«Дні фігурного катання» в Одесі

19:20 | 06 апреля 2019
Через декілька днів Одеса прийме три важливі турніри поспіль - фінал Всеукраїнських змагань юних фігуристів, Кубок України та Кубок Чорного моря.

Через декілька днів Одеса прийме три важливі турніри поспіль - фінал Всеукраїнських змагань юних фігуристів, Кубок України та Кубок Чорного моря. Про підготовку до цих популярних стартів, новації, які очікують учасників та глядачів, готовність льодової арени нашому сайту розповіла головний суддя означених турнірів Олена Воропаєва.

-Олено Анатоліївно, юні фігуристи упродовж року змагалися за право представляти свої регіони в завершальних стартах. Хто боротиметься за перемогу в фіналі?

-Протягом сезону відбулося п’ять етапів Всеукраїнських змагань юних фігуристів. Фінал в Одесі – це підведення підсумків. Фахівцям він дозволить побачити загальну картину, що склалася у резервному ешелоні вітчизняного фігурного катання, а юні спортсмени та їх тренери покажуть рівень своєї майстерності і позмагаються за нагороди. Фігуристи відбиралися до фіналу на підставі рейтингів кожного етапу, де враховувалися три кращі результати. Кожний з цих результатів давав бали, які підсумовувалися і, таким чином, до фінальних змагань потрапили кращі, ті, хто набрав найбільшу кількість балів.

-Чи є відмінності між проведенням фіналу-2019 та аналогічних змагань попередніх років?

-Так, цьогоріч було прийнято рішення не нараховувати бонуси спортсменам за виконання складних елементів, адже у фіналі всі учасники досить сильні. Крім того, складні стрибки мають свою вартість і в разі їх успішного виконання фігурист отримує вищі оцінки, ніж той, хто з цими елементами не впорався.

-Скільки юних спортсменів візьмуть участь в стартах?

 - Зазначу, що змагання проводяться за програмою юніорів (КМС) та спеціальною програмою Всеукраїнських змагань юних фігуристів у семи вікових групах з одиночного катання серед юнаків та дівчат, а також у спортивних танцях на льоду за програмою танцювальних пар Basic Novice, Intermediate Novice, Advance Novice та юніорів. У них беруть участь спортсмени тих міст України, де розвивається фігурне катання – Одеси, Києва, Дніпра, Харкова, Вінниці, Кропивницького, Кривого Рогу, Білої Церкви. Загалом на лід вийдуть понад 150 учасників. Окрім того, проводитиметься також розіграш Кубка України – за програмою майстрів спорту.

-Торік в Одесі відбувся міжнародний дебют Кубка Чорного моря. Чи зберегли ці змагання означений статус?

-Турнір Кубок Чорного моря ми проводимо вдруге - під егідою відкритого чемпіонату Одеської області. Як і минулого року, в ньому візьмуть участь спортсмени Білорусі та Естонії. На жаль, не встигли оформити квитки фігуристи Ізраїлю, котрі також торік виступали в Одесі. А загалом на лід вийдуть понад 260 учасників. Ми нікому не відмовляємо в участі у стартах, всіх зустрічаємо і всім дуже раді. Хотілося б, щоб ці змагання стали традиційними і входили до списку міжнародних турнірів.

Хочу наголосити, що змагання обслуговуватимуть здебільшого судді міжнародного та національного рівня.

-Олено Анатоліївно, як би ви оцінили готовність льодової арени одеського Палацу спорту до проведення таких масштабних турнірів?

-Загалом арена готова. Було вжито ряд заходів щодо покращення якості льодового майданчика. Тепер лід заливається дистильованою гарячою водою, тому якість – на належному рівні. Звичайно, хотілося б проведення серйозного ремонту, щоб арена набула більш сучасного вигляду. Та все ж добре, що в Одесі є стандартний лід і ми можемо приймати змагання досить високого рівня.

Источник
Фигурное катание 19:05 | 23 июля 2020 ISU опублікувала квоти для національних команд на сезон 2020/2021 Фигурное катание 16:20 | 22 июля 2020 Український тренер в ОАЕ: вболіваю не лише за своїх підопічних, але й за фігуристів на батьківщині Фигурное катание 14:50 | 20 июля 2020 Серію Гран прі серед юніорів сезону 2020/21 скасовано через коронавірус Фигурное катание 13:05 | 14 июля 2020 Серія Challenger в наступному сезоні проводитиметься як окремі турніри Фигурное катание 10:35 | 14 июля 2020 Китай не планує скасовувати етап Гран прі в Чунцині Фигурное катание 14:50 | 03 июля 2020 Етап юніорського Гран прі в Японії скасовано Фигурное катание 10:35 | 30 июня 2020 Вадим Честаховський: тренуємося в екстремальних умовах, але залишаємося оптимістами Фигурное катание 18:05 | 22 июня 2020 Артем Даренський: «У нас з Сонею повне взаєморозуміння на льоду» Фигурное катание 16:20 | 19 июня 2020 ISU поки що не змінюватиме вартість низки елементів Фигурное катание 15:50 | 19 июня 2020 Жеребкування суддів для скасованих чемпіонатів залишається чинним для їх проведення у 2021 році - ISU

Фигурное катание
Гала-концерт
Итоговая классификация
25 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
23 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
21 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольный танец
Финал
20 февраля 2018

Фигурное катание
Короткий танец
Квалификация
19 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
17 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
16 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
15 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
14 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольный танец / Команда
Финал
12 февраля 2018