У НОК України обрали новий склад Комісії атлетів

18:35 | 31 октября 2018

Представники Української федерації фігурного катання на ковзанах(УФФК) - генеральний секретар  Анастасія Макарова та голова Комісії атлетів Анна Хниченкова взяли участь в четвертій звітно-виборчій Асамблеї атлетів України, що відбулася сьогодні на головній спортивній базі країни «Олімпійський навчально-спортивний центр «Конча- Заспа».

Під час заходу члени Комісії атлетів НОК України не лише прозвітували про свою роботу упродовж останніх чотирьох років, але й порушили цілий спектр актуальних для кожного виду спорту питань, зокрема, щодо антидопінгової політики, забезпечення прав та захисту спортсменів, активізації  їхньої участі в громадських акціях та соціальних проектах, створення умов для саморозвитку.  Делегати  обговорили також проблеми адаптації після завершення спортивної кар’єри, наголосивши на необхідності отримання кожним спортсменом освіти. У цьому контексті  особливий інтерес учасників форуму викликав освітній проект Національного олімпійського комітету України «Sportcamp & more», створений з метою допомогти спортсменам здобути додаткові знання, які сприятимуть  їхньому інтелектуальному розвитку.

Як зазначив у своєму виступі президент НОК України Сергій Бубка, атлети відіграють ключову роль в розповсюжденні просвітницької функції спорту. «Нам завжди потрібна ваша підтримка та ваша допомога. Ми приймаємо рішення – ви можете висловити свою думку  чи запропонувати своє бачення. Хотілося б спостерігати на рівні національних федерацій активну діяльність комісій атлетів, щоб голос спортсменів було чути», - заявив Сергій Бубка. Президент НОК, який також очолює Антуражну комісію МОК, зупинився на питанні стосунків атлетів з їх антуражем – оточенням, яке має вплив на спортсмена. Це тренери, лікарі, науковці, спортивні організації, члени сім’ї, інші. Очільник НОК вказав на необхідність постійного отримання як атлетами, так і тими, хто знаходиться поряд, нових знань, використання сучасних світових програм, що позитивно впливатиме на підготовку.

Асамблея обрала новий склад Комісії атлетів НОК України на період 2019-2022 рр. До нього увійшли 8 представників  олімпійських літніх видів спорту та 2 – зимових. Це  Ігор Кваша (стрибки у воду), Андрій Говоров (плавання), Ганна Різатдінова (художня гімнастика), Олена Костевич (кульова стрільба), Ольга Саладуха (легка атлетика), Георгій Зантарая (дзюдо), Дмитро Кірпулянський (п’ятиборство), Дмитро Мицак (гірськолижний спорт), Ірина Варвинець (біатлон), Юрій Чебан (каное).

Ділячись з нашим сайтом своїми враженнями від форуму, голова Комісії атлетів УФФК Анна Хниченкова зазначила, що основні  завдання очолюваного нею органу та Комісії НОКу співзвучні – це, передусім, сприяння захисту прав спортсменів, врахування їх пропозицій під час ухвалення певних рішень, пропаганда принципів «чесної гри» у спорті та поза ним, сприяння соціальній адаптації спортсменів після завершення виступів.

«Ми будемо посилювати та удосконалювати співпрацю з новообраним складом Комісії атлетів НОК України. Але я хочу сказати нашим фігуристам: будь ласка, звертайтеся, висловлюйте свої побажання та пропозиції – кожна з них буде розглянута і я, як голова Комісії атлетів УФФК, повністю готова захищати права колег. Допомагатиму всім, чим можу. Одночасно вникатиму в усі нюанси цієї ще нової для мене роботи з тим, щоб виконувати її на всі сто відсотків», - заявила відома фігуристка.

Источник
Фигурное катание 19:05 | 23 июля 2020 ISU опублікувала квоти для національних команд на сезон 2020/2021 Фигурное катание 16:20 | 22 июля 2020 Український тренер в ОАЕ: вболіваю не лише за своїх підопічних, але й за фігуристів на батьківщині Фигурное катание 14:50 | 20 июля 2020 Серію Гран прі серед юніорів сезону 2020/21 скасовано через коронавірус Фигурное катание 13:05 | 14 июля 2020 Серія Challenger в наступному сезоні проводитиметься як окремі турніри Фигурное катание 10:35 | 14 июля 2020 Китай не планує скасовувати етап Гран прі в Чунцині Фигурное катание 14:50 | 03 июля 2020 Етап юніорського Гран прі в Японії скасовано Фигурное катание 10:35 | 30 июня 2020 Вадим Честаховський: тренуємося в екстремальних умовах, але залишаємося оптимістами Фигурное катание 18:05 | 22 июня 2020 Артем Даренський: «У нас з Сонею повне взаєморозуміння на льоду» Фигурное катание 16:20 | 19 июня 2020 ISU поки що не змінюватиме вартість низки елементів Фигурное катание 15:50 | 19 июня 2020 Жеребкування суддів для скасованих чемпіонатів залишається чинним для їх проведення у 2021 році - ISU

Фигурное катание
Гала-концерт
Итоговая классификация
25 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
23 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
21 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольный танец
Финал
20 февраля 2018

Фигурное катание
Короткий танец
Квалификация
19 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
17 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
16 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
15 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
14 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольный танец / Команда
Финал
12 февраля 2018