Юрій Балков: робота фахівців ІСУ на чемпіонаті України припинить розмови на тему суддівства

12:35 | 15 декабря 2018
Через три дні київська «Льодова арена» стане найспекотнішим місцем у столиці.

Через три дні київська «Льодова арена» стане найспекотнішим місцем у столиці. 18 грудня тут стартують найголовніші національні змагання сезону з фігурного катання на ковзанах - чемпіонат України у категорії сеньйори. Про останні новини, пов’язані з цією подією, нашому сайту розповів головний суддя змагань Юрій Балков.

-Юріє Володимировичу, чи всіх «зірок» українського фігурного катання збере цьогорічний чемпіонат?

-Заявлені спортсмени підтвердили свою участь у змаганнях, проте деякі зміни у їх складі все ж відбулися. Якщо говорити про наших «зарубіжних» фігуристів, то однозначно можна сказати, що на лід вийдуть танцювальні пари Олександра Назарова/Максим Нікітін  та Юлія Жата/Ян Луковський. Зокрема, Саша та Максим приїхали до України ще два тижні тому й зараз тренуються у Харкові. Після чемпіонату вони продовжать підготовку в Парижі під керівництвом Фаб’яна Бурзи.  Зазначу, що загалом у змаганнях танцюристів братимуть участь чотири дуети. Крім означених, це харків’яни Дар’я Попова/ Володимир Бєліков та київська танцювальна пара Аліса Лупашко/Владислав Хоменський. Усі вони готові стартувати. Дещо інша картина в чоловічому одиночному катанні.  З великою долею ймовірності можна сказати, що на чемпіонат не зможе приїхати Ярослав Паніот. Наразі інформація така: фігурист виступав на етапі Гран прі в Японії із застарілою травмою, яка посилилася, тому київський старт він змушений пропустити. Але тут  є така важлива деталь, як відбірковий характер чемпіонату України, за результатами якого буде сформовано склад команди для участі в чемпіонаті Європи в Мінську. Таким чином, Паніот, скоріше всього, не зможе взяти участь і в континентальній першості.

-Відомо, що для роботи на чемпіонаті України запрошено групу зарубіжних фахівців ISU. З якою метою Федерацією прийнято таке рішення?

- Практика показала (а представники ISU брали участь і в попередньому чемпіонаті), що це правильне  рішення, яким ми досягаємо як мінімум двох цілей. Передусім, це об’єктивізація результатів. Адже щодо тих же танців на льоду незмінно виникають розмови  на тему «справедливого» та «несправедливого» суддівства, хоча українські фахівці  в усіх дисциплінах фігурного катання  демонструють високий фаховий рівень і мають визнання на міжнародному рівні. Водночас, на національних змаганнях з’являється такий нюанс як «прив’язка» до регіонів, тому завжди знаходяться люди, які вбачають у цьому підставу для необ’єктивності. Я особисто вважаю такі розмови несправедливими та абсурдними, але щоб уникнути їх, і було запрошено  зарубіжних представників суддівського корпусу, які нададуть свої, незалежні висновки. Із задоволенням представлю наших колег. Це Ріта Зоннекейн (Бельгія), Кенді Таулер-Грін(Велика Британія), Юлія Комлєва (Білорусь) та Альберт Зайдман (Ізраїль).

Ще одна важлива мета, якої ми досягаємо залученням до роботи на чемпіонаті  зарубіжних фахівців, це елементарний обмін досвідом.

-Юріє Володимировичу, чи буде й цього разу, як і зазвичай, організовано онлайн-трансляцію змагань на офіційному сайті Федерації?

-Так, звісно. Проте  треба мати на увазі, що на «Льодовій арені» часто трапляються перебої з інтернетом. Тому трансляція обов’язково буде, адже комп’ютерна бригада працює  на всіх змаганнях, але якість показу залежить від якості інтернету. А це завдання не в нашій компетенції. Водночас результати розміщуватимемо оперативно, в режимі реального часу.

Людмила Власюк.

Источник
Фигурное катание 19:05 | 23 июля 2020 ISU опублікувала квоти для національних команд на сезон 2020/2021 Фигурное катание 16:20 | 22 июля 2020 Український тренер в ОАЕ: вболіваю не лише за своїх підопічних, але й за фігуристів на батьківщині Фигурное катание 14:50 | 20 июля 2020 Серію Гран прі серед юніорів сезону 2020/21 скасовано через коронавірус Фигурное катание 13:05 | 14 июля 2020 Серія Challenger в наступному сезоні проводитиметься як окремі турніри Фигурное катание 10:35 | 14 июля 2020 Китай не планує скасовувати етап Гран прі в Чунцині Фигурное катание 14:50 | 03 июля 2020 Етап юніорського Гран прі в Японії скасовано Фигурное катание 10:35 | 30 июня 2020 Вадим Честаховський: тренуємося в екстремальних умовах, але залишаємося оптимістами Фигурное катание 18:05 | 22 июня 2020 Артем Даренський: «У нас з Сонею повне взаєморозуміння на льоду» Фигурное катание 16:20 | 19 июня 2020 ISU поки що не змінюватиме вартість низки елементів Фигурное катание 15:50 | 19 июня 2020 Жеребкування суддів для скасованих чемпіонатів залишається чинним для їх проведення у 2021 році - ISU

Фигурное катание
Гала-концерт
Итоговая классификация
25 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
23 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
21 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольный танец
Финал
20 февраля 2018

Фигурное катание
Короткий танец
Квалификация
19 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
17 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
16 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
15 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
14 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольный танец / Команда
Финал
12 февраля 2018