Артем Даренський: «У нас з Сонею повне взаєморозуміння на льоду»

18:05 | 22 июня 2020
Після завершення Софією Нестеровою спортивної кар"єри пошук Артемом Даренським нової партнерки тривав недовго.

Після завершення Софією Нестеровою спортивної кар"єри пошук Артемом Даренським нової партнерки тривав недовго. Нею стала 15-річна Софія Голіченко. Таке рішення було не лише логічним, але й взаємовигідним, адже обидва фігуристи отримали нові можливості. Софія  - кататися з найсильнішим та найдосвідченішим українським «парником», Артем – відкрити  з перспективною і чарівною партнеркою нові грані свого катання. Новостворена спортивна пара тренується в Дніпрі у відомого фахівця Лілії Батутіної.  

«Ми із Сонею давно знайомі і ще весною вирішили, що спробуємо стати в пару. Це була ідея моєї мами і, звісно, моя. Після цього ми звернулися до Лілії Олександрівни (Батутіної-авт.), все обговорили з нею і вона погодилася нас тренувати», - сказав Артем Даренський в інтерв"ю сайту УФФК.

-Вам вдалося провести спільні тренування, перш ніж ввели карантин?

-Так. Коли всі питання було погоджено, Соня приїхала з Києва до Дніпра і ми два-три дні встигли покататися разом. Потім вона поїхала і якраз оголосили карантин.

-Як у подальшому ви будували свою співпрацю, уже під час вимушеної самоізоляції?

-Тренер давала нам завдання і ми самостійно їх виконували, кожний окремо. Відпрацьовували стрибки на підлозі, робили розтяжку. Мої завдання були з акцентом на підкачування рук плюс спеціальна фізична підготовка. Соня більше займалася бігом. Коли обмеження послабили, Соня знову приїхала до Дніпра і ми вже працювали разом - в залі, на вулиці.

-Як пройшло перше тренування на льоду? Важко було починати?

-Як для мене, то не надто важко. Мабуть, спрацював фактор досвіду. Ми вийшли на лід десь наприкінці травня і вже на перших заняттях все йшло добре. Пробували стрибки і все в принципі виходило, суттєвих проблем не виникало.

-Зазвичай пари, у яких ще немає спільної практики на льоду, проходять період звикання і він буває непростим…

- Здається, нас це оминуло. Особисто я ні на перших, ні на подальших тренуваннях з Сонею дискомфорту не відчував. Ми відразу включилися в роботу , взаєморозуміння було і є повним. Соня в усьому може розраховувати на мою допомогу. Зрештою, у парному катанні це звична річ, завжди потрібно бути впевненим, що при необхідности партнер допоможе і підстрахує.

-Чим вам імпонує ваша партнерка?

-Багато чим. Зокрема, вона досить швидко все схоплює. Жодного разу не було такого, щоб ми довго «билися» з тим чи іншим елементом, намагаючись його вивчити. Нам легко даються всі верхні підтримки, ми швидко знаходимо спільну мову у роботі над програмами. От лише деякі стрибки треба підтягувати.

-Я так розумію, що з програмами ви уже визначилися?

-Скажу так. В обох програмах всі заходи поставлені. Звісно, все буде відпрацьовуватися, може, щось змінимо, але основа вже є. Щодо музичних тем, то в короткій це класика з повільною музикою на початку і темповою наприкінці, а у довільній – саундтрек з фільму «Люди в чорному».

-Чи є у вас наразі проблеми з льдом? За яким графіком працюєте?

-Ми тренуємося на Льодовій арені в Дніпрі і поки що з льодом все нормально. Перше заняття о 10.00, це робота над програмами чи відпрацювання стрибків. Перед льодом - розминка або хореграфія. Після годинної перерви в залі робимо підтримки, вчимо нові позиції, потім пробуємо ці напрацювання на ковзанці. Далі виконуємо індивідуальні плани – Соня бігає, я йду в тренувальний зал.

-Скажіть, Артеме, яку мету ви ставите в наступному сезоні?

-Ситуація з сезоном ще неясна, відтак невідомо які старти будуть… Але у будь-якому разі  треба орієнтуватися на те, що все буде добре. Тому пріоритетне завдання – показати максимально якісне катання і стабільне виконання елементів.

Источник
Фигурное катание 19:05 | 23 июля 2020 ISU опублікувала квоти для національних команд на сезон 2020/2021 Фигурное катание 16:20 | 22 июля 2020 Український тренер в ОАЕ: вболіваю не лише за своїх підопічних, але й за фігуристів на батьківщині Фигурное катание 14:50 | 20 июля 2020 Серію Гран прі серед юніорів сезону 2020/21 скасовано через коронавірус Фигурное катание 13:05 | 14 июля 2020 Серія Challenger в наступному сезоні проводитиметься як окремі турніри Фигурное катание 10:35 | 14 июля 2020 Китай не планує скасовувати етап Гран прі в Чунцині Фигурное катание 14:50 | 03 июля 2020 Етап юніорського Гран прі в Японії скасовано Фигурное катание 10:35 | 30 июня 2020 Вадим Честаховський: тренуємося в екстремальних умовах, але залишаємося оптимістами Фигурное катание 18:05 | 22 июня 2020 Артем Даренський: «У нас з Сонею повне взаєморозуміння на льоду» Фигурное катание 16:20 | 19 июня 2020 ISU поки що не змінюватиме вартість низки елементів Фигурное катание 15:50 | 19 июня 2020 Жеребкування суддів для скасованих чемпіонатів залишається чинним для їх проведення у 2021 році - ISU

Фигурное катание
Гала-концерт
Итоговая классификация
25 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
23 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
21 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольный танец
Финал
20 февраля 2018

Фигурное катание
Короткий танец
Квалификация
19 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
17 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
16 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
15 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
14 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольный танец / Команда
Финал
12 февраля 2018