Yuriev Оpen дарує свято і відкриває таланти

19:05 | 01 ноября 2019
У Білій Церкві відбулася подія, на яку завжди з нетерпінням очікують сотні юних фігуристів.

У Білій Церкві відбулася подія, на яку завжди з нетерпінням очікують сотні юних фігуристів. Всеукраїнський турнір - Yuriev Оpen, який є відкритим чемпіонатом міста, вчергове перевершив їхні сподівання, подарувавши своїм учасникам яскраве, незабутнє свято.

Про підсумки популярних стартів, їх перебіг, організацію та сюрпризи нашому сайту розповіла засновниця Yuriev Оpen, тренер з фігурного катання Марія Булах.

-Маріє, судячи з масштабів та популярності вашого турніру, участь у ньому стає для юних спортсменів трендом сезону. Скільки фігуристів зібрали змагання цього разу?

-Разом зі спортсменами Білої Церкви учасників було 245. До кількісного рекорду минулого сезону ми не дотягнули – свою роль зіграло те, що в багатьох містах пізніше, ніж зазвичай, залили ковзанки. Наприклад, із Запоріжжя приїхала фігуристка - Діна Гедзь, яка майже не тренувалася вдома через нестачу льоду. Вона час від часу займається у мене і дуже захотіла виступити на Yuriev Оpen. Ще одну причину вбачаю в тому, що відбулося певне, я би сказала, розслаблення через відсутність кубкових етапів. Попри все, у нас були представлені  практичні всі регіони, де активно розвивають фігурне катання – Вінниця, Дніпро, Харків, Одеса, Кривий Ріг, Кропивницький, Богуслав, Київ, Запоріжжя, Кременчук, Львів, Тернопіль. Наймолодшій учасниці – лише три роки, а найстаршій – 18. Я би сказала, що на білоцерківському льоду можна було побачити майбутнє українського одиночного фігурного катання. Але цей ракурс був цікавим для фахівців, а діти насолоджувалися святом, подарунками і, власне, катанням. Досить насичена дводенна програма стартів  тривала зранку до вечора.

-В яких дисциплінах та категоріях змагалися фігуристи?

-Зазначу, що традиційно турнір проводиться лише в одиночному катанні. В перший день на лід вийшли всі категорії аматорів – від Beginners до майстрів, а наступного дня змагалися спортсмени категорії А та категорії Б.

-Ви відомі своїм креативним підходом до організації змагань. Чим радували дітей цього разу?

- Здебільшого дотримувалися уже сформованих традицій. Наприклад, нагороджували дітей на льоду, що практикується не так уже й часто. Зберегли таку «фішку» як проведення параду з елементами шоу, коли на лід  виїжджає «живий» талісман і очолює колону. Тобто, поки «працюють» новації минулого сезону і вони подобаються дітям, щось змінювати немає сенсу. Крім того, якщо говорити про нові ідеї, то я намагаюся втілювати їх дещо в іншому напрямі. Маю на увазі подарунки юним учасникам. Щороку ми шиємо нові іграшки, причому, вручну – це робить кваліфікована майстриня. Торік ми дарували дітям симпатичних свинок, зайчиків, цього року були коти та собаки, причому, особливе захоплення викликала така деталь, як балетні пачки на кішках. До подарункового процесу була залучена й мама моєї вихованки - вона відповідала за солодощі. Ми вирішили, що даруватимемо льодяники з вафлею і ковзанами всередині. Ну і ще така деталь як вишукані «олімпійські букетики» призерам. Невеличкі, як на Олімпійських іграх, і щоразу з іншими квітами. Нині це були хризантеми. Я хочу сказати, що віддаю перевагу різноманітності в подарунках, а вже потім йдуть ідеї суто організаційні - саме в такій послідовності це здатні оцінити діти.

так розумію, що подарунки отримали всі 245 учасників?

-Так і є. Але призери заслуговують на дещо більшу нагороду. Переможцям ми вручали кубки, а призерам особливий подарунковий набір. До речі, ідею «подарунки всім» я реалізовую і на інших змаганнях,зокрема,етапах Всеукраїнських змагань юних фігуристів, які ми проводимо. Це моя особиста позиція. Адже, яке б місце дитина не посіла, вона готувалася до змагань, багато працювала і заслуговує, щоб її зусилля оцінили. Це - діти і підхід до них, на мою думку, має бути трохи іншим, ніж до дорослих фігуристів.

-Хто з юних учасників особливо привернув вашу увагу?

-Я давно знаю цих дітей, стежу за ними, тому добре бачу прогрес багатьох з них. Це, зокрема, киянка Катя Кононенко – вихованка Олени Міготіної, яка нині тренується в Олександра Артищенка. Відзначу Дар’ю Котенко з Харкова. Ця фігуристка 2010 року народження, але виступала за програмою кандидата у майстри спорту і посіла перше місце. Якнайкраще враження справив наш, білоцерківський фігурист Гліб Смотров. В його категорії не було суперників, що не завадило учневі Вадима Честаховського чудово відкатати, особливо, довільну програму. Загалом всі учасники намагалися продемонструвати своє краще катання, старалися чисто виконувати технічні елементи і набували, таким чином, необхідного досвіду.

-Маріє, в календарі УФФК вказано, що Yuriev Оpen відбудеться ще й у квітні наступного року...

-Так, в цьому сезоні все дуже жорстко – ми вперше проводимо два Yuriev Оpen і четвертий етап Всеукраїнських змагань юних фігуристів, який Біла Церква прийме у березні. 

 Результати змагань Yuriev Оpen розміщено на офіційному сайті Української федерації фігурного катання на ковзанах. З ними можна ознайомитися за посиланням https://ufsf.com.ua/protolkol/SEZON_2019-2020/BTS_24_10/index.htm 

Источник
Фигурное катание 19:05 | 23 июля 2020 ISU опублікувала квоти для національних команд на сезон 2020/2021 Фигурное катание 16:20 | 22 июля 2020 Український тренер в ОАЕ: вболіваю не лише за своїх підопічних, але й за фігуристів на батьківщині Фигурное катание 14:50 | 20 июля 2020 Серію Гран прі серед юніорів сезону 2020/21 скасовано через коронавірус Фигурное катание 13:05 | 14 июля 2020 Серія Challenger в наступному сезоні проводитиметься як окремі турніри Фигурное катание 10:35 | 14 июля 2020 Китай не планує скасовувати етап Гран прі в Чунцині Фигурное катание 14:50 | 03 июля 2020 Етап юніорського Гран прі в Японії скасовано Фигурное катание 10:35 | 30 июня 2020 Вадим Честаховський: тренуємося в екстремальних умовах, але залишаємося оптимістами Фигурное катание 18:05 | 22 июня 2020 Артем Даренський: «У нас з Сонею повне взаєморозуміння на льоду» Фигурное катание 16:20 | 19 июня 2020 ISU поки що не змінюватиме вартість низки елементів Фигурное катание 15:50 | 19 июня 2020 Жеребкування суддів для скасованих чемпіонатів залишається чинним для їх проведення у 2021 році - ISU

Фигурное катание
Гала-концерт
Итоговая классификация
25 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
23 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
21 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольный танец
Финал
20 февраля 2018

Фигурное катание
Короткий танец
Квалификация
19 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
17 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
16 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
15 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
14 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольный танец / Команда
Финал
12 февраля 2018