«Створюємо свято разом!»

13:35 | 22 апреля 2019
Найсильніші фігуристи України у жіночому одиночному катанні Анастасія Архіпова та чоловічому одиночному катанні Іван Шмуратко візьмуть участь у відкритті традиційних змагань аматорів та спортсменів "Kyiv open 2019", які відбудуться 4-5 травня на столичній льодовій арені «Шалетт».

Найсильніші фігуристи України у жіночому одиночному катанні Анастасія Архіпова та чоловічому одиночному катанні Іван Шмуратко візьмуть участь у відкритті традиційних змагань аматорів та спортсменів "Kyiv open 2019", які відбудуться 4-5 травня на столичній льодовій арені «Шалетт». 

Про це нашому сайту повідомила член Організаційного комітету турніру Ольга Куровська.

«Ми вдячні нашим чемпіонам, які погодилися виступити під час церемонії відкриття "Kyiv open 2019". Без сумніву, ця подія зробить шоу ще яскравішим і надихне учасників змагань на те,щоб продемонструвати своє найкраще катання», - сказала Ольга Куровська.

Колишня фігуристка, а нині тренер і одна з організаторів масштабного національного турніру зазначила, що популярні старти, які зазвичай збирають сотні бажаючих вийти на лід з усієї України, щороку б’ють рекорди з масовості.

«19 квітня завершився прийом заявок і ми зафіксували нове досягнення – 320 учасників практично з усіх регіонів України. Цього року до нас вперше приєдналися Тернопіль та Львів, а Рівне збільшило склад своєї команди з одного до 15 спортсменів! Крім того, можна констатувати, що турнір набув ознак міжнародного, адже серед його учасників є також представники Білорусі», - поінформувала Ольга Куровська.

Вона зазначила, що фігуристи змагатимуться в одиночному катанні, спортивних танцях на льоду, парному катанні, групових танцях, категорії «Артистик» та у категорії «Еліт-майстри»(спортсмени, які упродовж останніх двох років і більше беруть участь в розіграші Кубка України). Учасники розподілені по групах: А - спортсмени, В – аматори, С – дорослі аматори (після 18 років).

«Цьогоріч переважну більшість учасників "Kyiv open"складають діти чотирьох, п`яти та шести років, є навіть трирічні. Я пов`язую це з тим, що в Україні нині спостерігається стрімкий розвиток фігурного катання, досить великі набори дітей до шкіл у Києві та інших містах. Але це не означає, що в стартових протоколах «Kyiv open» зменшилося число дорослих аматорів. Навпаки, серед тих, кому «за….» є добрий десяток постійних учасників, які щороку приїжджають на наш турнір. До речі, серед цієї вікової групи дуже популярна категорія «Артистик», яка, нагадаю, не передбачає оцінювання технічних елементів, тут головне - продемонструвати артистичність», - розповіла Ольга Куровська.

Член Оргкомітету також зауважила, що змагання проводяться згідно з вимогами Міжнародної спілки ковзанярів (ISU), зокрема, з використанням комп’ютерної системи підрахунку результатів та відеоповторами. Шкала оцінювання елементів - +5-5. «Спортсмени виступають за вимогами,передбаченими під час проведення Кубка України, а аматори – за правилами, максимально наближеними до міжнародних», - уточнила Ольга Куровська.

На запитання щодо проведення й цього року конкурсу дитячого малюнку «Я люблю фігурне катання», який супроводжував минулорічний турнір, Ольга Куровська відповіла, що з огляду на його успіх серед юних фігуристів було вирішено зробити захід традиційним. За її словами, малюнки прикрашатимуть льодову арену упродовж змагань, а після їх завершення автори трьох кращих робіт будуть нагороджені «особливими призами».

"Сподіваємося, що «Kyiv open 2019 », як і попередні турніри, сприятиме популяризації фігурного катання в Україні. Всі учасники змагань налаштовані показати на льоду все, чого вони досягли упродовж сезону. Хотілося б, що їхні зусилля оцінили не лише судді, але й якомога більше глядачів. Хочу запросити шанувальників нашого виду спорту на трибуни льодової арени «Шалетт»: юні фігуристи потребують вашої підтримки. Не випадково слоган наших стартів – «Створюємо свято разом!», - підсумувала Ольга Куровська.

Источник
Фигурное катание 19:05 | 23 июля 2020 ISU опублікувала квоти для національних команд на сезон 2020/2021 Фигурное катание 16:20 | 22 июля 2020 Український тренер в ОАЕ: вболіваю не лише за своїх підопічних, але й за фігуристів на батьківщині Фигурное катание 14:50 | 20 июля 2020 Серію Гран прі серед юніорів сезону 2020/21 скасовано через коронавірус Фигурное катание 13:05 | 14 июля 2020 Серія Challenger в наступному сезоні проводитиметься як окремі турніри Фигурное катание 10:35 | 14 июля 2020 Китай не планує скасовувати етап Гран прі в Чунцині Фигурное катание 14:50 | 03 июля 2020 Етап юніорського Гран прі в Японії скасовано Фигурное катание 10:35 | 30 июня 2020 Вадим Честаховський: тренуємося в екстремальних умовах, але залишаємося оптимістами Фигурное катание 18:05 | 22 июня 2020 Артем Даренський: «У нас з Сонею повне взаєморозуміння на льоду» Фигурное катание 16:20 | 19 июня 2020 ISU поки що не змінюватиме вартість низки елементів Фигурное катание 15:50 | 19 июня 2020 Жеребкування суддів для скасованих чемпіонатів залишається чинним для їх проведення у 2021 році - ISU

Фигурное катание
Гала-концерт
Итоговая классификация
25 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
23 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
21 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольный танец
Финал
20 февраля 2018

Фигурное катание
Короткий танец
Квалификация
19 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
17 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
16 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
15 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
14 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольный танец / Команда
Финал
12 февраля 2018