Регіони: командні змагання у Кропивницькому

18:10 | 06 декабря 2017

2 грудня у Кропивницькому вперше відбувся відкритий командний чемпіонат міста Кропивницького, призовий фонд якого склав 10000 грн. За нагороди турніру боролися юнаки 2005-2006 років народження.

 

На відкритті змагань учасників привітав секретар міської ради Андрій Табалов, начальник відділу фізичної культури та спорту міської ради Сергій Колодяжний, президент міської федерації дзюдо Артем Ільєнко.

 

 

У командному турнірі кожна збірна була представлена сімома дзюдоїстами у різних вагових категоріях. Загалом на змагання «стінка на стінку» заявилися дев’ять збірних з Кременчука, Запоріжжя, Черкащини, яка була представлена одразу двома командами. З Кіровоградської області були дзюдоїсти з Олександрівки та Голованівська, а Світловодськ із Олександрією виставили спільну команду. Ще дві збірні заявила обласна комплексна ДЮСШ «Ніка», сформована з кропивничан та спортсменів із Смоліно.

 

 

 

Впевнено у дебютних змаганнях відборолися вихованці першої команди «Ніки», які за явної переваги дійшли до фіналу, а у боротьбі за головні трофеї турніру розібралися черкащанами – 5:2. Бронзовими призерами стали дзюдоїсти другої команди «Ніки» та об’єднана збірна Світловодська – Олександрії.

 

 

Як розповів голова Кропивницької міської федерації дзюдо Артем Ільєнко, до речі, бронзовий призер чемпіонату Європи серед майстрів 2017 року, турнір він разом із колегами по федерації планує зробити традиційним та прагне активно популяризувати дзюдо в Кропивницькому. За словами старшого тренера області з дзюдо Сергія Нечмоні, для першого разу зібралася достатня кількість збірних. Командний чемпіонат планується внести до календаря змагань Федерації дзюдо України.

 

 

 

Відкритий командний чемпіонат м. Кропивницького
І – ОК ДЮСШ «Ніка» -1 (Кропивницький)
ІІ – Черкаси – 1
ІІІ – ОК ДЮСШ «Ніка» -2 (Кропивницький)
ІІІ – Світловодськ – Олександрія

 

Федерація дзюдо м. Кропивницький

Источник