Персона дня. Данило Лозан: «У майбутньому хотів би провести поєдинок з Девіном Хейні чи Раяном Гарсією»

10:05 | 13 февраля 2022
13 лютого 2022 Чемпіонат України з боксу серед чоловіків до 22 років, що проходив у Тернополі, вже позаду. 13 лютого 2022

Чемпіонат України з боксу серед чоловіків до 22 років, що проходив у Тернополі, вже позаду. На цих змаганнях про себе заявили чимало талановитих боксерів. Сьогоднішній герой рубрики «Персона дня» Данило Лозан не став чемпіоном турніру, втім це тільки додає хлопцю мотивації працювати ще більше, аби в майбутньому досягти кращого результату. Отже, до вашої уваги – сім запитань до срібного призера чемпіонату України до 22 років Данила Лозана.

1. Чому бокс та із чого все починалося?

«Обрав бокс, тому ще з дитинства батько привив мені любов до єдиноборств за допомогою тренувань, кіно, подарунків у вигляді боксерської груші та рукавичок... Починалось все з того, що у нас в школі відкрилась секція боксу. Першим моїм тренером став Юрій Миколайович Білецький. Після закінчення дев’яти класів у школі я переїхав до Южноукраїнська на навчання, де і продовжив займатися боксом вже в іншого тренера – Миколи Миколайовича Борця. А після закінчення навчання за запрошенням мого хорошого товариша я переїхав до Умані, де поступив у педагогічний університет імені Павла Тичини. Нині продовжую займатись боксом у тренера Віктора Борисовича Петриченка. Вірю в те, що це не кінець мої історії».

2. Що вас мотивує кожного дня виходити на тренування?

«Мотивацією є мрія, яка мною керує. Хочеться піднятися на найвищі сходинки п`єдесталу».

3. Ваше життєве кредо…

«Dedication and hard work» (Відданість і важка робота – англ.).

4. Чи є місце страху в боксі?

«Страху в боксі немає місця. Знаючи, куди ти прийшов та чим займаєшся, ти маєш розуміти, що боятися вже немає сенсу. Який сенс боятися? Хвилюватися треба тоді,  коли обираєш одне з двох. В момент після того, коли вибір зроблено, вже треба гнути свою лінію. В шахах кажуть: «Якщо взявся за фігуру – ходи». Тут те саме».

5. Яким був ваш найважчий бій і чому?

«Доволі банально відповім, але кожного разу найважчий бій – це бій з самим собою. Мова йде навіть не про самі поєдинки в ринзі. Говорю про той час, коли  важко, коли немає бажання щось роботи, або ж про час, коли всі відпочивають, а тобі треба працювати чи коли нічого не виходить. Ніхто так не впливає на тебе, як ти сам».

6. Ваша найважливіша поки що перемога – це…

«Думаю, що вона попереду! На даний момент мій максимальний результат –  це «срібло» на Чемпіонаті України серед чоловіків до 22 років».  

7. Яку мету переслідуєте в боксі?

«Моя мета – реалізувати себе, втілити мрії в реальність. У майбутньому хотів би провести поєдинок з Девіном Хейні чи Раяном Гарсією».


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань