Олімпійський акцент українського чемпіонату

14:05 | 18 ноября 2018
Цьогорічний чемпіонат України з фігурного катання на ковзанах серед юнаків та дівчат, що завершився в Одесі, крім традиційних завдань – огляду найближчого резерву  національної збірної, підвищення рівня спортивної майстерності учасників, виконував ще одну важливу місію .

Цьогорічний чемпіонат України з фігурного катання на ковзанах серед юнаків та дівчат, що завершився в Одесі, крім традиційних завдань – огляду найближчого резерву  національної збірної, підвищення рівня спортивної майстерності учасників, виконував ще одну важливу місію . На одеському льоду юні фігуристи змагалися також за право виступити на зимовому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі, який відбудеться в лютому наступного року  в Сараєво (Боснія та Герцоговина).

 «Особливістю нинішніх стартів юнаків та дівчат став їх відбірковий характер, - розповів у коментарі нашому сайту головний суддя чемпіонату Юрій Балков. - Ми ретельно переглядали виступи спортсменів  з тим, щоб визначити реальних кандидатів на поїздку до Сараєво. При цьому оціночний погляд фахівців сягав далі, у 2020 рік, коли у швейцарській Лозанні відбудуться треті зимові юнацькі Олімпійські ігри. Тобто, це була своєрідна первинна прикидка, щоб зрозуміти, хто може претендувати на участь в Іграх. З цією метою у наших  змаганнях  брали участь спортсмени того віку, який «потрапляє» на  юнацькі Ігри-2020. Звісно, з виступів учасників зроблено лише попередні висновки, але вони важливі в контексті організації  цілеспрямованої роботи з тими, хто показує хороші результати і  у змозі відібратися на олімпійський форум. Дуже шкода, що через сезонну застуду зі змагань знялася певна кількість учасників. Наприклад, з 33-х заявлених дівчат на лід вийшло 24, навіть після короткої  програми двоє фігуристок  не змогли продовжити виступи. Але, якщо говорити про остаточний  відбір на юнацьку Олімпіаду, то він відбудеться через рік на таких же змаганнях.

Хотілося б звернути увагу ще на таку річ.  В одиночному катанні в чемпіонаті взяла участь достатня  кількість дівчат  та явно недостатня – хлопців, яких було лише дев’ятеро. Причину  вбачаю у наявній тенденції  до зменшення  «підживлення» нашого чоловічого одиночного катання , яке має йти з «дитячого ешелону».  Якщо відкрити  протоколи дитячих змагань, то ми побачимо там 5-7 прізвищ…Доводиться констатувати, що нині в Україні фігурне катання обирає мало хлопчиків. Крім того, певну кількість тих, хто все ж прагне  виступати на льоду, «забирає» собі хокей…».

Представник суддівської колегії Дмитро Дмитренко, який на чемпіонаті був технічним спеціалістом,  додав, що  технічний рівень  учасників явно зріс.

«Якщо порівнювати  з попередніми роками, то  технічний прогрес  помітний. Це стосується виступів у всіх дисциплінах, хоча, звісно, про конкуренцію з  лідерами вітчизняного фігурного катання  ще не йдеться. У сенсі технічного росту  приємно було спостерігати позитивні зміни в катанні обох спортивних  пар, які брали участь у змаганнях  - Віолетти Бичкової/Івана Хобти (тренер Філіп Залевський) та Марії Сіпленко/Данила Єрмакова (тренер Лілія Батутіна). Я вже не кажу про одиночне катання.  Чимало учасників  включили до своїх програм потрійні стрибки, причому, не тільки сальхов та тулуп, але й інші в наборах.  У дівчат  додали в катанні,зокрема, одеситка Єва Шульга, троє харків’янок – Тетяна Спесівцева, Ксенія Клименко, Єлизавета Бабенко. Остання виконала потрійний ріттбергер, щоправда, не показала решти потрійних… У хлопців порадував Матвій Єфименко. І хоча багато хто з одиночників, вочевидь,перехвилювавшись через відбір на олімпійський фестиваль, не зміг показати те, що вміє, боротьба, конкуренція, інтрига  були неабиякі. Раніше як було: зробив потрійний тулуп і ти король. Нині ж цього було мало, учасники йшли на потрійні фліпи, потрійні лутци… Відрадно також, що  хоча хлопців було мало – лише 9 , всі вони намагалися гідно представити свої регіони (Харків, Київ, Одеса, Біла Церква) і боролися до кінця».

З детальними результатами чемпіонату України серед юнаків та дівчат можна ознайомитися за посиланням https://ufsf.com.ua/protolkol/SEZON_2018-2019/ODE_CHEMP_JUNIOR/index.htm

Источник
Фигурное катание 19:05 | 23 июля 2020 ISU опублікувала квоти для національних команд на сезон 2020/2021 Фигурное катание 16:20 | 22 июля 2020 Український тренер в ОАЕ: вболіваю не лише за своїх підопічних, але й за фігуристів на батьківщині Фигурное катание 14:50 | 20 июля 2020 Серію Гран прі серед юніорів сезону 2020/21 скасовано через коронавірус Фигурное катание 13:05 | 14 июля 2020 Серія Challenger в наступному сезоні проводитиметься як окремі турніри Фигурное катание 10:35 | 14 июля 2020 Китай не планує скасовувати етап Гран прі в Чунцині Фигурное катание 14:50 | 03 июля 2020 Етап юніорського Гран прі в Японії скасовано Фигурное катание 10:35 | 30 июня 2020 Вадим Честаховський: тренуємося в екстремальних умовах, але залишаємося оптимістами Фигурное катание 18:05 | 22 июня 2020 Артем Даренський: «У нас з Сонею повне взаєморозуміння на льоду» Фигурное катание 16:20 | 19 июня 2020 ISU поки що не змінюватиме вартість низки елементів Фигурное катание 15:50 | 19 июня 2020 Жеребкування суддів для скасованих чемпіонатів залишається чинним для їх проведення у 2021 році - ISU

Фигурное катание
Гала-концерт
Итоговая классификация
25 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
23 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
21 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольный танец
Финал
20 февраля 2018

Фигурное катание
Короткий танец
Квалификация
19 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
17 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
16 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
15 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
14 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольный танец / Команда
Финал
12 февраля 2018