Україна отримала нового державного тренера!

16:55 | 18 июля 2014

 

Ми раді привітати Міхненко Ольгу Михайлівну з призначенням на посаду державного тренера штатної національної збірної України з боксу. Особливо приємно не лише те, що збірна України отримала талановитого та діяльного тренера, але й те, що ряди українського боксу поповнюються чарівними дівчатами.

 

 

Під час процедури захисту своєї програми Оля запропонувала ідеї щодо розвитку боксу в Україні, які вона збирається втілити протягом свого перебування на посаді. Серед них є як глобальні та довгострокові, так і цілком конкретні, спрямовані на вирішення нагальних проблем.

Так Оля Міхненко збирається звернути увагу, в першу чергу, на виховання дітей та молоді і головною метою стане не лише залучення юних талантів до боксу, але й створення комфортних умов для їх подальшого розвитку.  Підтримувати цікавість дітей до спорту важливо не лише задля майбутніх перемог та медалей, але й задля того, щоб привчити до здорового образу життя, показати, що бокс – це круто, а зависати із друзями у під′їзді з пляшкою пива в руці – аж ніяк! Але як заохотити нове покоління приходити у клуби та школи і записуватись до секцій боксу? Першим кроком по довгій дорозі під назвою «спортивна кар′єра» є той самий крок, коли малий і допитливий хлопчик, або юна принцеса заходять у зал боксу. І в першу чергу наша ціль, щоб вони побачили там не обшарпані стіни та іржаве знаряддя, а відремонтоване та комфортне приміщення із блискучим інвентарем, де хочеться проводити час.  Отже серед основних завдань Оля Міхненко назвала поступове оновлення спортивної матеріально-технічної бази закладів фізичної культури та спорту, а також створення нових приватних боксерських клубів за місцем проживання в містах та у сільській місцевості.

Дуже важливо, щоб протягом усього спортивного шляху, від самого його початку, спортсмена супроводжував сумлінний та кваліфікований тренер, а тому ще одним з пунктів програми є підвищення кваліфікації тренерів з боксу та вдосконалення самої процедури їх атестації. 

І от нарешті хвилююча мить у житті кожного боксера – перший чемпіонат України, перший важливий залік. Сотні очей прикуті до рингу, за-за канатів чути команди тренера та тонуть у галасливому натовпі поради друзів. Авжеж, такий захід має проходити тільки на вищому рівні і боксер має відчувати, що його кропітка робота потрібна не лише йому, що його перемога важлива і не залишиться без уваги. Отже новий державний тренер пропонує зайнятися цим питанням не лише на рівні будівництва та облаштування спортивних споруд, де можна проводити чемпіонати, турніри та збори, але й широко залучати ЗМІ до висвітлення події, та вдосконалити  систему відзначення та заохочення спортсменів і тренерів, щоб кожна перемога ставала святом для боксера і його наставника. 

«Ми прагнемо до популяризації боксу шляхом проведення яскравих змагань, майстер-класів спортсменами та тренерами високої кваліфікації в закладах освіти, виступів провідних спортсменів та тренерів України в засобах масової інформації, особливо на телебаченні»  – зазначила Ольга Михайлівна.

Це лише невелика частина програми, запропонованої Олею. Право розповісти про всі зміни, які новий державний тренер збирається втілити у життя, ми лишаємо за самою Ольгою Михайлівною. Вже незабаром чекайте на ексклюзивне інтерв’ю від авторки програми.

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань