Персона дня. Кароліна Махно: «Моя найбільша перемога — це перемога над собою»!

13:20 | 11 марта 2022
11 березня 2022 Чемпіонат України з боксу до 22 років, що проходив у Тернополі — вже історія. 11 березня 2022

Чемпіонат України з боксу до 22 років, що проходив у Тернополі — вже історія. Для кожного учасника вона різна: комусь вдалось збагатитися турнірним досвідом, а комусь — виграти медаль. Черговій героїні нашої рубрики «Персона дня», черкащанці Кароліні Махно вдалося і те, й інше: вона, витримавши майже трирічну паузу, знову відчула ритм боксу, дісталась фіналу та здобула основний приз змагань. Для Кароліни Махно — цей тріумф став черговим у спортивній кар’єрі. Попервах черкащанка ставала чемпіонкою та призеркою чемпіонатів Європи, а також підіймалась на п’єдестал чемпіонату світу. А сьогодні Кароліна погодилась відповісти на сім запитань від пресслужби Федерації боксу України.

Чому бокс та із чого все починалося?

— У бокс я потрапила завдяки старшому брату. Він займався боксом у дитинстві, тож запропонував мені спробувати свої сили в цьому виді спорту. Мені на той час було дев’ять років… Моє дитинство було доволі насиченим і цікавим. Я відвідувала музичну школу, де вивчала мистецтво, народні танці, гру на фортепіано, сольфеджіо. Але увесь час мені був цікавий бокс. Тож я вирішила змінити відвідини музичної школи заняттями в боксерському залі. Батьки були не в захваті від мого рішення залишити музику, але дозволяти ходити на тренування з боксу, вбачаючи в цьому навчання самозахисту.

Що вас мотивує кожного дня виходити на тренування?

— Мене мотивує сім’я. Я дуже люблю своїх рідних і хочу для них комфортного життя. Буду відвертою, сьогодні жінки, що займаються боксом, мають можливості забезпечити та реалізувати себе в житті. Я прагну втілити ці можливості у реальність. Окрім цього, мене дуже мотивує тренер — Андрій Володимирович Мальований. Він є справжнім фанатом своєї справи, добре знає, що робить. Вірю, що важка праця над собою неодмінно принесе плоди.

— Ваше життєве кредо…

— Я вірю в Бога та щиру любов…

— Чи є місце страху в боксі?

— Страх притаманний всім людям, а спортсменам і поготів. У кожного з нас різні причини страху. Хтось боїться пропустити удар, хтось боїться програти та втратити авторитет. Важливо навчитися жити в злагоді зі своїми емоціями, тоді вони не збиватимуть тебе зі шляху.

— Яким був ваш найважчий бій і чому?

— Безперечно, найважчим для мене був фінальний поєдинок чемпіонату світу 2015 року у Тайбеї серед юніорів. Це був мій дебют на міжнародному рівні. У фіналі я програла, після чого втрапила у психологічну яму. Я декілька місяців аналізувала те, чому так сталось, чому не змогла перемогти… Зібравшись з силами та думками, я повернулась на переможний шлях і почала здобувати нагороди. Тепер я переконана, що поразка у Тайбеї зробила мене сильнішою!

Ваша найважливіша поки що перемога – це…

…перемога над собою! Саме так. Я перемола свого внутрішнього критика, що сіяв у мою душу сумніви, породжував негативні емоції, гнів, злість. Для перемоги потрібний «холодний розум», якщо цього не буде — програєш ще до виходу на ринг.

Яку мету переслідуєте в боксі?

— Прагну до золота чемпіонатів світу та Європи. Також хочу здобути медаль Олімпійських ігор — це моя мета. Я докладу усіх зусиль, щоб втілити її в життя.


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань