Іван Шмуратко: «Мої нинішні тренувальні атрибути - килимок та скакалка»

17:20 | 25 апреля 2020
Чемпіон України в чоловічому одиночному катанні Іван Шмуратко вважає, що під час карантину важливо не втратити мотивацію.

Чемпіон України в чоловічому одиночному катанні Іван Шмуратко вважає, що під час карантину важливо не втратити мотивацію. Учень Марини Амірханової склав план домашніх тренувань і чітко дотримується кожного його пункту, дозволяючи собі не думати про фігурне катання лише по неділях.
«Я хотів би максимально продуктивно використати вимушену самоізоляцію і вийти з неї підготовленим, наскільки це можливо», - сказав фігурист в інтерв’ю нашому сайту.
-Що включають у себе ваші заняття?
-На початку карантину, десь тижнів зо два, я виходив на вулицю, бігав, стрибав, робив спеціальні вправи, звісно, з дотриманням усіх приписів та рекомендацій. Але потім ситуація ускладнилася і я вирішив, що не буду ризикувати й тренуватимуся вдома. Спланував заняття так, щоб вони були збалансованими, щоб приділяти увагу зв’язкам, м’язам, розвивати витривалість. Наприклад, біг на певну дистанцію змінив на вправи зі скакалкою на час. Потім виконую стрибки на підлозі, відпрацьовую техніку. Щоправда, це не дуже подобається сусідам, але, якщо зовсім не стрибати, втрачається така важлива річ як відчуття стрибка в повітрі.
-У вас вдома є тренувальна зона?
-Моя тренувальна зона – це килимок, скакалка, інвентар для силових вправ. Займаюся по годині-півтори на день. В даній ситуації цього досить, льоду ж немає….


-Решту часу чому присвячуєте – книгам,соцмережам?
-Здебільшого це справді книги. Крім того, проходжу онлайн-курси з різних предметів, напрямів, які мене цікавлять. І, звичайно, навчання в університеті – також в дистанційному режимі (Іван – студент Національного університету фізичного виховання і спорту-авт). А от своє перебування в соцмережах скоротив до мінімуму.
-Чимало спортсменів під час карантину практикують йогу. Ви не пробували?
- Досі не займався. Але це цікава штука, може й спробую.
-А онлайн-тренінги на каналі ISU зацікавили вас?
-Так, я, можна сказати, був їх учасником. Тобто, не просто спостерігав, а брав для себе деякі вправи – для пресу, спини.
-Як часто спілкуєтеся зі своїм тренером?
-Марина Олегівна телефонує мені, цікавиться тренуваннями, здоров’ям…Цілком природньо, що зараз всі думають, як залишатися здоровими. Головне – не розгулювати вулицями. Я ось уже тиждень не виходжу, щоб убезпечити себе. Пробіжки можуть і почекати, поки що мені й на балконі добре.
-Ви вже обговорювали з Мариною Олегівною нові програми?
-Якраз зараз є багато часу для того, щоб подумати над цим, що я й роблю. Слухаю різну музику, а оскільки кататися неможливо, то часто дивлюся відео виступів фігуристів. Нещодавно із задоволенням переглянув минулий чемпіонат світу, який транслювався на сайті ISU. Це було цікаво і корисно – знову відчути ті емоції… Під час переглядів підбираю і для себе музику. З короткою програмою, хоча й дуже приблизно, але визначилися. Звісно, до остаточного рішення ще далеко, будемо обговорювати з тренерами. Стосовно довільної, то, як кажуть, пошук триває.

Источник
Фигурное катание 19:05 | 23 июля 2020 ISU опублікувала квоти для національних команд на сезон 2020/2021 Фигурное катание 16:20 | 22 июля 2020 Український тренер в ОАЕ: вболіваю не лише за своїх підопічних, але й за фігуристів на батьківщині Фигурное катание 14:50 | 20 июля 2020 Серію Гран прі серед юніорів сезону 2020/21 скасовано через коронавірус Фигурное катание 13:05 | 14 июля 2020 Серія Challenger в наступному сезоні проводитиметься як окремі турніри Фигурное катание 10:35 | 14 июля 2020 Китай не планує скасовувати етап Гран прі в Чунцині Фигурное катание 14:50 | 03 июля 2020 Етап юніорського Гран прі в Японії скасовано Фигурное катание 10:35 | 30 июня 2020 Вадим Честаховський: тренуємося в екстремальних умовах, але залишаємося оптимістами Фигурное катание 18:05 | 22 июня 2020 Артем Даренський: «У нас з Сонею повне взаєморозуміння на льоду» Фигурное катание 16:20 | 19 июня 2020 ISU поки що не змінюватиме вартість низки елементів Фигурное катание 15:50 | 19 июня 2020 Жеребкування суддів для скасованих чемпіонатів залишається чинним для їх проведення у 2021 році - ISU

Фигурное катание
Гала-концерт
Итоговая классификация
25 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
23 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
21 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольный танец
Финал
20 февраля 2018

Фигурное катание
Короткий танец
Квалификация
19 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
17 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
16 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
15 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
14 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольный танец / Команда
Финал
12 февраля 2018