Лілія Дурнєва: «Просто зробила свою справу!»

16:10 | 11 июня 2014

Чемпіонка Європи Лілія Дурнєва щойно повернулась із блискучою перемогою з Бухаресту, і ми трошки відволікли Лілію від заслуженого відпочинку та поспілкувались із спортсменкою про вирішальний матч та не тільки. Не дивлячись на непростий бій та шалену підтримку румунськими вболівальниками своєї чемпіонки, Лілія здобула впевнену перемогу, якою, безсумнівно, можуть пишатися всі поціновувачі українського боксу!

Як вас зустрічали в Бухаресті? Відчувалась тепла атмосфера?

За плечима вже не одні змагання, то в принципі сприймаєш такі речі як належне. В плані організації все було на вищому рівні. Приїхали, заселились, мали змогу тренуватись перед змаганнями.

Вдалось прогулятись містом?

Мені ні. Дівчата їздили на екскурсії і їм сподобалось. Я повністю присвятила себе тренуванням і безпосередньо перед двобоями вирішила берегти сили, бо навантаження і напруження дуже високі. Та й я вважаю, що мій рідний Харків красивіший за Бухарест. 

Є якесь місце в Харкові, де любите проводити час?

Знаєте, я Харків в цілому люблю. Останнім часом місто змінюється на краще і приїжджаючи додому я відпочиваю як ніде інде.

Повертаючись до двобою, поєдинок видався не простим?

Простою назвати будь-яку суперницю не можна. Цього разу мені протистояла господарка рингу. Ти на чужій території, а її дуже палко підтримували вболівальники. Плюс до цього всього треба було мати на увазі, що можливі певні симпатії з боку суддів та налаштовуватись тільки на впевнену перемогу. Я мала зробити все можливе та залежне від мене, щоб судді жодним чином не могли винести рішення не на мою користь.

Але підтримка румунських фанатів збивала з пантелику?

Насправді на мене це не впливало і мені було байдуже. Я відключилась від оточуючого світу і просто зробила свою справу.

Згадуючи перші виїзди на змагання такого рівня, все одно не звертали увагу на симпатії фанатів?

Такий фактор як вболівальники існує та інколи грає роль і може вибити спортсмена з колії, але я от пригадую свої перші матчі, то й тоді залишалась спокійною. 

Наскільки знаю, Ви займаєтесь тренерською діяльністю, вірно?

Так, вже кілька років. В нас комерційна організація, куди ми приймаємо всіх бажаючих займатись боксом. Оскільки не завжди є змога їздити на чемпіонати та збори державним коштом, то якраз тренерська робота дозволяє це все оплачувати.

Чим ще захоплюєтесь окрім спорту?

Читаю багато, люблю слухати музику. Та й багато чого – стараюсь бути різносторонньою у своїх зацікавленнях.

Згадаєте, яку останню книгу прочитали?

Ремарк, «Ніч у Лісабоні». 

Музику, певно, любите більш рокову?

Дуже багато напрямків які подобаються! Можна сказати, що я меломан. Аби тільки не шансон та не російський реп (прим. сміється).

Про плани на майбутнє ще не замислювались?

Зараз хочу просто відпочити. А далі буде видно. Ми щойно приїхали, попереду літо і в голові ще не склалась картинка на майбутнє. Десь там маячить Чемпіонат світу, але до нього ще далеченько, то поки буду насолоджуватись відпочинком.

А всім боксерам – початківцям та вже професіоналам своєї справи, Лілія побажала прагнути до своєї мети, вчитися думати у рингу, здоров

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань