Персона дня. Інна Статкевич: «Кожну свою перемогу присвячую мамі!»

13:05 | 21 сентября 2021
21 вересня 2021

Учасниця команди «Українські левиці», майстер спорту України, 26-річна киянка Інна Статкевич, яка також виступає за промоутерську організацію B1 Boxing Promotions, стала фіналісткою Чемпіонату України серед жінок, що минулими вихідними завершився у Запоріжжі.

У поєдинку за «золото» Статкевич зійшлася зі своєю доброю знайомою – киянкою Сніжаною Холодковою. У досить рівному протистоянні перемогу за оцінками суддів здобула суперниця Інни. Та знаючи працелюбство та наполегливість цієї дівчини, можна бути впевненим, що на своєму шляху вона не зупиниться.     

1. Чому бокс та із чого все починалося?

«У бокс я прийшла з легкої атлетики. Довгий час професійно займалася бігом, спеціалізувалася на середніх дистанціях, коронною була 800-метрівка. Але згодом вирішила спробувати щось нове, от і прийшла до боксерської секції. Напевно, зіграли свою роль брати Клички, які тоді були справжніми кумирами молоді. Ніколи не пропускала по телевізору їхніх боїв».  

2. Що вас мотивує кожного дня виходити на тренування?

«Мотивує не що, а хто (сміється). Вважаю, що усі мої досягнення не були б можливі, якщо б не моя мама. Вона мене надихає долати усі труднощі, тому кожну свою перемогу я присвячую саме їй. До речі, мої поєдинки вона дивиться лише у запису, бо дуже переживає і приймає близько до серця кожен пропущений мною удар. Лише коли я приїжджаю додому, сідаємо з нею разом і переглядаємо мої виступи. І, зрозуміло, після кожного бою мій перший дзвінок – мамі!..»

3. Ваше життєве кредо…

«Став перед собою великі цілі, адже в них легше влучити».

4. Чи є місце страху в боксі?

«Є таке поняття, як передстартова лихоманка. А бо іншими словами – мандраж. Його я відчуваю перед боями. Але коли виходиш у ринг, то про страх та інші подібні емоції зникають».

5. Яким був ваш найважчий бій і чому?

«Виділю два поєдинки. По-перше – фінал Чемпіонату України у Запоріжжі проти Сніжани Холодкової, який відбувся кілька днів тому. Вийшло дуже цікаве протистояння з точки зору набуття досвіду – боротьба двух тактик, немов шахова партія… Інший приклад складного бою – поєдинок проти туркені Серен Четін на початку вересня у Стамбулі, в рамках вечора професійного боксу. Там я виклалася на всі сто відсотків і навіть більше! Цей бій, на мою думку, я виграла, хоча судді винесли протилежне рішення, яке багатьом здалося несправедливим».   

6. Ваша найважливіша поки що перемога – це…

«…Перше місце на Кубку України в 2019 році. Цей турнір мені найбільше запам’ятався своїми насиченими боями. Суперниці були дуже сильні, та мені вдалося здолати усіх конкуренток у своїй ваговій категорії». 

7. Яку мету переслідуєте в боксі?

«Пріоритет, звичайно, віддаю Олімпійським іграм та Чемпіонату світу. Мрію не лише виступити на цих змаганнях, а й завоювати медалі. А якщо брати професійний бокс, то хотіла би зібрати в себе усі чемпіонські пояси».  


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань