Сезон 2019/2020: що планують українські фігуристи?

21:05 | 15 мая 2019
Сезон 2019/2020, який невблаганно наближається, буде важким та визначальним для багатьох українських фігуристів.

Сезон 2019/2020, який невблаганно наближається, буде важким та визначальним для багатьох українських фігуристів. Одних очікує випробування численною кількістю серйозних стартів, інших -    дебютними виступами у категорії сеньйори, відповідальним завданням здобути «перепустку» на зимові юнацькі Олімпійські ігри, чемпіонати Європи та світу…Як збираються спортсмени та тренери впоратися з цими викликами, що планують та які цілі ставлять перед собою – про це вони розповіли сьогодні під час представлення індивідуальних планів на наступний сезон. «Іспит» у членів національної збірної України, кандидатів та резервного складу команди приймали старший тренер збірної України з фігурного катання на ковзанах Марина Амірханова, віце-президенти Української федерації фігурного катання на ковзанах (УФФК) Ганна Турчинова та Даніль Амірханов, генеральний секретар УФФК Анастасія Макарова, голова суддівської колегії УФФК Юрій Балков, член президії УФФК Ірина Медведєва.

Чемпіони України в одиночному катанні Анастасія Архіпова та Іван Шмуратко одними з перших звітували про те, які надії вони покладають на майбутній сезон та як будуватимуть свою підготовку. Зокрема, Анастасія Архіпова зазначила, що докладе всіх зусиль, щоб здобути право виступити на Юнацьких олімпійських іграх у Лозанні і показати там хороший результат. Крім того, фігуристка, котра за віком уже зможе виступати також у змаганнях серед дорослих спортсменів, поставила собі за мету виграти національний чемпіонат, щоб представити Україну на чемпіонатах Європи та світу. Для того, щоб набрати техмінімум, необхідний для участі в зазначених стартах, вона виступить у двох міжнародних турнірах. Водночас, Анастасія має намір вийти на лід і юніорського чемпіонату світу. «Це дуже складні завдання і виконати їх можна лише при повній віддачі. На думці має бути виключно фігурне катання», - зазначила тренер спортсменки Марина Амірханова. У свою чергу, Ганна Турчинова порадила фігуристці якомога частіше аналізувати свою роботу на льоду. «Потрібно включати аналітичні здібності, щоб розібратися та зрозуміти, чому не виходить той чи інший елемент», - сказала вона.

Іван Шмуратко також планує участь у чемпіонатах Європи та світу і як передумову, перемогу в чемпіонаті України. Він виступить також в міжнародних турнірах, на лід яких хоче вийти, маючи в арсеналі сальхов у чотири оберти та два потрійних акселі. Фігурист заявив, що розуміє: без цих елементів у змаганнях дорослих доведеться важко. Його тренер Марина Амірханова додала, що «є ідея» відправити Івана на місяць потренуватися у США.

Про свої спортивні амбіції на наступний сезон заявили три провідні танцювальні дуети. Так, чемпіони України Дар’я Попова/Володимир Бєліков, крім націленості на ЧЄ та ЧС,  хотіли б виступити, зокрема, на трьох етапах серії «Челленджер» -  Nebelhorn Trophy(Оберстдорф), Finlandia Trophy (Еспоо), Golden Spin of Zagreb (Загреб). «Було б добре мати щомісяця певний старт, але це залежатиме від фінансування», - зауважила тренер дуету Галина Чурілова. Участь у низці юніорських турнірів, у тому числі двох етапах Гран прі, запланували учні Марії Тумановської-Чайки Марія Голубцова/Кіріл Бєлобров. За словами тренера, дует за своїм потенціалом цілком здатен поборотися у наступному сезоні за «щось суттєве». «Спортсмени мотивовані, є бажання працювати. Наразі ми ставимо програми, але гостро не вистачає льоду», - заявила Марія Тумановська-Чайка. Ще один дует, з яким працює київський тренер, - Юлія Жата/Ян Луковський. Танцюристи  розповіли, що незабаром вирушають на збір до Фінляндії, потім повертаються до Києва, де чекатимуть на  візу до США. Там вони сподіваються виступити у двох міжнародних турнірах.

Найбільше стартів у цьому сезоні, як юніорських, так і дорослих,  очікує на єдину спортивну пару Софію Нестерову та Артема Даренського. Учні В’ячеслава Ткаченка планують участь в двох етапах юніорської серії Гран прі, чемпіонатах України, виступи у міжнародних турнірах, щоб отримати необхідну кількість балів для участі у ЧЄ та ЧС, чемпіонаті світу серед юніорів, сподіваються на вихід до фіналу Гран прі…. «Зараз ми працюємо над новими короткою та довільною програмами. У червні проведемо 24-денний навчально-тренувальний «сухий» збір, а потім продовжимо підготовку на льоду. Стартів багато й усі – важливі та відповідальні», - сказав В’ячеслав Ткаченко.

Про свої індивідуальні плани розповіли також одиночники Анастасія Гожва, Анна Іванченко, Марина Жданович, Андрій Кокура, Михайло Лейба. Про підготовку танцювальних дуетів Олександри Назарової/Максима Нікітіна та Софії Лизогуб/Данила Єфременка поінформувала їх тренер Галина Чурілова.

Источник
Фигурное катание 19:05 | 23 июля 2020 ISU опублікувала квоти для національних команд на сезон 2020/2021 Фигурное катание 16:20 | 22 июля 2020 Український тренер в ОАЕ: вболіваю не лише за своїх підопічних, але й за фігуристів на батьківщині Фигурное катание 14:50 | 20 июля 2020 Серію Гран прі серед юніорів сезону 2020/21 скасовано через коронавірус Фигурное катание 13:05 | 14 июля 2020 Серія Challenger в наступному сезоні проводитиметься як окремі турніри Фигурное катание 10:35 | 14 июля 2020 Китай не планує скасовувати етап Гран прі в Чунцині Фигурное катание 14:50 | 03 июля 2020 Етап юніорського Гран прі в Японії скасовано Фигурное катание 10:35 | 30 июня 2020 Вадим Честаховський: тренуємося в екстремальних умовах, але залишаємося оптимістами Фигурное катание 18:05 | 22 июня 2020 Артем Даренський: «У нас з Сонею повне взаєморозуміння на льоду» Фигурное катание 16:20 | 19 июня 2020 ISU поки що не змінюватиме вартість низки елементів Фигурное катание 15:50 | 19 июня 2020 Жеребкування суддів для скасованих чемпіонатів залишається чинним для їх проведення у 2021 році - ISU

Фигурное катание
Гала-концерт
Итоговая классификация
25 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
23 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
21 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольный танец
Финал
20 февраля 2018

Фигурное катание
Короткий танец
Квалификация
19 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
17 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
16 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
15 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
14 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольный танец / Команда
Финал
12 февраля 2018