Персона дня. Олеся Крисюк: «Коли ти в ринзі, то страху не має бути місця»

17:05 | 16 сентября 2021
16 вересня 2021 20-річна тернополянка Олеся Крисюк вже має у своєму доробку велику кількість титулів на всеукраїнських та міжнародних турнірах. 16 вересня 2021

20-річна тернополянка Олеся Крисюк вже має у своєму доробку велику кількість титулів на всеукраїнських та міжнародних турнірах. Вона є багаторазовою чемпіонкою України, учасницею Чемпіонатів Європи та світу, а цього літа на першості континенту до 22 років Олеся здобула «бронзу».  

Безперечно, вихованка Тернопільської обласної школи вищої спортивної майстерності, майстер спорту України Олеся Крисюк (тренер Руслан Фірман) є однією з фавориток Чемпіонату України-2021 серед жінок у ваговій категорії до 81 кг. На змаганнях у Запоріжжі спортсменка з Тернополя виграла свій півфінал та побореться за найвищу нагороду у фіналі найближчої суботи.

1. Чому бокс та із чого все починалося?

«З раннього дитинства я займалася боротьбою, але отримала травму ключиці, після чого лікарі порекомендували змінити вид спорту. Так склалося, що в моєму дворі жив однокласник моєї сестри. Він відвідував зал боксу. Я завжди його розпитувала про тренування. Після цього мій тато відвів мене в зал, я навіть запам’ятала точну дату – це було 14 лютого. Там якраз йшов тренувальний процес, займалися хлопці. Мені сподобалося! Почала тренуватися й сама. Швидко втягнулася в тренувальний процес. Дівчат, крім мене, не було. Було важко, але водночас і цікаво.

Далі були збори в Карпатах, триразові тренування. Було важко. Настільки, що не знала, де брати сили. Та все ж з кожним днем ставало легше. Дуже потужною була підтримка команди. Потім почалася підготовка до Чемпіонату України, на який ми не планували їхати. Справа в тому, що тренер на мене всерйоз не розраховував. Він думав, що я ходжу у зал просто так, у своє задоволення. Отримаю пару раз і йду собі (сміється). Але якось до залу завітав інший тренер. Побачив мене і запропонував підготувати до Чемпіонату України. Я від цього отримала таку шалену мотивацію, що за короткий час скинула десять кілограмів! Дуже мріяла зачепитися за медаль...

Згодом потрапила і до збірної, стала чемпіонкою України... Мені довго не вірилося, що все це відбувається насправді…»

2. Що вас мотивує кожного дня виходити на тренування?

«Моя мотивація – це перш за все прагнення до успіху та високих результатів у своїй діяльності. Коли здобуваю бажану перемогу, то отримую задоволення. В цей момент  розумію, що тренування проходять не дарма».

3. Ваше життєве кредо:

«Моє кредо – нічого не боятися, боротися з собою і ніколи не здаватися!»

4. Чи є місце страху в боксі?

«Страх – це захисна функція організму перед невідомим. Треба вчасно брати себе в руки, дати правильний імпульс тілу. Коли ти вже в ринзі, то страху не має бути місця. Є ціль, є робота, яку потрібно виконувати. Ти маєш зосередитись і довести, що ти сильніший, ніж твій страх».

5. Яким був ваш найважчий бій і чому?

«Найважчий мій бій був у Рівному, коли розігрувалися путівки на Чемпіонат світу. Тоді у фіналі я боксувала проти представниці Харкова Альони Глущенко. Я виграла усі три раунди, виклавшись на повну, але рефері підняв руку Альоні. Тоді рішення суддів викликало обурення в залі. Також шокованим був і мій тренер. Втім, ми відстояли мою перемогу і вже через одну пару суддя-інформатор оголосив, що саме я здобула звитягу. Виявилося, що була технічна помилка і саме вона стала причиною невірного рішення. Згодом ми потрапили на чемпіонати Європи та світу. Втім, найважчим був саме той бій з Альоною».   

6. Ваша найважливіша поки що перемога – це… 

«Ніколи не замислювалася над цим. Для мене кожна перемога є дуже цінною та важливою, вони усі – найкращі! Так само як і кожна медаль важка по-своєму…»

7. Яку мету переслідуєте в боксі?

«Моя мета – це Олімпійські ігри! Хочу піднятися там на першу сходинку п’єдесталу і почути український гімн».


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань