«Інтереси спортсменів і тренерів є важливішими за все»: ФБУ призначила повноважених осіб у Житомирській і Рівненські областях

13:05 | 16 февраля 2022
16 лютого 2022 У вівторок, 15 лютого керівники Федерації боксу України побували з робочими поїздками у Рівненській та Житомирській областях. 16 лютого 2022

У вівторок, 15 лютого керівники Федерації боксу України побували з робочими поїздками у Рівненській та Житомирській областях.

Після того, як 24 січня Контрольно-дисциплінарною комісією ФБУ було прийняте рішення про застосування дисциплінарних санкцій та виключення зі складу ФБУ Рівненської обласної федерації боксу та Житомирської обласної федерації боксу, виникла необхідність у призначенні представників ФБУ, які будуть на місці безпосередньо займатися розвитком боксу.

У Житомирі делегація ФБУ, до якої увійшли генеральний секретар Ілля Гурович, спортивний директор Антон Чередниченко та технічний директор Віктор Кузуб, зустрілася з відомим на Житомирщині спортивним ентузіастом, віце-президентом боксерського клубу «Ринг» Дмитром Пасатом, якому був переданий документ, що надає йому повноваження на здійснення відповідної діяльності в цьому регіоні. Зустріч проходила у міського голови Житомира Сергія Сухомлина, який також висловив цілковиту підтримку новому представництву ФБУ у регіоні та пообіцяв сприяти вирішенню питань, пов’язаних з розвитком виду спорту на Житомирщині. Учасники зустрічі обговорили можливість співпраці, впровадження програм розвитку боксу, будівництво на відкритому просторі Житомира боксерських рингів та спортмайданчиків тощо.

У Рівному делегація ФБУ відповідно провела зустріч з людиною, якій також були передані повноваження на розвиток боксу у Рівненські області – тренером Академії бойових мистецтв «Легіон» Миколою Поленчуком. На зустрічі були присутні чимало тренерів і спортсменів, членів боксерської спільноти Рівненщини, які висловили цілковиту підтримку Миколі Поленчуку. Свої питання стосовно майбутнього боксу на Рівненщині задали і представники так званої боксерської «опозиції» – президент Рівненської обласної федерації, яку виключено зі складу ФБУ, Володимир Соколовський.

Керівники ФБУ відповіли на всі питання та наголосили, що результати Конференції від 17 грудня минулого року є остаточними, а будь-які спроби «перезавантаження» системи управління Федерації боксу України не мають жодного юридичного підґрунтя і є безперспективними.

Генеральний секретар ФБУ Ілля Гурович: «Завданням делегації керівництва ФБУ було, по-перше, донести до боксерської спільноти Житомирщини та Рівненщини рішення КДК про санкції стосовно обласних федерацій, а, по-друге, зустрітися з людьми, які поділяють наші цінності та ідеї. Вони полягають у тому, щоб розвиток боксу місцевими осередками здійснювався не на папері, а на ділі, а рішення керівних органів виконувалися. Вважаю, що ці обидва завдання ми виконали. Не обійшлося і без важких розмов з деякими непримиренними опонентами Федерації боксу України. На мою думку, розколи ніколи не сприяють подальшому розвитку. На першому місці має залишатися його величність Бокс. Інтереси спортсменів і тренерів є важливішими за будь-які розбіжності».  

Спортивний директор ФБУ Антон Чередниченко: «На жаль, не всі члени боксерської спільноти гідно сприйняли ті законні процеси, які відбулися у Федерації боксу України, зокрема, проведення звітно-виборчої Конференції ФБУ від 17 грудня. Але спортивне і боксерське життя триває, незважаючи ні на що. Розвиток боксу на місцях не може бути заручником десткруктивної поведінки окремих «діячів». Ми провели зустрічі з тими людьми, хто дійсно розуміє важливість нашої спільної роботи. Переконаний, що, обєднавши зусилля, нам вдасться подолати всі існуючі протиріччя. Бокс був, є і буде, незважаючи на різні погляди на ту чи іншу проблему! І ми вдячні усім, хто підтримує нас на цьому шляху».  


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань