Сергій Тищенко: «Спільними зусиллями ми зробимо все можливе, щоб Черкащина отримала свого олімпійського чемпіона»

12:05 | 12 января 2022
12 січня 2022 На Черкащині провідні боксери та їхні тренери отримуватимуть щомісячні стипендії. 12 січня 2022

На Черкащині провідні боксери та їхні тренери отримуватимуть щомісячні стипендії. Таке рішення ухвалила Черкаська міська рада.

Починаючи з січня, грошову виплату щомісяця нараховуватимуть для 62 спортсменів і тренерів з Черкас та області. Підтримка в розмірі 2,5 мінімальних заробітних плат та стипендії в розмірі 1,2 мінімальної заробітної плати будуть розподілені в залежності від минулорічних результатів. Про це у коментарі прес-службі ФБУ розповів перший заступник міського голови Черкас, президент Федерації боксу Черкаської області та член Виконкому ФБУ Сергій Тищенко.

Додамо, що перші стипендії запроваджено з 2016 року, а вже з 2019 року черкаські атлети отримували  два види стипендій: для провідних та перспективних спортсменів. Крім того, запроваджена і додаткова стипендія для єдиноборців, які можуть отримувати і загальні стипендії, про які йшлося раніше.

— Сергію Олександровичу, розкажіть будь ласка, як виникла ідея преміювати всіх провідних спортсменів Черкас та Черкащини?

— По-перше, ми хочемо створити нашим спортсменам найкращі умови, щоб вони не думали ні про що інше, окрім боксу. Ми, напевно, перше місто в Україні, що запровадило таку кількість стипендій – 63 для всіх спортсменів. Таким чином хочемо підтримати як молодих, починаючих боксерів, так і досвідчених бійців, що вже встигли проявити себе на національному та міжнародному рівнях. Зазначу, що це стосується всіх видів спорту, однак бокс для нас є одним із найбільш пріоритетних.

Одним із ініціаторів запровадження цих стипендій був член Виконкому ФБУ Юрій Ботнар, який дуже багато робить для того, щоб бокс стрімко розвивався на Черкащині. Я радий, що чимало представників та представниць боксу будуть отримувати стипендії упродовж року. Наша сила в єдності та згуртованості. Чим дружніші ми будемо, тим краще виступатимуть наші спортсмени на всеукраїнській та міжнародній аренах. Бокс та спорт об`єднують людей, і чим більше ми будемо мати активної молоді, тим краще буде для нашого краю.

— На вашу думку, яким видався 2021 рік для боксерської Черкащини?

— Минулий рік був нелегким, але, на мою думку, черкаська земля багата на молодих спортсменів, тож результати не змусять на себе довго чекати. У нас є спільна мрія, щоб на Черкащині з`явився свій чемпіон світу або переможець Олімпійських ігор, щоб ми могли ним пишатися. Окрім хлопців, чудові результати показують і представниці прекрасної статі — Анастасія Ковальчук та Кароліна Махно, які входять до складу Національної збірної України.

У минулому році ми сподівалися провести у Черкасах традиційний турнір Богдана Хмельницького, але у наші плани втрутилася пандемія. Дуже хочемо, щоб ці змагання відновилися. Взагалі хочу подякувати усім, хто причетний до розвитку боксу на Черкащині.

— Розкажіть, які змагання чекають на симпатиків черкаського боксу вже у цьому році?

— Цьогоріч наш регіон претендує на те, щоб прийняти чемпіонати України в кількох вікових групах. Господарями цих змагань можуть стати Черкаси та Умань. До слова, у нас дуже активно розвиваються місцеві федерації. Наприклад, Федерація боксу Умані та боксерський клуб «Арес». Активно працюють і розвиваються й інші районні центри. Ми бачимо, як поступово сходять місцеві зірки. Дуже хочу подякувати тренерам за їхню щоденну працю. Успіх наших спортсменів – це, в першу чергу, заслуга наставників! Ми, функціонери, звісно, допомагаємо в організаційних моментах, але лише тренер може виростити зі спортсмена справжнього чемпіона.


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань