Кіра Макогоненко: «Дуже приємно, коли твою роботу відзначає видатний Леннокс Льюїс»

21:05 | 13 января 2022
13 січня 2022 Кіра Макогоненко – чемпіонка Європи у наймолодшій віковій групі та одна з найвідоміших молодих спортсменок України. 13 січня 2022

Кіра Макогоненко – чемпіонка Європи у наймолодшій віковій групі та одна з найвідоміших молодих спортсменок України. Харківській школярці лише 13 років, а вона вже має у своєму доробку 57 боїв в олімпійському боксі, серед яких немає жодної поразки. Юна спортсменка поєднує заняття у школі з щоденними тренуваннями під керівництвом свого батька, чемпіона світу та Європи з кікбоксингу Артема Макогоненка.

Харків`янка вже давно стала напрочуд популярною у соціальних мережах, маючи на даний момент 157 тисяч підписників в Instagram, а її вміння не перестають захоплювати  вболівальників та спеціалістів.

29 грудня Кіра запостила відео, на якому вона однією рукою жонглює двома тенісними м"ячами, а іншою працює на боксерській пневмогруші. Виглядає вражаюче (дивитися тут)! Пост на даний момент зібрав 120 тисяч переглядів! Відео моментально запостили багато боксерських пабліків, серед яких – офіційна сторінка WBC, а популярний промоушен ONE Championship, що розвиває ММА, кікбоксинг та муай-тай, порівняв українку зі своєю зіркою Вікторією Лі.

Але далі Макогоненко продовжила дивувати. До м"ячиків та пневмогруші Кіра додала балансборд, що остаточно «порвало мережу». Цей пост набрав ще більше – 160 тисяч переглядів. Відео з Кірою на борді запостили офіційний акаунт стрімінгової платформи DAZN, американський паблік ESPN Ringside, а також Top Rank.

Родзинкою став репост від одного з найвеличніших боксерів за всю історію – британця Леннокса Льюїса. «Менні ніколи не змушував мене робити такі вправи», – написав у себе славетний чемпіон, маючи на увазі свого тренера Емануеля Стюарда. «Містере Леннокс Льюїс, дякую за те, що цінуєте мою роботу», – написала Кіра у відповідь на слова легенди. 

Прес-служба ФБУ зв’язалася з Кірою, розпитавши про той фурор, який вона спричинила в останні тижні у соцмережах, та про черговий злет її популярності.

– Кіро, чи очікувала ти, коли знімала ці відео, що вони виявляться такими популярними?

– Насправді ми з татом якось спонтанно вирішили зняти перше з цих відео, там де я б"ю пневматику і жонглюю. І тут тато запропонував додати м"ячі. У мене почало добре виходити і наприкінці тренування ми опублікували пост. Відео набрало велику кількість лайків, в мене неймовірно додалося підписників! І потім я побачила один коментар, який мене зацікавив – мовляв, а слабо додати балансборд? Ми вирішили спробувати, і це виявилося не так вже й складно, як ми спершу думали. Було дуже прикольно, до того ж ця вправа добре розвиває координацію. Ми зробили ще один пост, який став ще популярнішим, ніж попередній!

– Чи додала ти ці вправи у свій тренувальний процес?

– Зазвичай тренуванням на координацію ми приділяємо якийсь окремий день раз на тиждень. Поки що вправи, про які говорила вище, я робила лише для зйомки відео. Але на наступному спеціальному занятті, я гадаю, ми включимо цю активність у наш план.   

– Ти власноруч ведеш свої сторінки у соцмережах чи доручаєш комусь іншому?

– Instagram ми ведемо разом з татом. Іноді ще мама допомагає з текстом. Завжди разом вирішуємо, які пости виставляти. Я завжди читаю коментарі, вони мене зачіпляють за живе. Зазвичай мені їх дуже приємно читати, особливо, коли люди пишуть позитивні відгуки, а іноді й пропонують відмінні ідеї для контенту. Цікаво стежити за тим, як розвивається сторінка.

– Що відчула, коли Леннокс Льюїс зробив репост твого відео?

– Першим це побачив тато, який відразу порадував маму! Батьки були вражені, ну і я – теж! Сказати: «Вау» – це нічого не сказати (сміється). Дуже приємно спостерігати, як твої ідеї, часом спонтанні, так швидко знаходять підтримку і така велика кількість людей, і серед них видатний Леннокс Льюїс, відзначають твою роботу.

– Instagram вже приносить вам якийсь дохід?

– Так, за допомогою реклами в постах та сторіз. Це, звичайно, дуже тішить.

– Твої відео вже встигли викласти в себе чимало закордонних ЗМІ та популярних пабліків. Журналісти з-за кордону не телефонують? Або промоутери?

– Ні, поки що зі мною ніхто не зв"язувався. Ось ви перший подзвонили (сміється).

– Ти добре знаєш англійську…

– Ще лише вчуся.

– Розглядаєш можливість працювати за кордоном, чи як патріот України бачиш себе лише тут, на Батьківщині?

– Я вважаю, що місце роботи не впливає на патріотизм. Я люблю Україну, люблю своє рідне місто Харків і завжди виступатиму за українську збірну, навіть якщо пропонуватимуть щось інше.


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань