Чемпіонат України: лідери підтверджують клас

07:35 | 19 декабря 2019
День прокатів коротких програм у всіх чотирьох дисциплінах фігурного катання на чемпіонаті України минув без великих несподіванок: лідери сезону означили свої чемпіонські амбіції, забезпечивши собі перед вирішальним раундом чималу перевагу в балах.

День прокатів коротких програм у всіх чотирьох дисциплінах фігурного катання на чемпіонаті України минув без великих несподіванок: лідери сезону означили свої чемпіонські амбіції, забезпечивши собі перед вирішальним раундом чималу перевагу в балах.

У жіночому одиночному катанні за відсутності чемпіонки України Анастасії Архіпової, котра проходить реабілітаційний період після операції, практично без боротьби закріпилася на першій позиції Анастасія Шаботова(Київ). 13-річна учениця російського тренера Світлани Панової показала справжній майстер-клас, виконавши всі елементи на «плюси». Причому, вона єдина з учасниць чисто стрибнула каскад потрійний лутц+потрійний тулуп. Після виступу Анастасія  зізналася, що трохи нервувала, оскільки на розминці у неї «мало що виходило». « Я надзвичайно задоволена, що під час прокату змогла зібратися і все ідеально виконати», - сказала фігуристка нашому сайту. З таким же настроєм Анастасія обіцяла вийти на довільну програму, де вона зображає «дівчину Джеймса Бонда». Наразі спортсменка посідає перше місце з результатом 66. 80 балів, на 16.72 балів «відірвавшись» від Анастасії Гожви (Київ), яка йде другою - 50.08. Учениця Марини Амірханової виконала свою програму без значних помилок, але помарки все ж були  За її словами, після складного «періоду травм» вона, хоча й почувається зараз добре, проте не вважає, що вже досягла оптимальної спортивної форми. На третє місце вийшла Єлизавета Бабенко з Харкова – 47.47.

У чоловічому одиночному катанні солідну перевагу у вигляді понад 19  балів має чемпіон України Іван Шмуратко (Київ). Учень Марини Амірханової добре виконав потрійний аксель, що стало для нього предметом гордості, оскільки, як заявив фігурист, стрибок вийшов не найкращим у повітрі, але він зумів його «витягнути». Натомість власне виконання каскаду захоплення у нього не викликало. «Каскад 3+3 має бути завжди, у мене ж цього разу вийшло 3+2 (потрійний лутц+подвійний тулуп), не вистачило одного оберту в тулупі. А все інше мені сподобалося. Я виступав із задоволенням, навіть, сказав би, з кайфом, оскільки чекав цієї атмосфери, коли трибуни так щиро і тепло підтримують. Знаєте, від цього мурашки по шкірі», - сказав Іван Шмуратко. Друге місце посідає учень Дмитра Шкідченка та Аріни Кузнєцової Кирило Лішенко(Київ) – 57.63. На третьому – Андрій Кокура (Київ) – 56.07, а до нього впритул підійшов Гліб Смотров з Білої Церкви – 55.81, який нещодавно став чемпіоном України серед юнаків.

У спортивних танцях на льоду на лід вийшли з ритмічним танцем три дуети – два харківських Олександра Назарова/Максим Нікітін та Дар’я Попова/Володимир Бєліков і один київський – Марія Голубцова/Кіріл Бєлобров. У такому порядку вони й розташувалися у підсумковому протоколі. Минулорічні чемпіони України Попова/Бєліков поступилися лідерством Назаровій/Нікітіну, які були неперевершені у своєму танці на тему мюзиклу «42 вулиця» – 79.48. «Наш тренер (Галина Чурілова-авт.) похвалила нас сьогодні за музику, енергетику і дорікнула за два не дуже хороших твіззли у доріжках . Загалом  прокат вийшов хороший, важливо, щоб ми не зупинялися і рухалися далі», - сказав нашому сайту Максим Нікітін. Галина Чурілова додала, що у ритмічному танці і Назарова/Нікітін, і Попова/Бєліков, яких вона також тренує, виконали поставлені завдання, зокрема, щодо того, щоб донести сюжетну лінію. «Були деякі технічні помарки в обох дуетів, але вони не ті, що  напружують», - зазначила Галина Чурілова.

Дар’я Попова та Володимир Бєліков посідають друге місце з результатом 70.66. Третіми йдуть учні Марії Тумановської-Чайки  Марія Голубцова та Кіріл Бєлобров – 63.43.

 У парному катанні явно прогресуюча київська спортивна пара Катерина Дзицюк/Іван Павлов (Київ) - учні Аріни Кузнєцової -  впевнено лідирує з сумою балів 59.01. Чемпіони України Софія Нестерова/Артем Даренський з Дніпра, які наразі мають вікові проблеми, поступилися також юним учням Філіпа Залевського Вікторії Бичковій/Івану Хобті (53.42)  і  з результатом 46.42 замкнули трійку учасників.

«Софія переживає наразі пубертатний період, до того ж на півтора сантиметри підріс Артем. Звідси і всі проблеми. Вони неминучі, але я впевнений, що ми подолаємо цей складний момент і все буде добре», - сказав тренер Нестерової/Даренського В’ячеслав Ткаченко.

Завтра, 19 грудня учасники чемпіонату виступлять з довільними програмами, а увечері відбудеться нагородження чемпіонів та призерів.

Источник
Фигурное катание 19:05 | 23 июля 2020 ISU опублікувала квоти для національних команд на сезон 2020/2021 Фигурное катание 16:20 | 22 июля 2020 Український тренер в ОАЕ: вболіваю не лише за своїх підопічних, але й за фігуристів на батьківщині Фигурное катание 14:50 | 20 июля 2020 Серію Гран прі серед юніорів сезону 2020/21 скасовано через коронавірус Фигурное катание 13:05 | 14 июля 2020 Серія Challenger в наступному сезоні проводитиметься як окремі турніри Фигурное катание 10:35 | 14 июля 2020 Китай не планує скасовувати етап Гран прі в Чунцині Фигурное катание 14:50 | 03 июля 2020 Етап юніорського Гран прі в Японії скасовано Фигурное катание 10:35 | 30 июня 2020 Вадим Честаховський: тренуємося в екстремальних умовах, але залишаємося оптимістами Фигурное катание 18:05 | 22 июня 2020 Артем Даренський: «У нас з Сонею повне взаєморозуміння на льоду» Фигурное катание 16:20 | 19 июня 2020 ISU поки що не змінюватиме вартість низки елементів Фигурное катание 15:50 | 19 июня 2020 Жеребкування суддів для скасованих чемпіонатів залишається чинним для їх проведення у 2021 році - ISU

Фигурное катание
Гала-концерт
Итоговая классификация
25 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
23 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
21 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольный танец
Финал
20 февраля 2018

Фигурное катание
Короткий танец
Квалификация
19 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
17 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
16 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
15 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
14 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольный танец / Команда
Финал
12 февраля 2018