Підсумки місяця. Головні події та здобутки в українському боксі у листопаді

16:20 | 30 ноября 2021
30 листопада 2021 Осінь прощається з нами густими туманами, очікуванням перших серйозних морозів та снігу. 30 листопада 2021

Осінь прощається з нами густими туманами, очікуванням перших серйозних морозів та снігу... Втім, спортивне життя триває, тож прес-служба ФБУ за традицією підбиває підсумки чергового місяця. Листопад приніс прихильникам українського боксу чимало подій. Про них – у нашому огляді. 

Перемога української школи боксу: Юрій Захарєєв – чемпіон світу!

6 листопада у Белграді український боксер Юрій Захарєєв здобув перемогу одностайним рішенням суддів над росіянином Вадимом Мусаєвим та завоював золоту медаль Чемпіонату світу серед чоловіків – на радість мільйонам шанувальників вітчизняного спорту!

На шляху до свого «золота» Юрій здобув п’ять перемог, а найважчий бій провів у чвертьфіналі, здолавши у дуже конкурентному бою сильного та титулованого опонента з Казахстану Асланбека Шимбергенова.

Українська боксерська школа знову довела, що вона є однією з найкращих у світі! Золота медаль Юрія Захарєєва стала сьомою для нашої держави на чемпіонатах світу серед чоловіків за роки Незалежності. Юрій став наймолодшим чемпіоном світу в історії нашої держави, побивши рекорд свого земляка Василя Ломаченка. Крім того, Захарєєву підкорилося і ще одне унікальне досягнення: він став першим спортсменом в історії світового боксу, який зміг виграти Чемпіонат світу серед молоді та Чемпіонат світу серед дорослих за один рік!

На Батьківщині на героя Національної збірної України та його особистого тренера Ігоря Юрескула очікували багато привітань! Навряд чи наш чемпіон припускав, що йому доведеться роздати так багато інтерв’ю протягом кількох тижнів. Залишається побажати Юрію та його наставнику не зупинятися на їхньому тернистому шляху та не забувати про головну мрію – почути на свою адресу Гімн України на Олімпійських іграх у Парижі.

Здоров"я у пріоритеті: Чемпіонат світу серед жінок перенесено

На жаль, інша велика боксерська подія, проведення якої з нетерпінням очікували наприкінці поточного року, не змогла відбутися у заплановані терміни. Міжнародна боксерська асоціація ухвалила рішення про відтермінування Чемпіонату світу серед жінок, який мав проходити в Стамбулі з 4-го по 19 грудня. Змагання перенесено на березень 2022 року.

Основною причиною зміни дати турніру стало погіршення епідеміологічної ситуації у світі. Окрім того, через карантинні обмеження не всі країни-учасниці змогли б приїхати до Туреччини в грудні. В AIBA підкреслили, що для організації є пріоритетом здоров"я спортсменів, офіційних осіб та інших учасників.

Нагадаємо, що, як і на чоловічому Чемпіонаті світу, на спортсменок очікуватимуть щедрі призові – 100 000 доларів за золото, 50 000 доларів за срібло та 25 000 доларів за бронзу.

Засідання Ради директорів AIBA за участю Володимира Продивуса: за нові комунікації і стрімкі зміни 

3 листопада у Белграді відбулося засідання Ради директорів AIBA під головуванням президента Міжнародної боксерської асоціації Умара Кремльова. У роботі засідання також взяв участь президент ФБУ, віце-президент Європейської конфедерації боксу та член Ради директорів AIBA Володимир Продивус.

Учасники зустрічі обговорили актуальні питання сьогодення, схвалили ключові реформи і прийняли ряд важливих рішень, які є важливими для світового олімпійського боксу. Зокрема, члени керівного органу Міжнародної боксерської асоціації заслухали звіт юридичної групи, проміжний звіт Аудиторського комітету AIBA та фінансову інформацію  від відповідних служб.

AIBA приділяє велике значення розвитку відкритих комунікацій з громадськістю, про що також йшла мова на засіданні. Організація, за словами її керівників, знаходиться на етапі стрімких змін, які необхідні AIBA, щоб знову стати сильною.

Відвідали «Мекку боксу»:  українські збірні провели тренувальний збір в Узбекистані 

В Узбекистані, місті Янгіабад, пройшов навчально-тренувальний збір боксерів за участю відразу двох збірних України – збірної до 22 років під керівництвом старшого тренера Сергія Глущенка та збірної України серед молоді під орудою старшого тренера Олега Кудінова.

Більш молодим українським спортсменам на зборі склали компанію боксери Національної збірної Узбекистану, серед яких є багато титулованих та відомих у світі імен – зокрема, чемпіони світу, чемпіони Азії тощо.

Начальник української команди на зборі Олександр Васюк розповів, що тренувальний план наших спортсменів був сповненим різноманітних занять. А найцікавішою родзинкою збору можна назвати знайомство з місцем, в якому він проводився. Янгіабад іноді називають боксерською Меккою в Узбекистані. Тут створені найкращі умови для тренувань спортсменів саме цього виду спорту.

Італійська краса: жіноча збірна України переймала досвід чемпіонок та призерок Олімпіади-2020

З 19 листопада по 1 грудня Національна збірна України серед жінок проводить навчально-тренувальний збір в італійському місті Ассізі. На цьому зборі найкращі жінки-боксери нашої держави проводять спільні тренування разом зі спортсменками чотирьох іноземних команд – Італії, Ірландії, Фінляндії та Сербії.

За словами головного тренера Національної жіночої збірної України Сергія Гордієнка, збір є вельми насиченим та корисним, враховуючи і те, що поруч з нашими спортсменками тренуються багато чемпіонок – наприклад, переможниця Олімпійських ігор у Токіо Келлі Гаррінгтон з Ірландії, бронзова призерка ОІ-2020 Ірма Теста з Італії та багато інших. 

Також було досягнуто домовленості зі збірними Італії, Ірландії, Фінляндії та Сербії про проведення  спільних спарингів, тож апеннінський виїзд нашої жіночої команди має виявитися надзвичайно плідним!

Співпраця двох країн: ФБУ та Федерація боксу Німеччини налагоджують тісні зв’язки

Віце-президент ФБУ Михайло Поздняков здійснив робочий візит до Німеччини, в рамках якого зустрівся з керівниками Федерації боксу Німеччини. Основною метою візиту стало налагодження співпраці двох федерацій.

«В першу чергу хотів привітати своїх іноземних колег Еріка Дрекке та Мікаеля Мюллера з переобранням на посади відповідно президента та виконавчого директора Федерації боксу Німеччини. Ми провели продуктивну зустріч, на якій обговорили, зокрема, проведення  спільних навчально-тренувальних зборів та спільних змагань. Спільні тренування і турніри – це хороша практика, яка допомагає перейняти новий досвід як одній, так і іншій стороні. Окрім того, ми зацікавлені в обміні досвіду в суддівстві. Зокрема, президент ФБН висловив бажання, аби провідні українські судді працювали на змаганнях у Німеччині. У свою чергу ми теж запрошуємо німецьких колег взяти участь у наших змаганнях. Український бокс у Німеччині поважають, і це не може не тішити!», – відзначив Михайло Поздняков.


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань