Персона дня. Ольга Шалімова: «Засинай з мрією, прокидайся з метою»

16:20 | 23 сентября 2021
23 вересня 2021 Молода спортсменка з Запоріжжя Ольга Шалімова цього року гучно заявила про себе на європейські арені, ставши віцечемпіонкою континенту серед боксерів до 22 років. 23 вересня 2021

Молода спортсменка з Запоріжжя Ольга Шалімова цього року гучно заявила про себе на європейські арені, ставши віцечемпіонкою континенту серед боксерів до 22 років. А минулого тижня на Чемпіонаті України, що проходив в її рідному місті, Ольга виграла золоту медаль. Інтерв’ю з новоспеченою чемпіонкою у рубриці «Персона дня» пропонуємо вашій увазі.

1. Чому бокс та із чого все починалося?

«Мене з дитинства приваблювали бойові мистецтва. Навчаючись в молодших класах, пробувала свої сили в ушу-саньда, проте саме бокс став для мене пріоритетом, і в 12 років я пішла на тренування до мого тренера Дмитра Орєхова. З тих пір продовжую займатися боксом і йти до своєї мрії».

2. Що вас мотивує кожного дня виходити на тренування?

«Я роблю те, що люблю і отримую від цього задоволення. Для мене важливий не тільки результат, але і пройдений шлях. Важкі тренування і подолання себе – це все загартовує мій характер. І, звичайно ж, дуже мотивують мої близькі, які завжди підтримують мене».

3. Ваше життєве кредо…

«Засинай з мрією, прокидайся з метою».

4. Чи є місце страху в боксі?

«Я вважаю, що страх присутній у боксі. Кожен спортсмен перед виходом у ринг хвилюється, переживає і навіть відчуває страх, але чи зможе він з ним впоратися – від цього буде залежати результат поєдинку. Саме тому, я вважаю, що в рингу найголовніше – перемогти себе, впоратися зі своїми емоціями і вміти холоднокровно мислити, відкинувши страх».

5. Яким був ваш найважчий бій і чому?

«Складно відповісти, але все-таки напевно найскладніший бій – фінал чемпіонату України 2015 року. На тому чемпіонаті я захворіла, виступала з високою  температурою, проте дійшла до фіналу і там боксувала з сильною суперницею. Пригадую, що мені було дуже важко, відчувала сильну втому і слабкість, але дуже сильно хотіла перемогти. Це був мій перший чемпіонат України, і я привезла додому «золото».

6. Ваша найважливіша поки що перемога це...

«Моїми найважливішими на цей момент змаганнями є Чемпіонат Європи до 22 років, що відбувся цього літа в Італії. У першому бою боксувала з дівчинкою зі Словаччини, в другому зустрілася з сильною суперницею – представницею Іспанії і так само здобула перемогу. У фінальному поєдинку боксувала з італійкою. Не дивлячись на те, що тренери і спортсмени, які були присутні поруч, були впевнені в моїй перемозі, так само як і я, руку в тому бою мені не підняли. Головне, що важливі для мене люди знають, що насправді я виграла цей поєдинок і дійсно вважаю це своєю найважливішою перемогою».

7. Яку мету ставите перед собою в боксі?

«Моя головна мета в боксі – Олімпійські ігри. Мрію завоювати олімпійську медаль і йду до своєї мети маленькими кроками. Вірю, що одного разу, з Божою поміччю зможу втілити свою мрію в реальність».


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань