Регіони: свято досвіду, юності та спорту в Херсоні

18:11 | 03 октября 2017

Минулі вихідні стали святом дзюдо на Херсонщині. Розпочалося воно захопливим та пізнавальним майстер-класом від заслуженого майстра спорту України, срібного призера XXVIII Олімпійських ігор в Афінах (2004), бронзового призера XXIX Олімпійських ігор  в Пекіні (2008) Романа Гонтюка.

Напередодні основних змагань за звання переможця Кубку Херсонської федерації дзюдо,  юні дзюдоїсти мали можливість поспілкуватися, навчитися новому, перейняти досвід у одного з найтитулованіших дзюдоїстів України.

Атмосфера на майстер-класі Романа Володимировича вражала своєю теплотою, доброзичливістю, досвідом.  Без уваги не залишився ніхто, чи то малеча, чи досвідчені спортсмени, чи ветерани спорту,  для всіх знайшлася тема для спілкування та час для обміну досвідом. На імпровізованій прес-конференції Роман відповів на різноманітні запитання дітлахів та закликав до зібраності та наполегливості, як на тренуваннях так і на змаганнях.

Спортивну частину майстер-класу заслужений майстер спорту розпочав з розминки, показав кидки та захвати, які допомогли йому здобути медалі Олімпійських Ігор.

Всі учасники майстер-класу отримали сертифікати про участь та тематичні щоденники від Національного олімпійського комітету Херсонської області.

Основне дійство відбулося 01.10.2017р. – стартував Всеукраїнський турнір з дзюдо серед юнаків та дівчат «Кубок Херсонської федерації дзюдо» на призи  двократного призера Олімпійських Ігор Романа Гонтюка.

Відкривав турнір двократний призер Олімпійських Ігор Роман Володимирович Гонтюк. З привітальним словом до учасників та гостей Кубку звернувся заступник голови Херсонської обласної ради Булюк В.В. та депутат Херсонської міської ради Рубан Р.І. Від імені організаторів змагань, з щирою херсонською гостинністю присутніх вітав президент Херсонської федерації спортивного, бойового самбо та дзюдо Шадрін В.М.

Гімн України виконали оркестр Головного Управління національної поліції (диригент Колісник А. А.) та арт-гурт  «102 FM». Підтримати юних дзюдоїстів прийшли учасники вокалної  студії «Дебют» центру позашкільної роботи ХМР.

А на чотирьох татамі в спортивному залі Херсонського вищого училища фізичної культури панували юні дзюдоїсти з різних областей України.  Свою майстерність демонстрували юнаки трьох вікових категорій 2001-2003, 2004-2005, 2006-2007 р.н. та дівчата 2004-2005, 2006-2007 р.н., розігруючи 30 комплектів авторських медалей турніру.

З резултатами турніру можна ознайомитись тут

Херсонська федерація спортивного, бойового самбо та дзюдо

Источник