Керівники спортивної галузі зустрілися з Юнацькою олімпійською збірною (ФОТО)

10:10 | 08 августа 2014

З 16 по 28 серпня на найпрестижнішому спортивному форумі понад 3500 юних атлетів віком від 14 до 18 років з-понад 200 країн світу змагатимуться у 28 олімпійських видах спорту і розіграють 222 комплекти нагород.

Серед них - 58 наших спортсменів з 20 регіонів України, які боротимуться у 22 видах спорту.

Привітати олімпійців та побажати їм успішного старту прийшли голова Комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Верховної Ради України Артур Палатний, який привітав олімпійців від імені голови Верховної Ради України Олександра Турчинова; Міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов, який передав найкращі побажання молодим спортсменам від Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та від себе особисто; голова Київської державної адміністрації, віце-президент НОК України Віталій Кличко; тимчасово повірений у справах Посольства Китайської Народної Республіки в Україні пан Чен Вей; президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка.

«Ми знаємо, що в Нанкіні на вас чекає дуже складне випробування та непроста боротьба, адже змагатимуться найкращі юні атлети Планети. Пам’ятайте, що головним скарбом, який ви привезете з Нанкіна, стане безцінний досвід, нові знання та емоції, нові знайомства та друзі. Вся країна вболіватиме за вас. Сподіваємося, наша підтримка надихне кожного з вас на нові спортивні та життєві перемоги», - звернувся під час зустрічі до молодих атлетів головний олімпієць країни.

Напутні слова юним спортсменам сказали й Молодий посол Юнацьких ігор у Нанкіні Олександр Усик з рекордсменкою у званні найкращої спортсменки місяця в Україні Ольгою Харлан, які побажали спортсменам впевненості, натхнення та віри в свої сили. Разом з Іриною Мерлені та Катериною Дерун, які виконували місію Молодих послів на І літніх та зимових Юнацьких іграх відповідно, імениті спортсмени передали національний прапор найтитулованішим членам юнацької збірної - Вiктору Петрову, Кобі Джойс, Юлії Міюц та Антону Кузнецову.

Після тривалої мандрівки Україною у столиці фінішувала естафета олімпійського вогню. Молодий посол Олександр Усик передав вогонь, сповнений енергією та силою підтримки всієї України, шефу-місії юнацької збірної, призерці Олімпійських ігор Ганні Сорокіній.

Додамо, що окрім спортивних змагань Юнацькі Олімпійські ігри у Нанкіні передбачають і розширену культурну та освітню програми, які мають на меті у цікавій формі розповісти учасникам про олімпійські цінності, важливість активного відпочинку та здорового способу життя, донести необхідність боротьби з допінгом тощо.

Всі учасники Ігор зможуть відвідати майстер-класи уславлених олімпійців, отримати важливі знання щодо профілактики травматизму, здорового харчування, боротьби з допінгом, вміння спілкуватися із засобами масової інформації.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Опубліковано за матеріалами НОК України

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань