Анастасія Архіпова: «На фестивалі була неймовірна атмосфера»

23:35 | 16 февраля 2019
У столичному міжнародному аеропорту «Бориспіль» урочисто  зустріли збірну України, яка повернулася зі змагань Європейського юнацького олімпійського фестивалю (ЄЮОФ), що проходив у Сараєво та Східному Сараєво.

У столичному міжнародному аеропорту «Бориспіль» урочисто  зустріли збірну України, яка повернулася зі змагань Європейського юнацького олімпійського фестивалю (ЄЮОФ), що проходив у Сараєво та Східному Сараєво. Головні дійові особи цього свята – призери  фестивалю, серед яких фігуристка, бронзова медалістка в одиночному катанні дівчат  Анастасія Архіпова. Успішно виступив  на льоду арени «Скендерія» і Андрій Кокура, який увійшов до «шістки» кращих в одиночному катанні юнаків.

Задовго до прибуття літака в аеропорту зібралися  уболівальники, друзі та члени родин спортсменів, керівники Міністерства молоді та спорту України, Національного олімпійського комітету(НОК)України, спортивних федерацій. Юних «олімпійців», які з’явилися в залі прильоту, зустріли оплесками та вітаннями. Представники  Української федерації фігурного катання – члени президії Ірина Медведєва та Ольга Петрова вручили квіти і привітали з успішним виступом Анастасію Архіпову, Андрія Кокуру, а також їх тренерів відповідно Марину Амірханову та Дмитра Дмитренка.

 Звертаючись до спортсменів, віце-президент НОК Володимир Бринзак зазначив, що для багатьох з них старти на аренах ЄЮОФ були першим випробуванням, яке вони витримали з гідністю. «Ви зараз на початку спортивного шляху – довгого і важкого, якщо поставлена мета досягти олімпійських вершин. Ви побачили, як багато ще треба зробити, щоб  боротися з конкурентами. На жаль, у нас не такі добрі умови для цього, але ви довели, що сильні духом і є командою, тому у вас все вийде», - наголосив віце-президент НОК.

Анастасія Архіпова та біатлоніст Степан Кінаш, який також виборов бронзову медаль ЄЮОФ, подякували  за підтримку, зазначивши, що це мотивує  на перемоги і хороші результати.

Після урочистостей наша фігуристка, яка перебувала в центрі уваги, заявила, що на фестивалі була неймовірна атмосфера, якої у її житті ще не було. «Це справді фестиваль, у ньому поєдналося і свято, і змагання , і дружнє спілкування. Я рада, що пережила такі емоції», - сказала спортсменка. За її словами, вона дуже старалася зробити все якнайкраще у своїх програмах. «Наразі, перед чемпіонатом світу(серед юніорів), будемо акцентувати увагу на швидкості, щоб стрибки виконувати з більшого ходу і взагалі добре попрацюємо,зокрема, над довільною програмою», - додала Анастасія.

У свою чергу її тренер, старший тренер збірної України з фігурного катання Марина Амірханова зазначила, що рада бронзовій нагороді Анастасії, адже її учениця багато працювала. «Я дуже задоволена виконанням короткої програми, але довільна показала, що є проблеми, які необхідно вирішити до юніорського чемпіонату світу. І ми зараз цим займемося, - сказала тренер. Вона позитивно оцінила також виступ Андрія  Кокури, який посів шосте місце серед 15 учасників. За її словами, фігурист, який вперше виступав на таких великих змаганнях, «молодець». «Може, він міг би й не припускатися стількох помилок, але треба врахувати, що у Андрія ще немає великого змагального досвіду», - підсумувала Марина Амірханова.

Нагадаємо, зимовий Європейський юнацький олімпійський фестиваль проходив у столиці Боснії та Герцоговини 10-15 лютого. Україну на спортивному форумі представляли 22 юних атлета, які виступали у п’яти видах спорту. Наші спортсмени здобули дві бронзові нагороди – Анастасія Архіпова у фігурному катанні та Степан Кінаш у біатлоні.

       
Источник
Фигурное катание 19:05 | 23 июля 2020 ISU опублікувала квоти для національних команд на сезон 2020/2021 Фигурное катание 16:20 | 22 июля 2020 Український тренер в ОАЕ: вболіваю не лише за своїх підопічних, але й за фігуристів на батьківщині Фигурное катание 14:50 | 20 июля 2020 Серію Гран прі серед юніорів сезону 2020/21 скасовано через коронавірус Фигурное катание 13:05 | 14 июля 2020 Серія Challenger в наступному сезоні проводитиметься як окремі турніри Фигурное катание 10:35 | 14 июля 2020 Китай не планує скасовувати етап Гран прі в Чунцині Фигурное катание 14:50 | 03 июля 2020 Етап юніорського Гран прі в Японії скасовано Фигурное катание 10:35 | 30 июня 2020 Вадим Честаховський: тренуємося в екстремальних умовах, але залишаємося оптимістами Фигурное катание 18:05 | 22 июня 2020 Артем Даренський: «У нас з Сонею повне взаєморозуміння на льоду» Фигурное катание 16:20 | 19 июня 2020 ISU поки що не змінюватиме вартість низки елементів Фигурное катание 15:50 | 19 июня 2020 Жеребкування суддів для скасованих чемпіонатів залишається чинним для їх проведення у 2021 році - ISU

Фигурное катание
Гала-концерт
Итоговая классификация
25 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
23 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
21 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольный танец
Финал
20 февраля 2018

Фигурное катание
Короткий танец
Квалификация
19 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
17 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
16 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
15 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
14 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольный танец / Команда
Финал
12 февраля 2018