Сегрій Данилів «Наші дівчата себе образити не дадуть!»

14:25 | 15 июля 2014

З 20 по 28 липня в Італії, місто Ассізі відбудеться чемпіонат Європи серед дівчат-молоді та юніорок. Українська збірна представлена майже в усіх вагових категоріях та, за підрахунком AIBA є однією з найчисленніших команд цього року. Та й загалом, кількість дівчат-учасниць стрімко зросла за останні роки, як і якість та технічність жіночого боксу, а отже легко не буде! Зараз українки тренуються на базі в Івано-Франківській області під керівництвом Сергія Ігоровича Даниліва, який не лише постачає нас фотоматеріалами зі збору, але й розказав чого можна очікувати від жіночої збірної на цьогорічному чемпіонаті Європи.

Збір вже добігає завершення, як зараз проходять тренування?

Команда вже виконала основну роботу і я з тренерами підводимо дівчат до піку форми.

Загалом задоволені результатами дівчат?

Команда дуже непогана цього року, але не нам вирішувати, а суддям і я дуже покладаюсь на справедливе суддівство у Італії. Наші дівчата налаштовані перемагати і не давати нікому жодного шансу їх образити – тільки перемагати!

Порівняно із попереднім роком склад команди омолодився?

Звичайно, склад команди дуже змінився, особливо юніорської. Прийшли нові перспективні спортсменки і причиною цьому є колосальна робота останніх трьох років, коли ми отримали краще фінансування молодіжної та юніорської жіночої збірних та змогу їздити не маленьким складом, а таким потужним як зараз.

Тобто жіночий бокс в Європі теж розвивається  надзвичайно стрімко?

Європейський жіночий бокс завжди швидко еволюціонував, але після Олімпіади 2012 стався певний вибух цієї еволюції, як у Європі, так і в Азії.

Новенькі дівчата, певно, дуже переживають перед такими важливими змаганнями?

Всі переживають, хвилюються, але ми вчимо їх думати, переборювати ці хвилювання. Також проводимо експериментальні змагання, психологічні тренування. Проходить першість України, турніри сильніших та матчеві зустрічі, які відточують майстерність дівчат. Також завершуємо збір дводенними спарингами. Дівчата побоксували – ми обговорили, зробили роботу над помилками і знов проводимо спаринги.

Чомусь, у світі спорту панує стереотипне бачення дівчини-боксера і воно не дуже лестить спортсменкам.

Дівчата в нас красуні та розумниці, тобто не  треба накладати стереотип на жінок-боксерів, ви самі можете побачити команду на фото з наших зборів. Тому не треба дискримінувати жіночий бокс та думати, що дівчата-боксери якісь некрасиві – це неправда і абсурд.

Маєте якусь секретну зброю, чи слова якими підбадьорюєте перед виходом спортсменки на ринг?

Головне, що дівчата вже знають за що вони борються. Треба лише зайвий раз нагадати яка в нас мета та морально налаштувати на поєдинок, на виконання нашої тактичної установки.

Певно, й одна одну дівчата підбадьорюють?

Так, ми надзвичайно дружні та вміємо підтримати один одного. Дівчата і співають, і вірші читають, і танцюють разом . Навіть тренування завершуємо танцювально та під музику, аби трошки відпочити. Стараємось проводити дозвілля різнопланово і сумувати нам тут не доводиться.

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань