші менеджери - досвідчені спеціалісти. Гадаю, це - тільки початок великої роботи, і у вас буде влаштовано ще багато подібних курсів", - сказав Даніель.

 

 

А сесія - справа серйозна. Слухачі тягнули екзаменаційні білети, а потім мали продемонструвати на практиці той чи інший прийом або рух. Сентенцію, що іспити - це не жарти, може підтвердити старший тренер чоловічої збірної Артем Блошенко (на фото), котрий, до речі, після випробування проводив тренування нашої національної команди у рамках підготовки до чемпіонату Європи.

 

 

Отже, всім після закінчення сесії буде, що згадати, і не тільки завдяки "фото на згадку".

 

 

Добавить комментарий

Имя (обязательное)

Обновить
Источник