Роман Семенишин: «Себе показати та у суперників навчитись!»

11:10 | 08 июля 2014

Українська команда відправилась до Казахстану за новими нагородами та новими гучними перемогами, а ми звернулись до її тренера, Романа Семенишина, аби він розказав нам про формування складу команди на «Кубок Президента Казахстану 2014», та найближчим планами збірної України.

Розкажіть спершу про сам Кубок Президента республіки Казахстан та які переваги надає участь нашої команди у ньому.

Оскільки ми маємо дуже хороші та дружні стосунки із Федерацією боксу Казахстану, то традиційно Україна кожного року отримує запрошення на участь у даному турнірі. І коли випадає така можливість, то ми завжди раді помірятися силами з кращими, адже потім на світових змаганнях та Олімпіаді нам з ними «воювати» та й загалом треба придивитись, як розвивається бокс на різних континентах.

«Кубок Президента Казахстану» на дуже гарному рахунку у світі спорту, його ще по праву можна назвати міні-чемпіонатом світу, адже участь у змаганнях приймають провідні боксерські держави планети. Цього року на Кубку Президента основними складами виступатимуть команди Куби, Росії та Казахстану, гарних бійців привезуть ще й низка азіатських країн, тому, дивлячись на склад учасників, конкуренція обіцяє бути дуже жорсткою.  Також, як відомо, ще з часів СРСР казахська, узбецька, таджицька школи боксу зазвичай добре себе показували на подібних турнірах та мають глибокі боксерські традиції, а отже українським боксерам доведеться непросто, але в тому й наша мета аби наші хлопці здобували досвід у боях проти найкращих.

Якщо пригадати минулорічні виступи української команди у Казахстані, то цей турнір свого часу від України вигравали Василь Ломаченко, Саша Усік, потім ми роки два не їздили і тепер маємо змогу спробувати свої сили знову. Дивлячись на попередні виступи на цьому турнірі ми маємо славні чемпіонські традиції і, як на мене, ми повинні і надалі їх розвивати та примножувати. 

Ну а в загальному, більшу частину учасників «Кубку Президента Казахстану» складають представники країни Азії, але не можна говорити, що це суто азіатський Кубок. Як на мене, дається взнаки логістика: учасникам східних країн легше дістатися до Казахстану.

Такі міжнародні турніри – це зіткнення різних шкіл боксу і краще випробувати себе тут і зараз, аніж знітитись на світовій першості. Тобто це певна робота над помилками та вміння вчитись на помилках інших.

У складі збірної України у Казахстані виступлять як титуловані боксери, так і досить нові імена – так навмисне задумано тренерами?

Половину складу нашої команди склали досвідчені хлопці, а інша половина молоді спортсмени, які їдуть спробувати себе проти лідерів, чемпіонів та боксерів-олімпійців, набратися нових навичок та побачити на фоні досвідчених бійців свої сильні й слабкі сторони. Склад на участь у турнірі ми формували ще й з огляду на те, що в ці ж самі дні інша частина нашої команди перебуває у Китаї, де проводить навчально-тренувальний збір, по завершенню якого прийматиме участь у турнірі «China Open 2014».

Напередодні від’їзду нашої команди до Казахстану переважна її учасників приймала участь у Кубку України. Фактично, боксери мали доволі мало часу на відпочинок.

Так, збір у підготовці до турніру в Казахстані проходив майже одразу після Кубку України. Хлопці на пару днів поїхали додому і одразу сюди на підготовку. Проте наших бійців таким насиченим графіком не залякати.

І на останок банальне, але все ж таки очікуване запитання: на скільки нагород ми можемо розраховувати у Казахстані?  

Як завжди говорить головний тренер збірної України Дмитро Сосновський: «хочеш розсмішити Бога – розкажи йому про свої плани». Це бокс, тому прогнози в цьому виді спорту – марна справа. Все що я можу сказати, так це те, що наші боксери битимуться до останнього аби повернутися на батьківщину з медалями. 

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань