Халід Мусаєв: «2021 рік став найрезультативнішим для Федерації боксу Одеської області»

16:35 | 17 января 2022
17 січня 2022 Федерація боксу Одеської області цього року прославилася на всю країну після того, як її вихованець завоював титул чемпіона світу. 17 січня 2022

Федерація боксу Одеської області цього року прославилася на всю країну після того, як її вихованець завоював титул чемпіона світу. Юрій Захарєєв у свої 19 років зумів зробити те, чого протягом довгих років не вдавалося багатьом іншим спортсменам. Великих зусиль для досягнення грандіозної перемоги доклав тренер боксера Ігор Юрескул та президент регіональної федерації Халід Мусаєв. Абсолютно заслужено і сам боксер Захарєєв, і Федерація боксу Одеської області стали переможцями у номінації «Спортивна слава Одещини» у щорічному рейтингу «Народне визнання» – «Одесит року».

Видання «Одеса Медіа» поспілкувалося з президентом федерації Халідом Мусаєвим, щоб дізнатися, як він оцінює підсумки роботи організації за рік, що минув, та які плани на 2022-й.

– Як ви оцінюєте результати виступів наших спортсменів у році, що минув? Чи вдалося виконати поставлені завдання?

– 2021 рік став найрезультативнішим для Федерації боксу Одеської області за роки незалежності України. Наш вихованець Цотне Рогава взяв участь в Олімпійських іграх та гідно себе проявив. На початку року Юрій Захарєєв став чемпіоном світу серед молоді у Польщі (м. Кельце), а у травні у Білгород-Дністровському ми провели Чемпіонат України серед юнаків та за його підсумками вперше посіли перше загальнокомандне місце. Представники нашої федерації вибороли 6 золотих медалей.

На Чемпіонаті Європи серед юнаків та дівчат боксери Федерації боксу Одеської області, що входили до складу збірної України, завоювали «золото», «срібло» та три «бронзи». Крім того, протягом усього року наші боксери виборювали звання чемпіонів України у різних вікових групах та гідно представляли нашу країну на міжнародній арені.

Також нам вдалося саме в Одесі провести Чемпіонат України серед чоловіків-2021. За оцінками фахівців, він став наймасштабнішим боксерським заходом в Україні за останні роки. На цьому чемпіонаті спортсмени одеського краю завоювали два «золота» та три «бронзи». Вперше наша команда здобула друге загальнокомандне місце!

– На вашу думку, наскільки важливу роль відіграла перемога Захарєєва на Чемпіонаті світу в плані популяризації боксу в Одеському регіоні?

– Юрій Захарєєв – це жива легенда сучасного боксу. Безумовно, він є прикладом для багатьох хлопчиків, які займаються боксом. Своїм прикладом простий мешканець села Андріївка показав, що завдяки рокам тренувань та докладаючи великих зусиль можна стати найрезультативнішим боксером та успішною людиною.

Після перемоги на Чемпіонаті світу Федерація боксу Одеської області організувала низку відкритих тренувань та майстер-класів із Юрієм. Він побував на тренуваннях і в Одесі, і в невеликих містечках та селищах, де ми несемо бокс у маси. Діти змогли поспілкуватися та сфотографуватися з чемпіоном. Було багато запрошень від телекомпаній, ми виступали в ефірі центральних та регіональних каналів, пропагуючи здоровий спосіб життя та заняття боксом.

Сьогодні бокс стає модним та популярним видом спорту. Ми проводимо відкриті тренування, майстер-класи, відкриваємо нові зали боксу в Одесі та області, висвітлюючи все це у ЗМІ. Наші боксери, які посідають високі позиції на змаганнях національного та міжнародного рівня, завжди заохочуються цінними подарунками та призами.

– Чи можете назвати молодих спортсменів, які близькі до повторення тріумфу Захарєєва?

– Наша федерація ретельно стежить за хлопцями у всіх вікових категоріях, стимулюючи та підтримуючи їх починання. Серед спортсменів, які відзначилися минулого року, можу виокремити Максима Молодана, Гектора Домініка, Артема Міхальова, В"ячеслава Борщевського, Валерія Локтіонова, Тимура Карайвана, Каріма Гусейнова та Олександра Слесарєва. Бачите, скількох я назвав! І це ще не всі. Ми вкладаємо у їхній розвиток свої зусилля, можливості, щоб дати кожному базову підготовку на найвищому рівні і тим самим допомогти їм досягти поставлених цілей.


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань