Звернення президента Федерації боксу України Володимира Продивуса до регіональних федерацій та місцевих осередків ФБУ

11:05 | 15 января 2022
15 січня 2022

Шановні панове! Всеукраїнська громадська організація «Федерація боксу України» засуджує неетичну поведінку окремих членів боксерської спільноти, які розповсюджують негативну та недостовірну інформацію про нібито порушення порядку скликання Чергової звітно-виборчої Конференції ФБУ від 17.12.2021 та останнім часом проводять деструктивну діяльність в українському боксі.

Наголошуємо, що дійсними підставами наявного розбрату є недбала підготовка до участі в Конференції з боку осередків, які не спромоглися в передбачений спосіб запропонувати включити питання до порядку денного, і так само недбало почали створювати перешкоди у проведенні роботи Конференції, як вищого керівного органу ФБУ.

Ніхто не заважав членам ФБУ своєчасно подати потрібні кандидатури для участі у виборних процедурах, а також підняти питання про включення альтернативних кандидатів на самій Конференції, яка вправі розглядати будь-які питання і приймати будь-які рішення щодо діяльності ФБУ. Зрозуміло, що для цього треба було бути присутнім на Конференції і висловити свою позицію відкрито серед боксерської спільноти, що виявилося для багатьох неможливим.

Отже не треба видавати свою недбалість і неспроможність за чиїсь порушення.  

Федерація боксу України, як і раніше, зосереджена виключно на розвитку українського боксу, підготовці та проведенні спортивних заходів з боксу згідно Єдиного календарного плану і не має жодних проблем в цьому напрямку. «Проблемні» питання виникають виключно через амбітні плани деяких керівників місцевих осередків, яким нема більше чим зайнятись, окрім «перезавантажень».

Керівні та дисциплінарні органи ФБУ беруть це до уваги.

Будь-які несанкціоновані зібрання, які не передбачені статутом та регламентними документами ФБУ, порушують цілісність ФБУ і направлені на руйнування її структури. Ми розуміємо, що такі зібрання проводяться для того, аби надати видимих ознак законності незаконним по суті діям, а також, щоб у подальшому розповсюджувати по сумнівним інтернет-ресурсам перекручену інформацію про нібито розкол в боксі.

Та обставина, що таке зібрання проводиться в орендованому приміщенні Мінмолодьспорту, не надає легітимності такому заходу, оскільки будь які представники від Міністерства на беруть у ньому участь. 

Черговий раз закликаємо членів боксерської спільноти: направити свою зайву енергію на розвиток боксу, а не на підривну діяльність серед національних збірних команд, місцевих осередків, суддівського та тренерського корпусу і українського боксу в цілому. Федерація боксу України, як національна спортивна федерація з виду спорту, буде рішуче протидіяти такій деструктивній поведінці навколо виду спорту.

Наголошуємо, що порядок організації та результати Чергової звітно-виборчої Конференції ФБУ є законними та легітимними, що підтверджено позицією міжнародної боксерської спільноти. Іншого рішення наразі не прийнято.

Повідомляємо, що керівні органи ФБУ не мають наміру відвідувати будь-які заходи, направлені на дестабілізацію боксу.

Також закликаємо дійсних членів ФБУ та осіб, які працюють та задіяні в системі боксу, також утриматись від участі в будь-яких деструктивних заходах, які проводяться під гаслом «перезавантаження».

Президент ФБУ Володимир Продивус


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань