Найбільш важливі зміни в Загальних, Спеціальних і Технічних Правилах, прийняті 56-м Конгресом ІСУ Одиночне, парне катання і танці на льоду

20:10 | 27 июня 2017
Комюніке № 2089 одиночне і парне катання Шкала Вартості, Рівні Складнощі, Керівництво по визначенню GOE, сезон 2017 – 2018 Наступне Комюніке замінює Комюніке №№ 2000 I.

Комюніке № 2089

одиночне і парне катання

Шкала Вартості, Рівні Складнощі, Керівництво по

визначенню GOE, сезон 2017 – 2018

Наступне Комюніке замінює Комюніке №№ 2000

I.         Оновлена шкала вартості

II.    Оновлені риси Рівнів Складнощі елементів одиночного / парного катання (сезон 2017/2018)

III.   Оновлені вказівки по визначенню позитивних GOE Елементів Одиночного / Парного Катання (позитивні аспекти)

IV.   Оновлені Вказівки по визначенню GOE при помилках в Короткій Програмі і Довільному Катанні

1. При публікації результатів змагань з фігурного катання на ковзанах всіх рівнів, включаючи етапи і Фінал серії Гран-прі, чемпіонати ІСУ і Олімпійські ігри скасована анонімність суддів.

2. Граничний вік для технічних фахівців і операторів введення даних і відео повтору збільшений з 65 до 70.

3. Граничний вік 50 для першого включення в список суддів не відноситься до суддів, включених до списку суддів по іншій дисципліні фігурного катання.

4. Активність в якості рефері на Чемпіонатах ІСУ зараховується в якості семінару рефері.

5. На розборах суддівства обов"язково наявність відео записів всіх програм.

6. Першому спортсмену в кожній розминочній групі більше не будуть даватися додаткові 30 секунд до прийому стартової позиції. Цей спортсмен буде перебувати в тих же умовах, що інші спортсмени.

7. Внесено невеликі і не дуже суттєві зміни в визначення та критерії

Компонентів програм.

8. При жеребкуванні стартових номерів в змаганнях з довільним

катанням / вільного танцю на основних заходах ІСУ, включаючи Олімпійські Зимові Ігри та Юнацькі зимові Олімпійські ігри  2 останні групи учасників діляться на 2 підгрупи кожна (3 кращих + 3 наступних в одиночному катанні, 2 кращих + 2 наступних у парному катанні, 3 кращих + 2 наступних у танцях на льоду) з роздільним жеребкуванням стартових номерів в кожній підгрупі. Спортсмени з більш високим результатом  у короткій програмі катаються в більш «пізній» підгрупі  при меншій кількості спортсменів (наприклад, 5 в одиночному катанні) підгрупи формуються за аналогічним принципом так, що вони або мають однакову  кількість спортсменів, або більш «пізня» підгрупа включає на одного спортсмена більше. На інших міжнародних змаганнях може бути застосована або ця система, або зворотній до результатів короткої програми порядок старту.

Цей вибір повинен бути зазначений в Оголошенні  про змагання. Ця зміна не відноситься до внутрішніх змагань.

9. Якщо спортсмен в проміжок часу між викликом на старт і прийняттям стартовою позиції отримує травму або пошкоджує костюм / екіпіровку, то застосовуються ті ж зниження, що при перервах під час виконання програми.

Одиночне і парне катання

1. У змаганнях з одиночного катання серед дорослих збільшені зниження за множинні падіння: -1.0 за перше і друге падіння, -2.0 за третє і четверте падіння, -3.0 за п"яте і всі наступні падіння.

2. Тривалість короткої програми в одиночному і парному катанні буде складати 2 хв. 40 сек. +/- 10 сек. Відповідно середина цієї програми це 1 хв.20 сек.

3. Скориговано визначення комбінації обертань в одиночному катанні і комбінації роздільних і парних обертань в парному катанні, як обертання з хоча б двома позиціями. Це дозволяє не називати кількість позицій в цих обертаннях. Обертання з тільки двома позиціями будуть відзначатися знаком V і матимуть меншу вартість,ніж обертання з трьома позиціями. У парному катанні вимоги повинні  виконуватися обома партнерами.

4. У коротких програмах дорослих і юніорів замість заклона спортсменка може виконати обертання в ЛІБЄЛ або дзизі без зміни ноги (мінімум 8 оборотів в позиції). При цьому для дорослих позиція цього обертання повинна відрізнятися від позиції приземлення стрибка в обертання, а для юніорів в сезоні 2016-2017 повинні виконуватися стрибок в ЛІБЄЛ і заклон або обертання в дзизі.  Аналогічно в наступних сезонах. Вартість елементів не змінилася в порівнянні з минулим сезоном.

5. У коротких програмах юніорів позиція приземлення стрибка у обертання не обов"язково повинна співпадати з позицією в повітрі, тобто вимоги до цього елементу для дорослих і юніорів збігаються.

6. У коротких програмах одиночного катання при виконанні одного і того ж стрибка роздільно і як частина каскаду повторений стрибок не зараховується. Якщо цей стрибок є частиною каскаду, не зараховується тільки цей стрибок, а не весь каскад. При виконанні «зайвих» стрибкових елементів не зараховуються тільки те,

що не відповідає правилам індивідуальних стрибків (а не всі елементи). Стрибки розглядаються в порядку їх виконання. GOE суддів відносяться до всіх стрибковим елементам.

7. У довільному одиночному і парному катанні при виконанні «зайвих» стрибкових елементів не зараховуються тільки ті, які не відповідають правилам індивідуальні стрибки (а не всі елементи). Стрибки розглядаються в порядку їх виконання. GOE суддів відносяться до всіх стрибковим елементам.

8. У коротких програмах парного катання вимоги до підтримок дорослих і юніорів однакові. Зокрема, в сезоні 2016-2017 юніори повинні виконувати будь-яку підтримку з відривом типу Лассо (група 5).

9. У коротких програмах парного катання серед юніорів можливе виконання не тільки тоулупа, але і будь-якого викиду з відривом з зубця. Зокрема, в сезоні 2016-2017 повинен виконуватися подвійний чи потрійний викид: тоулуп або фліп або лутц. 

Танці на льоду

1. Деякі виключення з обмежень по костюмах, можуть бути оголошені тех. кома з танців ІСУ, якщо це буде більш прийнятно для відображення ритмів відібраних для Короткого танцю.

2. Тривалість Короткого танцю залишена незмінною і становитиме 2 хвилини і 50 секунд (плюс / мінус 10 секунд.)

3. Для Доріжок Кроків доданий 5-й (Базовий) Рівень Складнощі при якому, Елемент завершений, але вимоги для Рівня 1 цієї статті не були виконані.

4. У правило 703, параграф 4 внесені зміни до розподілу Доріжок Кроків за групами:

- до групи В перенесений розділ «Часткові Доріжки Кроків», в якому додана Доріжка Кроків на Одній нозі, яка повинна виконуватися кожним з партнерів одночасно в позиціях або окремо;

- додана нова група D - Комбінована Доріжка Кроків, що складається з Серії Кроків на Однією нозі і Доріжок кроків Групи А або В;

- доданий новий суб-параграф «С» - Стиль Доріжок Кроків. характеристиками для Рівнів Складнощі Доріжок Кроків, призначених як Стильні, будуть являтися технічні вимоги, опубліковані в Комюніке ІСУ.

5. Правило 704, параграф 16 - Танцювальні Підтримки:

- максимальна тривалість Коротких підтримок збільшена до 7 секунд;

- скасовано обмеження, що забороняє партнеру сидіти на плечах або спині іншого партнера.

6. Технічний комітет з танців ІСУ може дозволити дотик льоду рукою (або руками) в Короткому танці, якщо це буде підходити для призначеного ритму. Це рішення буде оголошено в Комюніке.

7. До переліку  важливих Елементів для Довільного танцю внесено зміну, що дозволяє Технічному комітету з танців ІСУ включати в список Елементи на сезон, більше одного Хореографічного елемента. Цей перелік буде публікуватися в Комюніке.

РІВНІ складності, одиночне катання, СЕЗОН 2017-2018

Число рис для Рівня: 1 для Рівня 1, 2 для Рівня 2, 3 для Рівня 3, 4 для Рівня 4

Доріжки кроків

1) Мінімальна різноманітність (Рівень 1), Проста різноманітність (Рівень 2), Розмаїтість (Рівень 3), складність (Рівень 4) важких кроків і поворотів по всій доріжці (обов"язково)

2) Обертання в обох напрямках (направо і наліво) з повним поворотом тіла (хоча б 1/3 малюнка в сумі в кожному напрямку обертання)

3) Використання рухів тіла протягом хоча б 1/3 малюнка

4) Дві різні комбінація з 3 складних поворотів на різних ногах, виконані з чітким ритмом під час виконання доріжки. На кожній нозі вважається тільки перша комбінація, яку намагаються виконати.

Всі

обертання

1) Складні варіації (вважаються стільки раз, скільки виконані, обмеження викладені нижче)

2) Зміна ноги стрибком

3) Стрибок всередині обертання, не змінюючи ногу

4) Складна зміна позиції на одній і тій же нозі

5) Складний візит в обертання

6) Чітка зміна ребра в дзизі (тільки при переході з заднього внутрішнього на переднє зовнішнє ребро), ЛІБЄЛ, заклона і позиції Більман

7) Всі 3 базові позиції на другій нозі

8) Обертання в обох напрямках безпосередньо один за одним в дзизі або ЛІБЄЛ

9) Явне збільшення швидкості в ЛІБЄЛ, дзиги, заклона або позиції Більман

10) Як мінімум 8 оборотів без всяких змін поз. / Варіації, ноги і ребра (ЛІБЄЛ, заклон, складна варіація будь-якої базової позиції або, для комбінацій за все, не-базової позиції)

11) Складна варіація заходу в стрибках в обертання / вирощених із заходом стрибком (див. Роз"яснення)

Додаткові Риси для заклона

12) Одна зміна позиції назад - в сторону або навпаки, хоча б 2 обороти в кожній позиції

 (Вважається також, якщо заклон є частиною будь-якого іншого обертання)

13) Позиція Більман після заклона (в короткій програмі тільки після 8 оборотів в заклона)

Риси 2 - 9, 11-13 вважаються один раз за програму (перший раз, коли їх намагаються виконати).

Межа 10 вважається тільки раз за програму (в першому обертанні, в якому вона успішно

виконана; якщо в цьому обертанні 8 оборотів виконуються на обох ногах, то береться одне з цих

виконань на користь спортсмена).

Будь-яка категорія складної варіації обертання в базовій позиції вважається тільки раз за

програму (перший раз, коли її намагаються виконати). Складна варіація в не-базової позиції

вважається раз за програму тільки в комб. обертань (перший раз, коли її намагаються виконати).

Для будь-якого обертання зі зміною ноги максимальне число меж, які можна отримати за

обертання на одній нозі, дорівнює двом (2).

ВИМОГИ ДО ЕЛЕМЕНТІВ (див. Також Роз"яснення на звороті)

Стрибки

1) Повне обертання: знаки <і << означають помилку. Базові вартості стрибків зі знаком < наведені в колонці V Шкали Вартості. Стрибки зі знаком << оцінюються за допомогою Шкали Вартості того ж стрибка, але на оборот менше.

2) Правильне ребро відриву на фліп / Лутці: знаки "e" і "!" Означають помилку. Базові вартості стрибків зі знаком "e" наведені в колонці V Шкали Вартості. Знак "!" Дозволяє зберегти повну вихідну вартість стрибка. Якщо до стрибка застосовані обидва знака <і "e", то його базова вартість вказана в колонці V1 Шкали Вартості.

Обертання

1) Для стрибків в обертання (без зміни ноги і позиції) в Короткі Програмі і довільного катання: виразний видимий стрибок. Знак "V" вказує, що ця вимога не виконана.

2) Базові вартості комбінації обертань з лише 2 базовими позиціями (хоча б 2 оберти  в кожній з цих позицій) також наведені в колонці V Шкали Вартості.

РОЗ"ЯСНЕННЯ: РІВНІ складності, одиночному катанні,

сезон 2017-2018

Типи важких поворотів і кроків: твізли, дужки, петлі, викрюки, гаки, чоктав.

Мінімальна різноманітність включає мінімум 5 важких поворотів і кроків, кожен тип рахується не більше 2 разів.

Проста різноманітність включає мінімум 7 важких поворотів і кроків, кожен тип рахується не більше 2 разів.

Різноманітність включає мінімум 9 важких поворотів і кроків, кожен тип рахується не більше 2 разів.

Складність включає мінімум 11 важких поворотів і кроків, кожен тип рахується не більше 2 разів, 5 типів повинні бути виконані в обох напрямках.

Використання рухів тіла означає видиме використання будь-яких рухів рук, голови, торса, стегон і ніг, які впливають на баланс основної частини тіла, протягом хоча б 1/3 рис. в сумі.

Дві комбінації складних поворотів рахуються однаковими, якщо вони складаються з одних і тих же поворотів, виконаних в тому ж порядку, на тому ж ребрі і на тій же нозі.

ОБЕРТАННЯ

Складна варіація позиції обертання - це рух частини тіла, ноги, руки, кисті, голови, яке вимагає фізичної сили або гнучкості і впливає на баланс тіла. Тільки такі варіації можуть збільшувати Рівень Складності. Є 11 категорій складних варіацій, серед них 3 в позиції ЛІБЄЛ, в залежності від напрямку лінії плечей:  

ЛІБЄЛ вперед (CF) - лінія плечей паралельна льоду;

ЛІБЄЛ убік (CS) - лінія плечей вивернута в вертикальну позицію;

ЛІБЄЛ вгору (CU) - лінія плечей вивернута більше, ніж у вертикальну позицію. Якщо вільна нога падає протягом тривалого часу при підготовці до складної варіації ЛІБЄЛ, то відповідна межа присуджується, але судді застосовують зниження GOE за "погану / незручну / неестетичну позицію".

"Зміна ноги стрибком" і "Стрибок всередині обертання, не змінюючи ногу": Риси присуджуються, тільки якщо спортсмен приймає базову позицію протягом 2 обертів після приземлення.

"Обертання в обох напрямках безпосередньо один за одним в дзизі або ЛІБЄЛ": виконання обертів в обох напрямках (за годинниковою і проти годинникової стрілки) в базових позиціях дзига або ЛІБЄЛ, які безпосередньо слідують один за одним, вважається за додаткову рису в усіх  рівнях складності. Довга дуга виїзду з першої частини або заходу до другої частини відображаються суддями в GOE. Потрібно мінімум 3 оберти в кожному напрямку. Обертання, виконані в обох напрямках, розглядаються як одне обертання.

«Складна варіація заходу в стрибках в обертання / обертання із заходом стрибком": Межа присуджується, тільки якщо позиція в повітрі дійсно складна і спортсмен приймає базову позицію протягом 2 оборотів після приземлення. Звичайний стрибок в ЛІБЄЛ не блокує можливість зарахувати складний візит стрибком який зазначив межу.

«Гойдалка» розглядається як можлива межа тільки при першій спробі її виконання в якості складного заходу / складної зміни позиції / складної варіації-базової позиції.

Стрибки

Фліп  це стрибок з відривом з заднього внутрішнього ребра,

Лутц  це стрибок з відривом з заднього зовнішнього ребра;

Технічна Бригада приймає рішення з приводу реального ребра відриву і вказує помилки за допомогою знаків "e" і "!". У разі серйозних помилок (знак "e") базова вартість стрибка і GOE зменшуються. У випадках менших помилок (знак "!") Вихідна базова вартість зберігається, GOE зменшується.

У Короткій Програмі стрибки, які не відповідають вимогам (включаючи неправильну кількість про.), не матимуть вартості, але займають стрибковий осередок, якщо такий  ще є вільним; якщо каскад з двох подвійних стрибків не дозволений (чоловіки і жінки дорослі, чоловіки юніори),

то не буде зарахований стрибок з первісної (до будь-якого застосування знаків <, <<, e) меншою вартістю (наприклад, 2Lz + 2T *, 2T * + 2Lo, 2Lz <+ 2T *, 2F << + 2T *).

Коротка програма, повторення: якщо один стрибок виповнюється двічі, як роздільний стрибок і як частина каскаду, то друге виконання не зараховується (якщо це повторення в каскаді, то не зараховується тільки той стрибок, який не відповідає вимогам, а не весь каскад).

Довільне Катання, зайві стрибкові елементи: при виконанні зайвих стрибків НЕ зараховуються тільки ті стрибки, які не відповідають вимогам, а не всі зв"язки, куди вони входять. Стрибки розглядаються в порядку їх виконання.

РІВНІ складності, ПАРНЕ катання, сезон 2016-2017

Число рис для Рівня: 1 для Рівня 1, 2 для Рівня 2, 3 для Рівня 3, 4 для Рівня 4

підкручення

1) Шпагат партнерки (кожна нога хоча б 45 ° від осі тіла і ноги партнерки прямі або майже прямі)

2) Прийом партнерки руками збоку талії (її долоні, руки, верхня частина тіла не торкаються партнера)

3) Позиція партнерки в повітрі з рукою (руками) над головою (мінімум 1 повний оборот)

4) Складний відрив

5) Розведення прямих / майже прямих рук партнера в сторону хоча б до рівня плечей після відпускання партнерки

підтримки

1) Дорослі: складна варіація відриву і / або складна варіація приземлення

 Юніори: проста варіація відриву і / або проста варіація приземлення (кожна з них є Характеристикою)

2) 1 зміна хвата і / або базової поз. партнерки (1 об. партнера до і після зміни, при повторі вважається двічі)

3) Складна варіація партнерки (1полний оборот)

4) Складний (простий для юніорів) провезення (не для короткої програми)

5) Хват однією рукою партнера (2 повних обороту в сумі, не рахуючи частин коротше одного обороту)

6) Додатковий оборот партнера з хватом за одну руку після двох об. в 5) (тільки в ПК, в одній підтримки)

7) Зміна напрямку обертання партнера (один оборот до і після зміни, вважається один раз за програму)

1), 2), 3) в різних підтримках повинні бути істотно відмінні; якщо схожі, то можуть бути зараховані тільки

при першій спробі.

доріжки

кроків

1) Мінімальна різноманітність (Рівень 1), Проста різноманітність (Рівень 2), різноманітність (Рівні 3-4)

 важких кроків і поворотів обох партнерів по всій доріжці (обов"язково)

2) Обертання в обох напр. (Направо і наліво) з повним поворотом тіла (хоча б 1/3 рис. В сумі в кожному напр.)

3) Використання рухів тіла протягом хоча б 1/3 малюнка доріжки

4) Зміни позицій пари (зміна місць партнерів, як мінімум 3 рази, при виконанні кроків і поворотів)

 протягом хоча б 1/3 послідовності, але не більше 1/2 послідовності або виконання, що не роз"єднуючись один від одного протягом хоча б половини малюнка (дозволені зміни хвата)

5) Дві різні комбінації з 3 складних поворотів (гаків, викрюків, скоб, твізлів, петель), виконані обома партнерами з чітким ритмом під час виконання доріжки.

тодеси

1) Складний візит (що безпосередньо передує Тодес) і / або виїзд

2) Повні оберти партнерки, коли обидва партнери в "низькою" позицією. (Вважається стільки раз, скільки виконано)

Роздільні

обертання

1) Складні варіації (вважаються стільки раз, скільки виконані, обмеження викладені нижче)

2) Зміна ноги стрибком

3) Стрибок всередині обертання, не змінюючи ногу

4) Складна зміна позиції на одній і тій же нозі

5) Складний візит в обертання

6) Чітка зміна ребра в дзизі (тільки при переході з заднього внутрішнього на переднє зовнішнє ребро),ЛІБЄЛ, заклона і позиції Більман

7) Всі 3 базові позиції на другій нозі

8) Обертання в обох напрямках безпосередньо один за одним в дзизі або ЛІБЄЛ

9) Явне збільшення швидкості в ЛІБЄЛ, дзиги, заклона або позиції Більман

10) Як мінімум 6 оборотів без всяких змін позиції / варіації, ноги і ребра (ЛІБЄЛ, заклон, складна варіація

 будь-якої базової позиції або, для комбінацій за все, не-базової позиції)

Риси 2 - 10 і будь-яка категорія складної варіації обертання зараховуються тільки один раз за

програму (при першій спробі виконання).

Якщо 6 оборотів виконуються на обох ногах, то береться одне з цих виконань на користь спортсменів.

У будь-якому обертанні зі зміною ноги максимальне число Чорт за обертання на одній нозі, дорівнює двом (2)

парні

обертання

1) 3 зміни базових позицій обох партнерів

2) 3 складні варіації позицій партнерів, одна з яких може бути в не-базової позиції (кожна варіація

 кожного партнера вважається окремо, кожен партнер повинен мати хоча б одну складну варіацію)

3) Будь-яка інша складна варіація базової позиції будь-якого партнера (кожен партнер повинен мати дві

 складні варіації)

4) Захід з заднього зовнішнього або внутрішнього ребра

5) Обертання в обох напрямках безпосередньо один за одним

6) Як хв. 6 об. без всяких змін позиції / варіації і ноги (ЛІБЄЛ, дзига, складна варіації позиції стоячи)

ВИМОГИ ДО ЕЛЕМЕНТІВ (див. Також Роз"яснення на звороті)

Комбінація роздільного і Парних обертань

Базові вартості роздільних / парних комбінацій обертань з лише 2 базовими позиціями (хоча б 2 обороти кожного партнера в кожній з цих позицій) відображені в колонці V Шкали Вартості.

 Стрибки

Обидва партнери повинні виконати вимоги для стрибкових елементів в одиночному катанні; в разі невиконання вимог одним або двома партнерами, зниження GOE одні й ті ж.

РОЗ"ЯСНЕННЯ: РІВНІ складності, ПАРНЕ катання, сезон 2016-2017 підкрутка

Межа 1) (шпагат партнерки): кожна нога пряма або майже пряма під кутом хоча б в 45 градусів від осі тіла;

Межа 5) (руки партнера): прямі або майже прямі, йдуть в сторону і досягають хоча б рівня плечей.

ПІДТРИМКИ

Відрив: Простий: Включає, але не обмежується зміною хвата під час підйому.Складний: Включає, але не обмежується: сальто при відриві, маленька підтримка, що переходить відразу (безторкання партнеркою льоду) в звичайну підтримку, відрив з хватом однією рукою, кораблик, Іна Бауер, спіраль, виконані одним або обома партнерами як дуга заходу, відрив внутрішнім Акселем в 5ALi і 5SLi.

Приземлення: Просте: Приземлення на іншу ногу (може бути / же не бути зараховано), зміна хвата на узвозі.

Складне: Варіація важкого приземлення, яка включає, але не обмежується: сальто, варіація хватів, позицій партнерів і / або напрямку ковзання при приземленні, приземлення з хватом однією рукою, позиція кораблика партнера під час приземлення.

Провезення: Простий: Тривалість хоча б 3 сек. без оборотів партнера.

Складний: Включає хоча б одну з наступних рис: під час провозу партнер протягом хоча б 3 сек. ковзає на одній нозі або тримає партнерку однією рукою, або виконує перебігання, або кораблик, або подібне рух.

Складна варіація позиції партнерки: Рух ніг (і) / рук (і) / верхній частині тіла, яке вимагає фізичної сили або гнучкості і впливає на баланс основної частини тіла. Тільки такі варіації можуть збільшувати Рівень.

Зміна хвата або позиції партнерки вимагає 1 повного об. партнера до і після зміни. Якщо зміна хвата і позиції партнерки виконуються одночасно, то зараховується тільки одна риса.

Варіація відриву / приземлення, зміна хвата / базової позиції партнерки і складна варіація партнерки повинна істотно відрізнятися від варіації / зміни, яку намагалися виконати раніше, для того, щоб бути зарахованою як риса. Спуск на одній руці може бути зарахований як риса тільки один раз за програму.

Риси "зміна хвата / позиції партнерки / напрямку обертання" не даються, якщо зміна переривається провозом.

Межа "Хват однією рукою партнера" не дається, якщо обидві руки партнерки торкаються партнера.

ДОРІЖКИ КРОКІВ

Типи важких поворотів і кроків: дужки, петлі, викрюки, гаки, твіззли, чоктауи.

Ті ж визначення, що для одинаків; вимоги повинні бути виконані кожним партнером.

Використання рухів тіла означає видиме використання будь-яких рухів рук, голови, торса, стегон і ніг,які впливають на баланс основної частини тіла, протягом хоча б 1/3 малюнка в сумі.

«Зміна позицій пари" і "Виконання, що не роз"єднуючи": може бути дана будь-яка з двох меж(але не обидві).

Дві різні комбінації з 3 складних поворотів (гаків, викрюков, скоб, твіззлів, петель) повинні бути виконані обома партнерами з чітким ритмом під час виконання доріжки.

Тодеси

Тодес має Рівень і вартість тільки, якщо обидва партнери виконають хоча б 1 об. в позиції Тодеса (коліна партнера явно зігнуті, його зубець як якір на льоду і його рука повністю випрямлена; голова партнерки повинна дійти - хоча б на короткий час - до рівня коліна її ковзної ноги. Для підвищення Рівня,  партнерка і партнер повинні залишатися в "низькою" позицію протягом 1 або більшого числа повних обертів.

«Низька»  позиція партнерки: для внутрішніх Тодес "нижнє» стегно або сідниця і голова партнерка повинні бути вище коліна її опорної ноги; для Тодеса назад назовні голова не повинна бути вище коліна опорної ноги і лінія тіла від коліна опорної ноги до голови повинна бути плоскою / бути невеликою аркою.

"Низька" позиція партнера в циркулі: сідниці не вище коліна, що стоїть в циркулі ноги.

Будь-яка частина Тодеса з вищою позицією партнерки або партнера не зараховується при визначенні рис 2)

Зміна руки партнеркою чи партнером дозволена, але більш не є Характеристикою Рівня Складнощі.

Зміна циркуля розглядається як закінчення Тодеса.

Захід, виїзд: Складний візит виповнюється, коли обидва партнери перебувають на дузі заходу і вона і / або він переходять зі складної позиції заходу прямо без зупинки в позицію Тодеса. Виїзд починається, коли партнер починає згинати в лікті "тримає" руку / закінчується, коли партнерка приймає вертикальне становище.

РОЗДІЛЬНІ ОБЕРТАННЯ

Межа "Складний візит" не включає звичайний задній візит, але як і раніше включає звичайний стрибок в ЛІБЄЛ за умови явного наявності фази "стрибка". Роз"яснення для обертань в одиночному катанні справедливі і для пар (якщо вони застосовні).

Стрибки, ВИКИДИ, відкрутка

У Короткій  Програмі стрибки, викиди і підкручення, що не відповідають вимогам (включаючи неправильне кількість об.), не матимуть вартості, але займуть відповідному полі, якщо вона ще вільна.

У довільному Катані при виконанні зайвих стрибків не зараховуються тільки ті стрибки, що не відповідають вимогам, а не всі зв"язки, куди вони входять. Стрибки розглядаються в порядку їх виконання.

III. Вказівки по визначенню позитивних GOE Елементів

Одиночного / Парного Катання (позитивні аспекти)

 Перелічені нижче вказівки повинні використовуватися разом з таблицями для зниження GOE при помилках.

 Остаточне GOE елемента засноване на комбінації позитивних і негативних аспектів його виконання. Важливо, щоб остаточне GOE елемента відображало як позитивні аспекти, так і можливі зниження, якщо такі необхідні.

  Остаточне GOE елемента знаходиться, розглядаючи, насамперед, позитивні аспекти виконання, які призводять до знаходження стартового GOE для оцінки. потім суддя знижує це стартове GOE, згідно Вказівок щодо зниження, в разі можливих помилок, і результат є остаточним GOE даного елемента.

  Для визначення стартового GOE судді повинні брати до уваги наведені нижче пункти з цього елементу. Кожен суддя має право самостійно визначати кількість пунктів, необхідних для будь-якого збільшення GOE, але загальні рекомендації такі:

Для + 1: 2 пункту Для + 2: 4 пункту Для + 3: 6 або більше число пунктів

одиночне катання

стрибкові

елементи

1) несподіваний / незвичайний / складний візит

2) чітко розпізнаються (креативні, цікаві, оригінальні для стрибка,якому передують кроки / руху, з короткої програми) кроки / руху кат. безпосередньо перед стрибком

3) важка варіації позиції в повітрі / стрибок з «затягуванням» перед обертанням

4) хороша висота і довжина

5) хороша розтяжка на приземленні / незвичайний виїзд

6) хороша плавність від в"їзду до виїзду включаючи каскади / комбінації стрибків

7) виконання всього елемента без видимих зусиль

8) відповідність елемента музичної структурі

обертання

1) хороша швидкість або прискорення під час обертання

2) здатність швидко встановити центрування обертання

3) збалансованість обертання у всіх позиціях

4) явно більше, ніж потрібно, число обертів

5) хороша, сильна позиція (і) (включаючи висоту, позицію в повітрі / приземлення в

  стрибках в обертання)

6) незвичайність і оригінальність

7) хороший контроль у всіх фазах обертання

8) відповідність елемента музичної структурі

доріжки

кроків

1) хороші енергія і виконання

2) хороша швидкість або прискорення під час доріжки

3) використання різноманітних кроків при виконанні доріжки

4) наявність глибоких чистих ребер (включаючи в"їзди і виїзди з усіх поворотів)

5) хороший контроль і участь всього тіла при акуратності кроків

6) незвичайність і оригінальність

7) виконання елемента без видимих зусиль

8) елемент підкреслює музичну структуру

хореографічні

послідовності Источник

Фигурное катание 19:05 | 23 июля 2020 ISU опублікувала квоти для національних команд на сезон 2020/2021 Фигурное катание 16:20 | 22 июля 2020 Український тренер в ОАЕ: вболіваю не лише за своїх підопічних, але й за фігуристів на батьківщині Фигурное катание 14:50 | 20 июля 2020 Серію Гран прі серед юніорів сезону 2020/21 скасовано через коронавірус Фигурное катание 13:05 | 14 июля 2020 Серія Challenger в наступному сезоні проводитиметься як окремі турніри Фигурное катание 10:35 | 14 июля 2020 Китай не планує скасовувати етап Гран прі в Чунцині Фигурное катание 14:50 | 03 июля 2020 Етап юніорського Гран прі в Японії скасовано Фигурное катание 10:35 | 30 июня 2020 Вадим Честаховський: тренуємося в екстремальних умовах, але залишаємося оптимістами Фигурное катание 18:05 | 22 июня 2020 Артем Даренський: «У нас з Сонею повне взаєморозуміння на льоду» Фигурное катание 16:20 | 19 июня 2020 ISU поки що не змінюватиме вартість низки елементів Фигурное катание 15:50 | 19 июня 2020 Жеребкування суддів для скасованих чемпіонатів залишається чинним для їх проведення у 2021 році - ISU

Фигурное катание
Гала-концерт
Итоговая классификация
25 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
23 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
21 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольный танец
Финал
20 февраля 2018

Фигурное катание
Короткий танец
Квалификация
19 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
17 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
16 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
15 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
14 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольный танец / Команда
Финал
12 февраля 2018