Керівники ФБУ: «Рейдерська атака на Федерацію може мати непоправні наслідки для всього українського боксу»

19:50 | 17 февраля 2022
17 лютого 2022

У четвер, 17 лютого у приміщенні інформаційного агентства «Укрінформ» відбулася прес-конференція Федерації боксу України, присвячена результатам звітно-виборчої Конференції ФБУ 17 грудня 2021 року та актуальним питанням, які турбують громадськість – зокрема щодо ситуації, що склалася в українському боксі в останні тижні.

Участь у зустрічі із представниками ЗМІ взяли віце-президент Федерації боксу України Юрій Андрійчук та адвокат Федерації боксу України Ілля Скоропашкін.

– Минуло рівно два місяці від дня проведення звітно-виборчої Конференції ФБУ, яка відбулася повністю у рамках законодавства України та діючого Статуту Федерації, –  сказав у своєму слові Юрій Андрійчук. – Абсолютною більшістю делегатів Конференції президентом ФБУ був переобраний Володимир Продивус. Також був обраний новий склад Виконкому та Контрольно-дисциплінарної комісії ФБУ. Всі результати Конференції були зареєстровані Міністерством юстиції України в установленому порядку. Можу запевнити, що на даний час Федерація боксу України працює в юридичній площині згідно із затвердженими на 2022 рік планами. Збірні України ведуть належну підготовку до наступних змагань – Чемпіонату Європи серед спортсменів до 22 років, який відбудеться вже у березні, а також Чемпіонату Європи серед чоловіків і Чемпіонату світу серед жінок, що пройдуть відповідно у травні.

Також Юрій Миколайович нагадав про застосування дисциплінарних санкцій КДК ФБУ до деяких місцевих осередків, а саме виключення зі складу ФБУ Рівненської обласної та Житомирської обласної федерацій боксу. У цих регіонах Федерацією боксу України були визначені повноважені представники, які відповідатимуть за розвиток боксу і матимуть право вести необхідну документацію. Окрім того, 16 лютого Контрольно-дисциплінарна комісія ФБУ ухвалила ряд рішень щодо діяльності так званої «Ініціативної групи «Український бокс: перезавантаження» та відокремлених підрозділів ФБУ (обласних федерацій), які роблять кроки з дискредитації ФБУ. Така їхня діяльність була визнана протиправною.

– Наголошую на тому, що дії людей, які відносять себе до опозиції ФБУ, не лише підривають престиж і авторитет нашої організації та не лише порушують єдність всієї боксерської спільноти України, а можуть мати серйозні непоправні наслідки, зокрема, припинення членства Федерації боксу України у Міжнародній боксерській асоціації (IBA), – відзначив Юрій Андрійчук.

На правомірності проведення 17 грудня минулого року звітно-виборчої Конференції ФБУ наголосив у свою чергу адвокат ФБУ, керівник «ISKOR Sport Lawyers Agency» Ілля Скоропашкін.

– На момент проведення Конференції до структури ФБУ входили 25 місцевих осередків, які можуть брати участь в управлінні ФБУ через своїх делегатів. Всі осередки спочатку направили своїх делегатів для участі в Конференції, і всім були надані рівні можливості запропонувати свої питання та кандидатури для обрання. Всі пропозиції осередків були враховані, в тому числі щодо дати і місця проведення Конференції. На посаду президента ФБУ була запропонована лише одна кандидатура – Володимира Степановича Продивуса, яку підтримали 12 осередків. Визнавши свою помилку в тому, що своєчасно не висунули Кирила Шевченка для обрання, його прихильники почали висловлювати невдоволення. Зважаючи на це, згідно Статуту ФБУ, всім осередкам були надані розяснення і було запропоновано взяти участь у Конференції , де будуть розглянуті всі питання, в тому числі щодо кількості кандидатів у президенти. Осередкам були надіслані відповідні листи, а також для їх зручності із промовою виступив генеральний секретар ФБУ Ілля Гурович. Натомість сім осередків відкликали своїх делегатів і відмовились брати участь у діяльності Конференції 17 грудня, намагаючись таким чином зірвати засідання керівного органу ФБУ. Ще пять осередків просто не приїхали.

Конференція все ж відбулася без їхньої участі та буда проведена у повній відповідності до положень Статуту і діючого законодавства України, оскільки Статут ФБУ захищений від можливості деструктивного впливу на Федерацію. Результати Конференції зареєстровані Міністерством юстиції України.

Також повідомляю, що звітно-виборча Конференція ФБУ проводиться раз на чотири роки. Наступні вибори можуть бути проведені у 2025 році або раніше за відповідним рішенням суду. Захід, які деякі осередки ФБУ планують провести 22 лютого, не відповідає положенням Статуту ФБУ. Він скликається з порушеннями Статуту, суперечить йому , підриває престиж Федерації та її авторитет не тільки в Україні, але й на міжнародній арені. З цього приводу Міжнародна боксерська асоціація висловила свою позицію, яка полягає в тому, що у випадку проведення несанкціонованого заходу 22 лютого Федерація боксу України може бути виключена зі складу IBA.

ФБУ наголошує, що захід, який планується 22 лютого, є таким, що загрожує меті діяльності ФБУ як національної спортивної федерації. Індивідуальні та колективні члени ФБУ, які братимуть участь у цьому заході, будуть безумовно виключені зі складу ФБУ. Таке рішення було прийняте КДК вчора, 16 лютого, і воно розміщене на офіційному сайті Федерації боксу України, – зазначив Ілля Скоропашкін.    

Віце-президент ФБУ Юрій Андрійчук наголосив, що проведення псевдо-конференції 22 лютого вважатиметься рейдерською атакою на Федерацію боксу України

– Цей захід не матиме нічого спільного з боксом та проблемами боксу. Також хотів би висловити вдячність тим справжнім професіоналам – суддям, тренерам, боксерам, які зайняті своєю звичною роботою у спортивних залах. Вони не йдуть ні на які провокації і не беруть участь у незрозумілих рухах «горе-опозиціонерів».

Юрій Андрійчук також звернув увагу журналістів на тому, що необхідно оцінювати функціонерів по їхнім справам, а не по провокаційним та популістським заявам у пресі:

– Поцікавтеся, чи дійсно так багато зробив для боксу столиці Кирило Шевченко, як він сам про себе говорить. Гадаю, що цьому керівнику регіонального осередку потрібно спочатку розібратися з проблемами боксу у своєму місті, перш ніж виходити на всеукраїнський рівень. За історію Федерації боксу України я не памятаю жодного керівника, який би лише кричав про свої заслуги та при цьому обливав брудом опонентів. Закликаю всіх представників боксерської спільноти бути справедливими і об’єктивними. Якщо ж окремі особи чи осередки продовжуватимуть наносити шкоду українському боксу, нам нічого не залишатиметься, як відкликати їхні ліцензії і припинити членство цих федерацій у ФБУ.

Керівники Федерації також надали ґрунтовні відповіді на запитання представників засобів масової інформації.

Повна відеоверсія прес-конференції:

 


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань