Смак „трапези” на Полтавщині

17:10 | 19 марта 2018

Близько 900 учасників із 14 регіонів зібрав у Кременчуці ІІІ Всеукраїнський турнір, присвячений співробітникам СБУ, які загинули в зоні АТО.

 

 

 

Юні дзюдоїсти представляли 62 команди, боролися вони у трьох вікових категоріях (2003 – 2004, 2005 – 2006, 2007 – 2008) на 5-ти татамі. Поєдинки обслуговували три десятки суддів, у тому числі – четверо міжнародної категорії.

 

 

Серед гостей, які приїхали підтримати хлопців і дівчат, були й троє дзюдоїстів національної збірної – заслужений майстер спорту Георгій Зантарая, майстри спорту міжнародного класу Сергій Дребот і Станіслав Бондаренко.

 

– Хочу побажати юним спортсменам ніколи не втрачати бажання прагнути підкорювати нові вершини. Адже без цього не прийдуть успіхі. Так що працюйте і в школі, і на татамі, й усе в вас вийде, – на урочистому відкритті звернувся до учасників чинний чемпіон Європи Георгій Зантарая.

 

 

Вийшло й в організаторів, котрі влаштували справжнє свято, де місце знайшлося на тільки спорту, а й іншим цікавим моментам. Про це розповів головний суддя змагань Василь Новік.

 

– Наш турнір демонструє постійний прогрес, – каже Василь Васильович. – 2016 року в Кременчуці виступили 260 дзюдоїстів, 2017-го – 560, а тепер – ще на три сотні більше. Завдяки чому ми цього досягаємо? Ми гостинно всіх приймаємо. Безкоштовно годуємо всіх учасників, хоч це було, повірте мені, не дуже просто. Адже спочатку розраховували приблизно на 600 людей, а тут – вийшло набагато більше. В авральному режимі довелося вирішувати ці питання, і під час змагань ніхто голодним не залишився. Навіть більше: хто просив поїсти перед далекою дорогою, того теж годували.

 

 

Ще один важливий момент – змагання не затягнулися через велику число учасників. Тут, до речі, теж треба було демонсрувати кількісний прогрес – з татамі. На першому турнірі їх було два, на другому – чотири, зараз – уже п’ять. Складали цей „пазл” з чотирьох різних місць. От у цьому нам потрібна допомога: може – від міста, може – від Федерації дзюдо України. Раптом наступного року до нас приїде тисячна армія учасників.

 

СБУ – як головний ініціатор змагань – взяла на себе багато питань. Надавало транспорт і людей. Також традиційно було організовано, так би мовити, пізнавальну частину заходу. Встановили стенди, які розповіли про працівників служби безпеки, які загинули в АТО. Також провели виставку бойової техніки. Влаштували й збройну кімнати, де показали „обладунки” сучасного бійця загонів спеціального призначення. Особливо хлопцям це було дуже цікаво.

 

 

Вважаю дуже гарним ходом, що до нас приїхали дзюдоїсти збірної. Вони відпрацювали „від і до” – взяли участь у відкритті й нагородженні, залюбки фотографувалися с малеччю і роздавали автографи. Це дуже важливо для популяризації нашого виду єдиноборств, як, до речі, й організація он-лайн трансляції, яку було забезпечено „Кремінь-ТВ”. Отже, на мій погляд, ми впоралися.

 

Такі турніри дають поштовх для розвитку дзюдо і для всієї країни, і для нашого регіону. Сподіваємося, що у нас зростатимутить такі майстри, як Єлизавета Каланіна, котра відновилася після операції і здобуває високі міжнародні нагороди – нещодавно вона перемогла на етапі серії Гран-прі в Агадірі.

 

Результати:


2003-2004

 

2005-2006

 

2007-2008

Добавить комментарий

Имя (обязательное)

Обновить
Источник