Галина Чурілова: «Сподіваюся, що сезон для моїх дуетів буде успішним»

11:50 | 16 мая 2019
Дві найвідоміші українські танцювальні пари – Олександра Назарова/Максим Нікітін та Дар’я Попова/Володимир Бєліков активно займаються постановками програм.

Дві найвідоміші українські танцювальні пари – Олександра Назарова/Максим Нікітін та Дар’я Попова/Володимир Бєліков активно займаються постановками програм. Літні відпустки – це поки що не про них, наразі йде активна фаза підготовки нових танців до наступного сезону, планування тренувального процесу, пошук оптимальних варіантів навчальних зборів та турнірів. Про це заявила тренер обох дуетів Галина Чурілова в інтерв’ю нашому сайту після представлення керівництву Української федерації фігурного катання на ковзанах індивідуальних планів на майбутній сезон.

-Галино Володимирівно, чи позначилися останні невдачі Назарової та Нікітіна на їхньому настрої на подальшу роботу?

-Дует пережив важкий сезон. Як я бачу, це не відбило у  спортсменів бажання кататися далі й рухатися вперед. Може, їм суто по-спортивному прикро, що так вийшло, але вони вже досить дорослі для того, щоб зважено й тверезо проаналізувати ситуацію та зробити висновки. Хоча на унікальні елементи Саші та Максима є попит у будь-якому шоу, їм хочеться зрозуміти та розібратися, що саме призвело до невдач і чи зможуть вони впоратися з цим, щоб повернутися хоча б до результатів, які показували раніше. Тому працюють вони інтенсивно, з повним усвідомленням об’єму завдань. Знаєте, бувало, що вдома, у Харкові, я чи не вдосвіта приїжджаю  на тренування, а вони вже на льоду, відпрацьовують ту чи іншу підтримку. Імпонує ще й те, що дует ретельно намагається виправити всі ті помилки, які йому інкримінували, наприклад, недостатню швидкість, не дуже  ефектні виходи тощо. Це акцентовані моменти, вони у них, як то кажуть, постійно «на калькуляторі». Такі підходи навіть суто по-людськи заслуговують на повагу.

-Чи готовий дует тренуватися у Харкові?

-Так, звичайно. Водночас, не виключено певне кураторство  Олександра Жуліна (російський тренер-авт.) у постановці програм. Я вважаю, це доцільним, адже Саша та Максим раніше працювали з цим тренером, він їх добре знає і розуміє, що їм потрібно. Наразі Жулін надає консультації нашому дуету. Тобто, ми знайшли нові елементи,зокрема,підтримки з новими рішеннями,новими рухами, причому,самі спортсмени дуже креативно підійшли до цього процесу. Увесь цей арсенал було запропоновано для творчого осмислення у нових програмах.

-Для Дар’ї Попової та Володимира Бєлікова,на відміну від їх старших колег, минулий сезон склався вдало. Які плани на наступний?

-Якщо говорити про нові програми, то довільна вже готова. Щодо ритмічного танцю. Він, як відомо, складніший у постановці, оскільки тут важливий кожний крок, але добру половину ми уже освоїли. Сподіваюся, що протягом тижня закінчимо і його. Тим більше, що у спортсменів з 25 травня відпустка, а на відпочинок вони мають йти уже з готовими програмами. Тобто, у нас є тиждень на їх завершення. Хотілося б покататися довше, але у Харкові  розтоплюють лід. Тому після канікул, у середині червня, вийдемо на приватну ковзанку для того, щоб розкатататися, привести себе в порядок і з 20-го червня, коли вже буде готовий наш лід, приступити до тренувань. Сезон очікується досить напружений. Поборемося за право виступити на чемпіонатах Європи та світу, а з міжнародних турнірів запланували,зокрема,три етапи серії «Челленджер» -  Nebelhorn Trophy(Оберстдорф), Finlandia Trophy (Еспоо), Golden Spin of Zagreb (Загреб).

-Галино Володимирівно, як сталося, що розпалася одна з ваших перспективних танцювальних пар Анна Чернявська/Володимир Горовий?

-Це дуже прикро, дует справді мав хороші перспективи, але Володимир їде тренуватися до США…Ну що ж, це вибір спортсмена. Тому в Ані новий партнер– Олег Муратов, який раніше виступав з Марією Пінчук. Зауважу,що Маша – дуже здібна і талановита спортсменка, проте вона ще мало катається. У Олега ж більше досвіду і, відповідно, він може досягти більшого. Тому й було вирішено, що він стане в пару з Анею Чернявською. Зараз у нас уже готовий довільний танець і є проект ритмічного. Маша також не залишилася без партнера, вони виступатимуть ще у молодшому розряді.

Людмила Власюк.

Источник
Фигурное катание 19:05 | 23 июля 2020 ISU опублікувала квоти для національних команд на сезон 2020/2021 Фигурное катание 16:20 | 22 июля 2020 Український тренер в ОАЕ: вболіваю не лише за своїх підопічних, але й за фігуристів на батьківщині Фигурное катание 14:50 | 20 июля 2020 Серію Гран прі серед юніорів сезону 2020/21 скасовано через коронавірус Фигурное катание 13:05 | 14 июля 2020 Серія Challenger в наступному сезоні проводитиметься як окремі турніри Фигурное катание 10:35 | 14 июля 2020 Китай не планує скасовувати етап Гран прі в Чунцині Фигурное катание 14:50 | 03 июля 2020 Етап юніорського Гран прі в Японії скасовано Фигурное катание 10:35 | 30 июня 2020 Вадим Честаховський: тренуємося в екстремальних умовах, але залишаємося оптимістами Фигурное катание 18:05 | 22 июня 2020 Артем Даренський: «У нас з Сонею повне взаєморозуміння на льоду» Фигурное катание 16:20 | 19 июня 2020 ISU поки що не змінюватиме вартість низки елементів Фигурное катание 15:50 | 19 июня 2020 Жеребкування суддів для скасованих чемпіонатів залишається чинним для їх проведення у 2021 році - ISU

Фигурное катание
Гала-концерт
Итоговая классификация
25 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
23 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
21 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольный танец
Финал
20 февраля 2018

Фигурное катание
Короткий танец
Квалификация
19 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
17 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
16 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
15 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
14 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольный танец / Команда
Финал
12 февраля 2018