Чемпіонат серед кадетів: про результати й не тільки...

00:10 | 20 февраля 2018

540 учасників із 25 регіонів – таке солідне представництво чемпіонату України серед кадетів, що приймав Луцьк. Турнір є одним із етапів відбору кандидатів до національної команди в цій віковій групі, якій доведеться виступати на чемпіонаті Європи, Всесвітній Гімназіаді й Юнацьких Олімпійських іграх.

 

У командному заліку трійку призерів - як у хлопців, так і у дівчат - склали: 1. Київ, 2. Дніпропетровська область. 3. Запорізька область.

 

Про змагання в столиці Волині розповіли старші тренери збірних Артем Василенко й Юрій Пирог.


 

– Мені сподобався сам підхід до організації змагань. Перед турніром грамотним кроком стало проведення суддівсько-тренерського семінару. Завдяки цьому заходу суперечливих моментів було мінімум, як на мене, лише два. Останнім часом у дзюдо правила часто змінюються, і не всі встигають опанувати нововведення. Якщо брати попередній чемпіонат України, то через невірне трактування нюансів виникало чимало непорозумінь. Тепер же конфліктних ситуацій не було, і це вважаю дуже позитивним моментом, – каже наставник юнаків Артем Василенко. – Що ж до спортивного змісту, то дуже сильно помінявся склад лідерів у категорії до 60 кілограмів. Бронзовий призер Європейського юнацького олімпійського фестивалю-2017 Олег Вередиба програв у другій сутичці, і тепер він відбиратиметься до збірної через міжнародні турніри. Несподівано програв Іван Прудіус. А от володар золотої нагороди Ростислав Бережний здивував, адже до цього великих здобутків у нього не було. Відзначу й Данило Токаря, хоча він і поступився у фіналі. Дуже напруженим видалося протистояння у надважкій вазі, де зійшлися Сергій Ковбасюк і Костянтин Яцко. Вони довго боролися, і хотілося, щоб підсумок поєдинку вирішила технічна дія, але сталося вже як сталося, й переможцем оголосили Ковбасюка. У категорії до 73 кілограмів виграв Артем Бубир, про нього можна сказати, що це – хлопець з характером, по-хорошому зухвалий. Цікаву боротьбу продемонстрував Тимур Валєєв (до 81 кг). Грамотно діяв Микита Голобородько (до 50 кг), надії пов’язуємо і з Юрієм Горіславським (до 90 кг). Щоправда, нам треба пам’ятати: це, скажімо, результати внутрішньої арени, головне – грамотні дії і характер демонструвати на міжнародному рівні.

 

Учасники суддівсько-тренерського семінару.

 

– Дійсно, іноді той, хто не переміг на національних змаганнях, потім добре показують себе на відповідальних міжнародних змаганнях, – продовжує думку свого колеги тренер дівчат Юрій Пирог. – Хочу навести приклад дворічної давнини, коли я очолював збірну хлопців. Із таких «других номерів» Микита Матлашевський виборов «золото» у вазі до 81 кілограма, а Євген Вегера – «бронзу» у категорії до 90 кг. А вони ж тоді посіли другі місця на чемпіонаті України. Ось тому ми нікого не скидаємо з рахунків, братимемо на відбірні етапи Кубку Європи не тільки переможців, а й інших претендентів. Тим більше – конкуренція в команді дівчат достатньо висока, на кожну вакансію – декілька кандидатів. Хоча, звичайно, варто відзначити володарок золотих нагород – Софію Бордінськіх (до 44 кг), Владиславу Снітко (до 48 кг), Анастасію Чижевську (до 57 кг), Юлію Курченко (до 63 кг), Руслану Булавіну (понад 70 кг)… Нагадаю, що чемпіонат України пропускала Анастасія Балабан, бронзова призерка світової першості-2017 серед кадетів у категорії до 40 кілограмів. Вона вже виступатиме в міжнародному відборі. Працюємо, щоб наша збірна в цьому сезоні продемонструвала гідний результат.

 

 

Повні протоколи змагань – ТУТ.


Добавить комментарий

Имя (обязательное)

E-Mail (обязательное)

Сайт

Обновить
Источник