Святковий листопад «Льодограю»

13:20 | 15 ноября 2018
Богуславська льодова арена відзначила четверту річницю Щороку в листопаді святкує свій день народження  унікальна льодова арена - універсальний навчально-тренувальний центр «Льодограй». Богуславська льодова арена відзначила четверту річницю

Щороку в листопаді святкує свій день народження  унікальна льодова арена - універсальний навчально-тренувальний центр «Льодограй». Комплекс було споруджено чотири тому в Богуславі Київської області на кошти оператора державних  лотерей «М.С.Л.», який, до того ж, взяв на себе зобов’язання щодо його повного утримання упродовж десяти років.  За короткий період  свого функціонування  УНТЦ «Льодограй», завдяки ефективному розвитку відразу декількох напрямів використання ковзанки та тренувальних залів, став однією з найкращих  вітчизняних  баз підготовки юних фігуристів та хокеїстів, а також популярним та комфортним місцем  відпочинку мешканців міста та його гостей.

На базі комплексу ефективно працює, зокрема, школа фігурного катання. Юні спортсмени займаються в групах, сформованих  за віком  та рівнем підготовки. Наприклад,  група початківців – діти від трьох до п’яти років. До програми їхньої підготовки, що проходить в  хореографічному залі та на льоду, входять комплекс підготовчих вправ, вивчення базових елементів фігурного катання, засвоювання технічних навичок ковзання. Фігуристів готує команда справжніх професіоналів. Причому, головний тренер школи Олена Амосова, тренери Андрій Савченко, Олександр Амосов, хореограф  Михайло Васільєв під час своїх занять  використовують  не лише класичні прийоми навчання, але й різні рухливі ігри на льоду, які дозволяють  дітям впевненіше триматися на ковзанах. Богуславським фігуристам надзвичайно пощастило ще й у тому, що вони мають змогу отримувати уроки майстерності  від  знаменитої Галини  Кухар (Гржибовської) – відомої  радянської фігуристки та тренера, серед учнів якої такі «зірки» як олімпійські чемпіонки в парному катанні Тетяна Волосожар, Альона Савченко.

«Льодограй» не випадково називають «місцем успіху». Вихованці школи нерідко піднімаються на п’єдестали пошани національних та міжнародних змагань, а на домашньому льоду взагалі б`ють рекорди. Як, наприклад, на цьогорічному відкритому чемпіонаті Київської області серед спортсменів та аматорів, де фігуристи  «Льодограю» вибороли 25 нагород різного гатунку !

Якісний лід, сучасна інфраструктура, тепла атмосфера, що незмінно панує на богуславській льодовій арені, добре відомі і за межами України. Сюди постійно приїжджають  на тренувальний збір фігуристи з Об’єднаних Арабських Еміратів, а вражаючі результати роботи, яких вдалося досягти спортсменам,тренерам та адміністрації комплексу при підтримці  компанії «М.С.Л.» привертають увагу зарубіжних делегацій.

    Цікаві факти з «життя» УНТЦ «Льодограй»:

- комплекс споруджено у рекордно короткі терміни: перший камінь було закладено навесні 2013 року, а вже в листопаді 2014 року «Льодограй» гостинно прийняв перших відвідувачів.

- будівельні матеріали закуповувалися здебільшого у вітчизняних виробників і лише там,  де це було неможливим, використовувалося іноземне обладнання.

- на арені застосовується інноваційна система опалення. Енергоустановка, що забезпечує об`єкт теплом, працює на лушпинні соняшника, яке постачає комбікормовий завод.

- загальна вартість спорудження УНТЦ «Льодограй» склала близько $ 3 млн.

- за висновками експертів, лід  та обладнання богуславського «Льодограю» відповідають найвищим світовим стандартам.

Источник
Фигурное катание 19:05 | 23 июля 2020 ISU опублікувала квоти для національних команд на сезон 2020/2021 Фигурное катание 16:20 | 22 июля 2020 Український тренер в ОАЕ: вболіваю не лише за своїх підопічних, але й за фігуристів на батьківщині Фигурное катание 14:50 | 20 июля 2020 Серію Гран прі серед юніорів сезону 2020/21 скасовано через коронавірус Фигурное катание 13:05 | 14 июля 2020 Серія Challenger в наступному сезоні проводитиметься як окремі турніри Фигурное катание 10:35 | 14 июля 2020 Китай не планує скасовувати етап Гран прі в Чунцині Фигурное катание 14:50 | 03 июля 2020 Етап юніорського Гран прі в Японії скасовано Фигурное катание 10:35 | 30 июня 2020 Вадим Честаховський: тренуємося в екстремальних умовах, але залишаємося оптимістами Фигурное катание 18:05 | 22 июня 2020 Артем Даренський: «У нас з Сонею повне взаєморозуміння на льоду» Фигурное катание 16:20 | 19 июня 2020 ISU поки що не змінюватиме вартість низки елементів Фигурное катание 15:50 | 19 июня 2020 Жеребкування суддів для скасованих чемпіонатів залишається чинним для їх проведення у 2021 році - ISU

Фигурное катание
Гала-концерт
Итоговая классификация
25 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
23 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
21 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольный танец
Финал
20 февраля 2018

Фигурное катание
Короткий танец
Квалификация
19 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
17 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
16 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
15 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
14 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольный танец / Команда
Финал
12 февраля 2018