26 спеціалістів взяли участь у тренерських курсах на отримання ліцензії 1 зірка IBA

10:50 | 14 февраля 2022
14 лютого 2022 За ініціативи Федерації боксу України з 2-го по 11 лютого пройшли тренерські курси, метою яких є підвищення кваліфікації та отримання  українськими спеціалістами ліцензій рівня однієї зірки IBA. 14 лютого 2022

За ініціативи Федерації боксу України з 2-го по 11 лютого пройшли тренерські курси, метою яких є підвищення кваліфікації та отримання  українськими спеціалістами ліцензій рівня однієї зірки IBA.

Курси проходили в онлайн-режимі з метою захисту здоров’я учасників під час пандемії.

Інструкторами курсів виступили голова Тренерської комісії IBA Ервін Каде (Естонія) та Мірзо Шамсієв (Таджикистан) . Загалом 26 слухачів (серед них – 25 українських спеціалістів і один тренер з Польщі) пройшли теоретичну та практичну програму, по завершенню якої склали письмовий та усний екзамени. Усі результати тестувань були надіслані до центрального офісу Міжнародної боксерської асоціації.

Ось повний перелік учасників курсів IBA – Дмитро Орєхов, Олександр Середницький, Віктор Балабко, Сергій Тюрін, Анатолій Переяслов, Олексій Шевченко, Павло Примаченко, Андрій Корець, Руслан Фірман, Володимир Штинда, Юлія Циплакова, Ірина Пархоменко, Микола Потапюк, Іван Данча, Валерія Шпота, Тарас Степанюк, Андрій Гончар, Олександр Скибінський, Олександр Лютов, Михайло Литвиненко, Ігор Цвітненко, Світлана Коркішко, Андрій Щетінін, Дмитро Терещук, Євген Голяткін та Войцех Бартнік.

Учасники семінару, які успішно склали підсумкові тести, отримують тренерську ліцензію IBA рівня 1 зірки, що дозволить цим спеціалістам працювати та секундувати на найкрупніших змаганнях – чемпіонатах світу і Європи та багатьох інших турнірах.

Своєю думкою про участь у тренерських курсах поділилася багаторазова чемпіонка України та бронзова призерка чемпіонату Європи Ірина Комар:

«Для мене особисто курси виявилися дуже корисними з точки зору набуття теоретичних знань. А саме – було надано багато важливої інформації щодо правил IBA і їхнього застосування тренерами та секундантами під час турнірів. Мені було надзвичайно цікаво провести ці дні у спілкуванні з колегами – справжніми професіоналами, обмінятися досвідом. Вдячна ФБУ за можливість взяти участь у цих курсах».

Також враженнями від участі у семінарі поділилася одна з найтитулованіших боксерок в історії жіночої збірної України, майстер спорту міжнародного класу Юлія Циплакова:

«Я протягом 15 років була діючою спортсменкою. Прикро, але це тепер у минулому. Хочу повідомити, що наразі я завершую виступи у великому боксі. Втім, бокс насправді не зникне з мого життя, адже я дуже люблю цей вид спорту! Відчуваю велику потребу ділитися своїми знаннями, тож мої наступні життєві плани пов’язані із тренерською роботою, – сказала Юлія у розмові з кореспондентом прес-служби ФБУ. – Тренерів-чоловіків в Україні є чимало, а ось наставників жіночої статі не так і багато. Моє бажання – працювати з дівчатами. Я маю великий досвід і можу його передавати тим, кому він потрібен.

Тренерські курси, які були організовані ФБУ, виявилися надзвичайно корисними і дали мені багато важливої інформації. Вони дали мені впевненість у власних силах. Після них я остаточно зрозуміла, що я не лише хочу, але й можу бути тренером! У нас були чудові досвідчені інструктори, які ділилися знаннями. Мені сподобалося, що вони не лише розповідали, але й слухали. У всіх була можливість висловити власну точку зору з того чи іншого питання. Та, зрештою, лектори дали багато цінних порад з організації тренувального процесу. Насамкінець ми здали два іспити – теоретичний і практичний. Сподіваюся отримати хороший результат, який дозволить мені бути ліцензійним тренером IBA. І, звісно, я вдячна Федерації боксу України за надану можливість пройти таке навчання».


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань