До вершин Олімпу: Ангеліна Бондаренко

16:56 | 17 августа 2014

Продовжуючи наше знайомство із олімпійською збірною України з боксу, ми поспілкувались із єдиною дівчиною нашої команди, Ангеліною Бондаренко. Щира та сонячна Ангеліночка залюбки дозволила нам зазирнути у своє життя та з незмінною усмішкою зарядила нас позитивним настроєм та вірою у перемогу нашої олімпійської збірної.

Розкажи, що для тебе уособлює Олімпіада, адже це не лише свято спорту, але й миру, толерантності, гуманізму та багато чого іншого.

Для мене це можливість познайомитись із представниками інших держав та їх культурою. В першу чергу – Олімпіада уособлює дружбу.

Для тебе спортсмени інших держав – це радше суперники чи друзі?

Дивлячись спортсменів яких країн ми маємо на увазі. Є такі, що ми лише суперничаємо, а з такими як Росія, Казахстан – ми дружимо. Трапляються й хлопці та дівчата з екзотичних країн, з якими ми один одного розуміємо з перших слів.

Коли розпочався твій шлях до Олімпіади?

В бокс я потрапила у 12 років, а до того займалась гімнастикою, потім карате. Насправді, вийшла кумедна історія. Я побилась об заклад із татом, що я всіх «перебоксую» і мене першого ж дня поставили в пару на тренуванні, де я показала себе на всі 100%, так і лишилась у цьому виді спорту. 

Хочеш, щоб колись і твої діти займались боксом?

Я б хотіла, але якщо в мене буде хлопчик (прим. посміхається). Дівчинці підберемо якийсь інший вид спорту.

Оскільки ми вже сміливо можео називати тебе столичною жителькою, яке місце ти вподобала у Києві найбільше (прим. Ангеліна з м. Александрія Кіровоградської області)?

Оушен Плазу (прим. сміється). Отримала зарплату, сходила і вже нема! А так люблю центр міста, проте останнім часом там особливо не нагуляєш, та й через тренування лишається мало часу.

Чим займаєшся окрім боксу?

Баскетболом, кінними видами спорту. Дуже подобаються коні, надзвичайно граційні тварини.

Вже маєш якісь плани на майбутнє?

Не знаю як складеться моя подальша доля, але націлена на профі. На жаль, за кордоном є більше можливостей проявити себе саме у жіночому боксі і якщо у чоловічому професійному Україна ще надає якісь можливості, то дівчатам тут непереливки у плані росту та зарплат.

Яких боксерів береш за особистий приклад?

Мені імпонують Геннадій Головкін та Василь Ломаченко.

Розкажи про твої стосунки із тренером, чи легко було порозумітися і чи вдається це зараз?

В мене спочатку був інший тренер, а потім вже стала вчитись у Сергія Гордієнка. Проте я й зараз можу сказати, що в мене два тренери. З Гордієнком ми одразу найшли спільну мову. Він вимогливий, суворий, але це лише коли стосується підготовки. Поза залом – це людина, на яку я можу покластись та поділитись усім.

Що світові варто знати Про Ангеліну Бондаренко?

Я хочу знов побувати в Арабських Еміратах, зокрема у Дубаях...

Можеш скласти компанію Рамілю Гаджиєву! Він теж зібрався відвідати.

Справді? Це круто! Я зможу йому екскурсію по улюбленим місцям провести. Там надзвичайна атмосфера, зовсім інше ставлення до спортсмена, ніби ти супергерой. 

Повертаючись до фактів про тебе…

Хмм... Отже Дубаї, ще Ангеліна Бондаренко займається боксом з 12 років, захоплюється Головкіним та Ломаченком, цінує у людях вірність та любов до інших людей, хоче завести собаку породи джек-рассел та виграти Олімпіаду!

І насамкінець, який твій девіз?

Не дивлячись на всі невдачі йти вперед. Бачу ціль – не бачу перешкод, і тоді все втілиться в життя!

А ми нагадуємо, що вже 23 серпня розпочнуться олімпійські боксерські поєдинки! Не пропустіть жодної миті перемог разом із нами!

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань