Змагальна інтрига національного чемпіонату

20:20 | 06 декабря 2018
Найкращі вітчизняні фігуристи незабаром зберуться на столичній Льодовій арені на вулиці Шалетт, де 17-20 грудня відбудеться ключовий національний турнір сезону 2018/2019 – чемпіонат України.

Найкращі вітчизняні фігуристи незабаром зберуться на столичній Льодовій арені на вулиці Шалетт, де 17-20 грудня відбудеться ключовий національний турнір сезону 2018/2019 – чемпіонат України.

Щоб поборотися за чемпіонські звання та «путівки» на січневий чемпіонат Європи в Мінську, на лід вийдуть, згідно із заявками, в одиночному катанні 12 чоловіків та 17 жінок, три спортивні та чотири танцювальні пари. Вони представлятимуть основні центри фігурного катання - Київ, Дніпро, Одесу та Харків.

Цікава боротьба очікується в усіх дисциплінах виду спорту. Зокрема, у чоловічому одиночному катанні лідеру команди Ярославу Паніоту, який тренується в Каліфорнії (США) під керівництвом В’ячеслава Загороднюка, готується кинути виклик 16-річний Іван Шмуратко. Прогрес цього талановитого спортсмена у нинішньому сезоні очевидний. Попри те, що учень Марини Амірханової через травму пізно розпочав підготовку, він швидко «набрав темп»,поновив свою технічну базу й загалом успішно виступив у низці міжнародних змагань. Добре витримали випробування міжнародними стартами Андрій Кокура, а юніорською серією Гран прі -  Михайло Лейба, Михайло Рудковський, відтак й вони, як і решта учасників,  готові показати українським вболівальникам своє найкраще катання.                                                                                                                                                                 У жіночому одиночному катанні з великою долею ймовірності можна передбачити, що найбільше глядацької уваги дістанеться найяскравішій українській «зірці» у цій дисципліні –Анастасії Архіповій. Через важку травму фігуристка не змогла у цьому сезоні повною мірою розкрити на льоду свій талант. Проте уже на першому після лікування міжнародному турнірі в Стамбулі учениця Марини Амірханової стояла на найвищій сходинці п’єдесталу. Свою повагу та захоплення цією перемогою спортсменці висловили через соціальні мережі та форуми тисячі українців. У відсутності Анни Хниченкової найближчими суперницями Анастасії, ймовірно, будуть сестри Гожви – Анастасія та Дар’я, але не виключені й сюрпризи, на які завжди багатий чемпіонат України.

Водночас у спортивних танцях на льоду наразі важко спрогнозувати навіть хід боротьби. Інтрига полягає у тому, що відразу три дуети – два харківських та один київський мають приблизно однакові шанси на чемпіонські лаври. Йдеться про Олександру Назарову та Максима Нікітіна,  для яких нинішній сезон видався нелегким, здебільшого, через зміну тренера та переїзд із США,  Дар’ю Попову та Володимира Бєлікова – призерів  етапу юніорського  Гран прі, а також Юлію Жату та Яна Луковського. Остання пара цього року «випала» зі змагального календаря через перенесену партнером операцію, але щодо чемпіонату України вона має серйозні наміри, підкріплені такими козирями як цікаві програми, власний стиль, здатність налаштовуватися на боротьбу  у будь-яких обставинах.

Представництво на національному чемпіонаті спортивних пар дозволяє констатувати: парне катання, хоча й не так швидко, але все ж повертається в Україну. Для участі у змаганнях наразі заявлено три дуети – Софія Нестерова/Артем Даренський, Софія Голіченко/Іван Павлов та Вікторія Бичкова/Іван Хобта. Усі вони серйозно готувалися до чемпіонату і мають намір показати все, що у них зараз є в технічному багажі.

Варто зазначити, що суддівський корпус на чемпіонаті України буде представлений найкваліфікованішими фахівцями. Головний суддя – Юрій Балков. Крім того, на чемпіонат до Києва прибуде група фахівців Міжнародної спілки ковзанярів (ISU). Щодо організаційної складової цих престижних змагань, то Українська федерація з фігурного катання на ковзанах (УФФК) докладає максимум зусиль до того, щоб старти найсильніших фігуристів країни запам’яталися високими результатами, святковою атмосферою та принесли позитивні емоції глядачам. Цьому сприяють й партнери УФФК – мережа фітнес клубів Sport Life та компанія Бон Буассон.

Источник
Фигурное катание 19:05 | 23 июля 2020 ISU опублікувала квоти для національних команд на сезон 2020/2021 Фигурное катание 16:20 | 22 июля 2020 Український тренер в ОАЕ: вболіваю не лише за своїх підопічних, але й за фігуристів на батьківщині Фигурное катание 14:50 | 20 июля 2020 Серію Гран прі серед юніорів сезону 2020/21 скасовано через коронавірус Фигурное катание 13:05 | 14 июля 2020 Серія Challenger в наступному сезоні проводитиметься як окремі турніри Фигурное катание 10:35 | 14 июля 2020 Китай не планує скасовувати етап Гран прі в Чунцині Фигурное катание 14:50 | 03 июля 2020 Етап юніорського Гран прі в Японії скасовано Фигурное катание 10:35 | 30 июня 2020 Вадим Честаховський: тренуємося в екстремальних умовах, але залишаємося оптимістами Фигурное катание 18:05 | 22 июня 2020 Артем Даренський: «У нас з Сонею повне взаєморозуміння на льоду» Фигурное катание 16:20 | 19 июня 2020 ISU поки що не змінюватиме вартість низки елементів Фигурное катание 15:50 | 19 июня 2020 Жеребкування суддів для скасованих чемпіонатів залишається чинним для їх проведення у 2021 році - ISU

Фигурное катание
Гала-концерт
Итоговая классификация
25 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
23 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
21 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольный танец
Финал
20 февраля 2018

Фигурное катание
Короткий танец
Квалификация
19 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
17 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
16 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
15 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
14 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольный танец / Команда
Финал
12 февраля 2018