Ігор Юрескул: «Збір Національної команди України у Вірменії - чудова перевірка перед новорічними канікулами»

10:05 | 24 декабря 2021
24 грудня 2021 З 12-го по 20 грудня спортсмени Національної збірної України знаходилися на навчально-тренувальному зборі у Вірменії, в рамках якого проводилися матчеві зустрічі з найкращими боксерами інших країн - Вірменії, Грузії та Ірану. 24 грудня 2021

З 12-го по 20 грудня спортсмени Національної збірної України знаходилися на навчально-тренувальному зборі у Вірменії, в рамках якого проводилися матчеві зустрічі з найкращими боксерами інших країн - Вірменії, Грузії та Ірану. Цей збір став заключним для головної команди України у 2021 році. Про особливості та головні підсумки цього етапу підготовки прес-службі ФБУ розповів заслужений тренер України Ігор Юрескул, який разом з командою був присутній у ці дні в Єревані.

- Ігоре Олександровичу, рішення тренерського штабу збірної України проводити підготовку до наступних всеукраїнських та міжнародних стартів не лише за допомогою тренувань, а й за допомогою бойової практики з провідними боксерами інших країн в цілому себе виправдало?

- Так, звичайно. Поїздкою ми дуже задоволені. Це чудова перевірка сил напередодні новорічних канікул. На початку збору у Єревані у нас було три повноцінні дні для тренувальної роботи, після чого розпочалися матчеві зустрічі, в яких наша команда протистояла збірним Грузії, Вірменії та Ірану. Головний позитивний момент вбачаю у тому, що у боях взяли участь всі наші спортсмени, які перебували на зборі, тож кожен отримав бойову практику. Для хлопців і дівчат вона дуже потрібна, адже тривалий застій негативно позначається на боєздатності.   

- Кого з боксерів Національної збірної хотіли б відзначити за підсумками серії боїв?     

- Дуже непогано себе проявив вже досвідчений боксер головної команди країни, харків’янин Ярослав Харциз, який набирав від бою до бою і сподобався своєю наполегливістю. Можна похвалити й хмельничанина Аркадія Карцана, а також інших представників нашої команди. Далеко не всім вистачило витривалості, але над цими моментами ми ще будемо працювати - для того й створені відповідні товариські матчеві зустрічі, аби за допомогою них готуватися до більш відповідальних стартів.

 - Які загальні враження справило у вас перебування у Вірменії протягом цього збору? До речі, саме ця країна прийматиме Чемпіонат Європи серед чоловіків у травні наступного року...

- Вірмени нас переконали, що приймуть турнір на найвищому рівні. Є, щоправда, важливий момент, який нам потрібно буде обов’язково взяти до уваги - він пов’язаний з адаптацією. Єреван розташований на висоті від 900 до 1200 метрів на рівнем моря. Спортсмени все ж таки потребують більш тривалої акліматизації для перебування у гірській місцевості - цей збір показав, що далеко не всі швидко пристосовуються до таких умов.

В цілому ж, враження залишилися вкрай позитивні. Вірменський народ - дуже гостинний. Нас чудово приймали! У час, вільний від тренувань і поєдинків, вдалося також поринути у давнє минуле: відвідали кілька історичних місць Вірменії - старовинну фортецю Гарні та легендарний монастир Гегард, що входить до списку об’єктів Всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО. Доторкнулися до святинь і духовно перезарядилися.  

Також, звісно, хочу подякувати Федерації боксу України за те, що знайшла можливість організувати для Національної збірної України цей тренувальний збір. Такі міжнародні матчеві зустрічі дають дуже хороший змагальний досвід нашим хлопцям та дівчатам і допомагають їм відчувати себе більш впевнено в офіційних змаганнях.  


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань