До вершин Олімпу: Раміль Гаджиєв

13:25 | 13 августа 2014

Чотири зірки юнацького боксу України вже готові до свого головного заліку 2014 року, який стане підсумком виконаної роботи протягом усього спортивного шляху – Юнацьких Олімпійських ігор! І поки вболівальники завмерли в очікуванні грандіозного шоу, ми хочемо ближче познайомити Вас із олімпійською збірною, яка вже досягла Нанкіну і готова довести усьому світу – українські боксери варті тільки перемог! Протягом лічених днів, які лишились до боксерських змагань ми розкажемо про кожного із чотирьох спортсменів і сьогодні з нами поділився своїм бойовим настроєм бронзовий призер чемпіонату світу 2013 Раміль Гаджиєв.

Як давно ти у боксі?

9 років, з них 8  тренуюсь під керівництвом Ростислава Пантєлєєва. Мій тренер майстер спорту, але вже полишив спортивну кар’єру і робить з мене чемпіона (прим. посміхається).

Чия була ініціатива віддати тебе у секцію боксу?

Я якось бешкетував в дитинстві і тато вирішив віддати на бокс, щоб привчили трохи до дисципліни.

Тато має спортивне минуле?

Тато займався боксом, але потім виникли фінансові труднощі, довелось покинути спорт та піти працювати. Зараз він хоче щоб я став професійним боксером. Ну а мама дуже переживає за мене, навіть плаче інколи коли я їду на змагання, або коли дивиться мої бої.

Професійний бокс – це мета, наскільки я зрозуміла. Збираєшся виїхати з України, якщо буде можливість?

Я планую все життя боксувати за Україну, піднімати наш державний прапор. Не важливо з ким я підпишу контракт – головне, що представлятиму свою країну.

Як проходить підготовка до Олімпіади?

Тренуємось на усі 100%, викладаємось ніби завтра кінець світу. Така шалена підтримка з боку команди! І є відчуття ніби це останній стрибок. Завжди коли хочу десь прорачкувати, кажу собі, що такий шанс, потрапити на Олімпіаду, дається не усім та ще й раз на чотири роки. Якщо вже взяв ліцензію, то маю стати першим.

Ти сказав, що підтримка з боку команди шалена?

Так, в нас надзвичайно дружня команда. Ми з Робіком (прим. Роберт Мартон) з 10-ти років разом їздимо на збори та змагання, завжди разом живемо. Цього року познайомився з Ангеліною і теж одразу потоваришували. Та й однокласники поки я не в Одесі щодня пишуть вконтакті, питають як справи та тренування, бажають успіхів. 

Як ти тренуєшся вдома, поза зборами?

Тренування двічі на день. Зранку крос, лапи, плавання, вправи на піску. Ввечері мішки, лапи, пари, а тренуюсь кожен день. Вже другий рік поспіль до вересня місяця без перерви суцільні тренування та підготовка.

Про вступ до інституту вже думав?

Піду або в Юридичну академію ім. Ківалова або в Університет ім. Мечнікова.  А на фізфаку вчитимусь заочно, бо без диплома зараз нікуди. Я взагалі вважаю, що найголовніше – це розум, який, і в боксі потрібен. Хтось може заперечити і стверджувати, що боксеру розум не треба, але під час поєдинку м’язи та мозок працюють разом 50 на 50 сила і розум. З двох однакових фізично спортсменів переможе кмітливіший.

Береш когось за приклад, будуючи власну спортивну кар’єру?

Приклад я не беру ні з кого, намагаюсь покладатися лише на себе, але подобаються Усик, Ломаченко та брати Клички. Це люди, які, на мою думку, "збудували" себе і свою славу самі і це заслуговує на повагу. Я пишаюсь, коли вони піднімають наш прапор.

З ким із старих суперників доведеться знов зустрітись на Олімпіаді?

Вже боксував із росіянином та з хорватом, останньому поступився на чемпіонаті світу. Кожен день переглядаю свій поєдинок з ним, знаходжу в інтернеті його бої та відпрацьовую.

Якби ти не став боксером, то ким?

Футболістом.

Ходиш та матчі та вболіваєш?

Я український футбол не дуже дивлюсь, але міжнародні матчі переглядаю. Вболіваю за "Реал" Мадрид та за Криштіану Роналду.

Який куточок світу хотів би відвідати?

Дубаї і, сподіваюсь, що скоро там буду. У Дубаях, на жаль, не проводяться чемпіонати, то полечу просто відпочивати. Там дуже гарно і є на що подивитись. Та й купа крутих машин.

О, то ти в "тачках" розбираєшся? Якої марки собі б купив?

Mercedes, або BMW.

Добре, а от переміг ти Олімпіаді і в тебе бере інтерв’ю кореспондент міжнародного журналу. Шаленіють фанати, спалахи камер… Що треба знати світу про Раміля Гаджиєва?

Найголовніше, що про мене треба знати – я добрий, я сміливий, сильний та справедливий.

Завжди допомагаю, якщо комусь треба поміч, бабусь через дорогу переводжу, тимурівський рух підтримую – такий собі "Раміль і його команда" (прим. сміється).

А боїшся чогось?

Висоти и остерігаюсь бездомних собак.

Тобто з парашутом не стрибнув би?

Взагалі не фанат екстриму.

Яке улюблене місце в Одесі?

Макдональдс!

А от приїхала до тебе дівчина. Куди поведеш?

Покажу центр міста, Аркадію, якщо вона влітку приїде…

А потім Макдональдс?

А то (прим. сміється)!

Які ще олімпійські змагання любиш дивитись?

Боротьбу дивився, фехтування, легку атлетику. А коли була зимова Олімпіада, в нас якраз проходив чемпіонат і не встигав слідкувати. Але за наших вболіваю завжди!

А ми нагадуємо, що вже 23 серпня розпочнуться олімпійські боксерські поєдинки! Не пропустіть жодної миті перемог разом із нами!


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань