Україна в очікуванні жеребкування V сезону Всесвітньої Серії Боксу

18:55 | 07 июля 2014

Вже за декілька днів у Стамбулі (Туреччина), а саме 16 липня, відбудеться жеребкування нового V сезону міжнародних командних змагань – ВСЕСВІТНЯ СЕРІЯ БОКСУ. Офіційна процедура жеребкування пройде в рамках засідання Виконавчого Комітету Міжнародної боксерської асоціації (AIBA).

П'ятий сезон Всесвітньої серії боксу очікується ще більш цікавим з огляду на появу нових команд і зміни формату змагань. Новими учасниками п’ятого сезону стали команди Марокко та Венесуели. Окрім того у змагання WSB повертається команда Китаю, яка брала участь у попередніх сезонах під назвою «Beijing Dragons». Таким чином, за попередньою інформацією, кількість команд-учасниць у новому збільшиться, проте остаточний список команд буде оголошений під час Виконкому у Туреччині.

Серед числа учасників V сезону WSB, про що вже можна з впевненістю говорити, буде представлена й Україна, про це у розмові розповів генеральний директор клубу «Українські отамани» Дмитро Гайструк: «Дійсно, керівництвом нашого клубу та президентом Федерації боксу України Володиром Продивусом було прийнято рішення щодо участі «Українських отаманів» у новому сезоні Всесвітньої Серії Боксу. Така позиція була обрана з огляду на необхідність боротьби українськими боксерами за ліцензії на Ігри 2016 року та важливої ролі «Отаманів» у популяризації боксу в нашій державі. Цього сезону саме у змаганнях Всесвітньої Серії Боксу будуть розіграні перші 17 ліцензій на літні Олімпійські Ігри до Бразилії, тому новий сезон WSB буде надзвичайно важливим та цікавим для нас».

Щодо формування складу «Українських отаманів» на наступний сезон остаточної інформації поки що немає, проте за словами Дмитра Гайструка більш чітка інформація буде відома ближче до вересня місяця. Такі пізні строки зумовлені зміщеними датами початку нового сезону, який стартує на початку січня 2015 року.

Графік та формат самих змагань нового сезону також зазнають змін. Особливо це торкнеться інтенсивності проведення командами матчевих зустрічей. На шляху до чемпіонства, за шість місяців змагального графіку (з січня 2015 по середину червня 2015), команди, які пройдуть до фіналу, проведуть до 22 матчевих зустрічей.

За інформацією ВСБ, на період V і VI Сезонів, через які буде розіграно Олімпійські ліцензії на Ігри у Ріо у 2016 році, було вирішено  повернутися до раніше застосовуваної у ВСБ «драфтової системи» відбору легіонерів до команд-учасниць. За результатами виступів команд у попередніх сезонах був сформований рейтинг, згідно якого першочергове право підписання легіонерів будуть мати команди з меншим рейтингом. При тому кількість легіонерів від однієї країни не має перевищувати двох боксерів.

Таким чином, очікуємо 16 липня, де у Стамбулі (Туреччина), президент AIBA Др. Чінг-Куо Ву проведе офіційну церемонію жеребкування нового V сезону Всесвітньої Серії Боксу. Матимемо надію на вдалий жереб для нашої команди «Українські отамани». 

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань