Ілля Гурович: «Ситуація навколо виборів президента ФБУ дуже проста та зрозуміла»

13:20 | 23 декабря 2021
23 грудня 2021 В останні дні і тижні у вітчизняному інформаційному просторі деякими зацікавленими особами штучно розбурхується тема «конфлікту» в українському олімпійському боксі. 23 грудня 2021

В останні дні і тижні у вітчизняному інформаційному просторі деякими зацікавленими особами штучно розбурхується тема «конфлікту» в українському олімпійському боксі. На жаль, з прикрістю доводиться відзначати, що іноді навіть чисельні перемоги українських боксерів на міжнародній арені не привертають стільки уваги з боку засобів масової інформації, як «смажені» історії, що подаються з легкої руки опозиціонерів діючого президента ФБУ Володимира Продивуса. Аби прояснити ситуацію, генеральний секретар ФБУ Ілля Гурович дав коментар офіційному сайту ФБУ.

– Нещодавно на Конференції Федерації боксу України підбивалися підсумки останнього етапу діяльності організації. Говорилося, безперечно, і про здобутки. Можливо, саме чисельні досягнення діючої команди не дають спокою опонентам, що шукають приводу, аби завдати удару зненацька?..

– Ми можемо лише гадати про справжні мотиви тих, хто зараз нагнітає цю істерію. Хоча, припускаю, бокс для цих осіб знаходиться далеко не на першому місці, а головне для них – власні амбіції.

Декілька років тому Федерація боксу України з ініціативи президента Володимира Степановича Продивуса розпочала участь в експерименті Міністерства молоді та спорту. Завдяки цьому розподіл бюджетних коштів, спрямованих у наш вид спорту на організацію та проведення спортивних заходів, став повністю прозорим та відкритим. Міністерство молоді та спорту підтвердило позитивні результати цього експерименту, і його буде продовжено. Крім того, успішна робота Федерації боксу України відображена у результатах виступу збірних команд.

Дивіться самі: за останні чотири роки результати у всіх наших команд покращуються. У 2021 році за підсумками Чемпіонату Європи серед юнаків та дівчат наша команда встановила історичний рекорд для України за кількістю золотих медалей. Наша дівчина була визнана найкращим боксером чемпіонату Європи! За результатами першості континенту серед юніорів українська команда посіла друге загальнокомандне місце.

Наша молодь радує нас вже вкотре. Навесні наша команда на Чемпіонаті світу серед молоді виборола для України 1 золото, 3 срібла та 2 бронзи.  Те ж саме у нас і по команді до 22 років.

Тріумф Юрія Захарєєва, який став справжнім відкриттям у світовому боксі, з’явився не випадково. Це результат планомірної та системної роботи Федерації боксу України, усіх тренерів збірних. Так, у нас є питання щодо Національної збірної, але аналогічні питання ставляться зараз в усіх видах спорту, що показала Олімпіада.

– Повернемося до гарячої теми – виборів нового керівництва Федерації боксу України...

– Насправді ситуація тут дуже проста. Певна опозиційна група на чолі з президентом Київської міської федерації вирішила зірвати проведення звітно-виборчої Конференції ФБУ, на якій вони напевно не отримували б потрібного для себе результату. А саме – підтримка Кирила Шевченка як кандидата на посаду президента ФБУ була недостатньою. Тому група з семи федерацій вирішила не брати участь у Конференції, про що вони офіційно повідомили ФБУ.

Статут Федерації побудований таким чином, що місцеві федерації мають право брати участь у діяльності ФБУ, а можуть і не брати. Ніхто нікого не примушує, це їхній вибір. Для кворуму враховується лише активна позиція, а не пасивна. Хтось порадив нашим опонентам відмовитись від свого права участі у Конференції, вони це зробили, а тепер в усі мікрофони кричать, що їхні права на участь у виборах президента нібито хтось порушив...

Для вирішення цієї ситуації є суд, куди можна звернутись та довести свою правоту. Залучення для своїх власних цілей засобів масової інформації називається популізмом. Те, чим зараз займаються наші товариші, чиї особисті амбіції беруть гору над інтересами суспільства, теж можу назвати популізмом.

Ми нікому не забороняли брати участь у Конференції, поставити питання на голосування, проголосувати за них у порядку, прописаному у Статуті. Але ці «товариші» так загралися у політичні ігри, що забули виконати передбачені Статутом процедури, про які ми всім регулярно нагадували.

Ми просили: оберіть делегатів та повідомте про їхню участь у Конференції, запропонуйте питання до порядку денного, подайте кандидатури на обрання тощо. Вони самі цього не зробили і підговорили кілька інших федерацій вчинити так само. Тобто вони навмисно вчиняли дії, намагаючись зірвати Конференцію. Нарешті вони відкликали своїх делегатів з Конференції, чим підтвердили відмову від участі в діяльності вищого органу управління ФБУ. Тепер це подається як порушення з нашого боку, але це не так.

Нас просили перенести дату проведення Конференції – ми перенесли. Просили провести її в Києві – будь ласка. Всі пропозиції були враховані. А мовою ультиматумів, яку обрали наші опоненти, вибачте, в громадській організації питання не вирішуються.

Я більше скажу. Наші працівники обдзвонювали всі місцеві федерації і просили утримуватись від неконструктивних дій. Ми регулярно розміщували відповідну інформацію на офіційному сайті та офіційній сторінці у Facebook. Це все можна легко перевірити.

Ми забезпечили безпосередню присутність на Конференції представників Мінмолодьспорту та Міжнародної боксерської асоціації (IBA) в режимі відеоконференції, які підтвердили дотримання ФБУ всіх необхідних статутних процедур.

Іншими словами, Продивуса Володимира Степановича обрано з абсолютним дотриманням положень Статуту Федерації боксу України. Хто з цим не згоден, може оскаржити прийняте Конференцією рішення в установленому порядку.

І не треба нагнітати ситуацію навколо українського боксу.


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань