Анна Сорокіна:вболіваю за наших фігуристів на усіх змаганнях

12:40 | 15 июня 2017
До відкриття зимових Олімпійських ігор у Пхьончхані,в яких у складі збірної України візьмуть участь й наші фігуристи, залишилося більше семи місяців,проте регіон,як і вся Корея, уже давно готові до проведення найбільшої спортивної події.

До відкриття зимових Олімпійських ігор у Пхьончхані,в яких у складі збірної України візьмуть участь й наші фігуристи, залишилося більше семи місяців,проте регіон,як і вся Корея, уже давно готові до проведення найбільшої спортивної події. Цей факт констатував Міжнародний олімпійський комітет (МОК),глава якого Томас Бах заявив,що Олімпіада-2018 відкриє нові горизонти і впише нову главу у спортивну історію.

Насправді у Республіці Корея розпочинали підготовку до Ігор далеко не з нуля. Країна тричі висувала свою кандидатуру на проведення зимової Олімпіади і всі ці роки будувала та удосконалювала спортивну базу,набувала досвіду проведення великих міжнародних змагань із зимових видів спорту,залучала інвестиції у спортивну сферу. Після двох невдалих спроб отримати Олімпійські ігри,у яких корейці поступилися спочатку Канаді,потім Росії,наполегливий Пхьончхан нарешті отримав свій шанс і колосальна підготовча робота не пропала задарма – необхідна інфраструктура уже була досить розвинутою. Зокрема, наразі у 45-тисячному окрузі на олімпійців очікують 13 найсучасніших спортивних споруд. Зараз тут проводяться тестові старти,перевіряються комунікації,робота численних служб,волонтерів,удосконалюються заходи безпеки…А оскільки корейці хочуть організацією Ігор здивувати всю планету, то для учасників та глядачів підготовлено чимало сюрпризів,наприклад,таких як охорона громадського порядку роботами чи трансляція змагань за допомогою технологій 5G…

У високому ступені готовності до «білої» Олімпіади уже переконалися не лише представники МОК,але й делегації Національних олімпійських комітетів країн-учасниць,у тому числі й НОК України,які побували у Пхьончхані у турі змагальними та незмагальними об’єктами. Зі своїми враженнями від відвідання арени,де відбуватимуться старти фігуристів, з нашим сайтом поділилася шеф української місії на Іграх-2018,призерка Олімпійських ігор-2000 зі стрибків у воду Анна Сорокіна:

«Передусім зазначу,що зимова Олімпіада-2018 має стати найбільш компактною за логістикою між спортивними об’ктами та виконанням усіх звичайних організаційних процедур. Усі її споруди розташовані у гірському кластері Пхьончхана та прибережному кластері Каннина. Якщо у гірській місцевості,де відбудуться змагання з лижних дисциплін,санного спорту, більшість локацій уже було споруджено раніше, то на узбережжі всі арени – новобудови. У їх числі й льодовий палац Кьонпхо для фігурного катання та шорт-треку.Його було споруджено у 2016 році,а уже в лютому цього року на цій олімпійській арені відбулися перші міжнародні тестові змагання – чемпіонат чотирьох континентів з фігурного катання. Архітектура арени вражає,вона виглядає дуже сучасно і нагадує льодову глибу.

Нам розповіли,що за своїми характеристиками льодовий комплекс Кьонпхо відповідає усім нормам та вимогам Міжнародного союзу ковзанярів(ISU), а це - й відповідна підготовка льоду, й достатня кількість зручних роздягалень,спортивних залів,й тренувальний каток… Кількість місць на арені – 8 тисяч з можливістю збільшення до 12 тисяч. До речі, були запитання до організаторів щодо якості льоду з огляду на те,що його ділитимуть представники двох видів спорту, тобто чи буде достатньо професійною і оперативною його підготовка. Нас запевнили,що лід готуватиметься з використанням найсучасніших технологій,а кваліфікація працівників є цілком достатньою для того,щоб він відповідав найвищим стандартам як для фігуристів,так і для ковзанярів.

Єдина незручність для фігуристів,як мені видається,полягає у тому,що вечірній час для змагань організатори віддали більш популярному у Південній Кореї шорт-треку. Фігуристи ж виходитимуть на лід у ранковій сесії. Я вбачаю у цьому певну складність,адже спортсмен у вечірні часи більш працездатний і краще налаштовується на боротьбу.

Я дуже сподіваюся,що ця чудова арена буде зручною і успішною для українських фігуристів-олімпійців. Хотілося б,щоб,крім танцювальної пари Олександри Назарової/Максима Нікітіна,які уже вибороли олімпійську ліцензію, на Іграх були представлені й наші одиночники. Ми вболіваємося і підтримуємо українських фігуристів на усіх змаганнях – і Сашу та Максима, і Ярослава Паніота,і Івана Павлова, і Анастасію Гожву,котра здобула срібну нагороду на Європейському юнацькому олімпійському фестивалі. Вони молоді,талановиті і їм цілком до снаги у майбутньому продовжити олімпійські традиції українського фігурного катання».

Довідково:ХХІІІ зимові Олімпійські ігри проходитимуть у Пхьончхані(Південна Корея) з 9 лютого по 25 лютого 2018 року. Близько 2,5 тис.спортсменів з 90 країн світу розіграють 102 комплекти нагород у 7 видах спорту(15 дисциплінах).

Фігуристи розіграють 5 комплектів медалей – у командних змаганнях,чоловічому та жіночому одиночному катанні,парному катанні та спортивних танцях на льоду.

Девіз Ігор – «Пристрасть об’єднує».

Додати коментар

Ім"я (обов"язкове)

Електронна адреса (обов"язкова)

Підписатися на повідомлення про нові коментарі


Оновити

Надіслати Скасувати
Источник
Фигурное катание 19:05 | 23 июля 2020 ISU опублікувала квоти для національних команд на сезон 2020/2021 Фигурное катание 16:20 | 22 июля 2020 Український тренер в ОАЕ: вболіваю не лише за своїх підопічних, але й за фігуристів на батьківщині Фигурное катание 14:50 | 20 июля 2020 Серію Гран прі серед юніорів сезону 2020/21 скасовано через коронавірус Фигурное катание 13:05 | 14 июля 2020 Серія Challenger в наступному сезоні проводитиметься як окремі турніри Фигурное катание 10:35 | 14 июля 2020 Китай не планує скасовувати етап Гран прі в Чунцині Фигурное катание 14:50 | 03 июля 2020 Етап юніорського Гран прі в Японії скасовано Фигурное катание 10:35 | 30 июня 2020 Вадим Честаховський: тренуємося в екстремальних умовах, але залишаємося оптимістами Фигурное катание 18:05 | 22 июня 2020 Артем Даренський: «У нас з Сонею повне взаєморозуміння на льоду» Фигурное катание 16:20 | 19 июня 2020 ISU поки що не змінюватиме вартість низки елементів Фигурное катание 15:50 | 19 июня 2020 Жеребкування суддів для скасованих чемпіонатів залишається чинним для їх проведення у 2021 році - ISU

Фигурное катание
Гала-концерт
Итоговая классификация
25 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
23 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
21 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольный танец
Финал
20 февраля 2018

Фигурное катание
Короткий танец
Квалификация
19 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
17 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
16 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольная программа
Финал
15 февраля 2018

Фигурное катание
Короткая программа
Квалификация
14 февраля 2018

Фигурное катание
Произвольный танец / Команда
Финал
12 февраля 2018