Донатас Піскун: «На Чемпіонаті України-2021 серед чоловіків буде найвищий рівень конкуренції та мотивації для боксерів»

10:50 | 02 сентября 2021
2 вересня 2021 З 6-го по 11 вересня в Одесі відбудеться Чемпіонат України з боксу серед чоловіків, який є головним національним стартом року для українських спортсменів. 2 вересня 2021

З 6-го по 11 вересня в Одесі відбудеться Чемпіонат України з боксу серед чоловіків, який є головним національним стартом року для українських спортсменів. У змаганнях візьмуть участь провідні боксери держави, у тому числі члени Національної збірної України, які нещодавно брали участь в олімпійському турнірі Токіо-2020. 

Про важливий статус турніру, подвійну мотивацію для спортсменів виступити та показати хороший результат, а також наближення найпрестижніших  міжнародних змагань – Чемпіонату світу серед чоловіків у Сербії – розповів прес-службі ФБУ виконавчий директор Федерації боксу України, міжнародний технічний делегат Донатас Піскун

– По-перше, хотів би відзначити, що справжні прихильники боксу в Україні вже добряче зачекалися старту Чемпіонату України серед чоловіків, – відзначив Донатас Натанович. – Нагадаю, що минулого року ці змагання, на жаль, не змогли відбутися через розпал пандемії. Однак цього року вже ніщо не завадить проведенню турніру на якісному рівні – і ФБУ, і Федерація боксу Одеської області зі свого боку роблять все можливе, аби національна чоловіча першість пройшла в оптимальному форматі і з чудовою організацією, а глядачі отримали справжнє задоволення від перебігу баталій за участю найкращих боксерів країни. 

Додам, що усі бої традиційно можна буде побачити на офіційних каналах Федерації у Facebook та Youtube. А починаючи з півфіналів якісна трансляція з кількох телекамер буде доступною в ефірі головного інформаційного партнера ФБУ – телеканалу “ДОМ”, а також на популярних телевізійних платформах – каналі Xsport+ та каналах групи компаній “Поверхность”.   

– Як вплине на проведення змагань впровадження нових вагових категорій, які вступили в силу після відповідного рішення Ради директорів AIBA. У європейському та світовому олімпійському боксі кількість вагових категорій з 1 серпня цього року збільшилася до 13-ти...

– Це надзвичайно важлива реформа для усієї великої структури, куди входить не лише AIBA, а й континентальні конфедерації та національні федерації боксу. Збільшення кількості вагових категорій я вважаю дуже позитивною зміною. Наслідком реформи стає те, що конкуренція у боротьбі за нагороди стане ще більш потужною. У кожній вазі можна очікувати зміну лідера. Не маю сумнівів, що нинішній Чемпіонат України відкриє нам нові таланти. Можливо, не обійдеться без гучних сенсацій, які завжди підвищують інтерес до змагань.

– Скільки учасників вже зареєструвалося на Чемпіонат України на даний момент? 

– Близько 220 боксерів з усіх регіонів нашої держави вже підтвердили свою участь у змаганнях. Важливо наголосити, що участь у змаганнях можуть брати боксери-професіонали – такої практики не існувало ще кілька роки тому. А зараз ми максимально відкриті для того, щоб залучати боксерів, незалежно від їхнього професійного рекорду (кількості перемог, поразок та нічиїх. – Прим. ред.). Підкреслюю: кількість проведених до цього поєдинків значення не має!

– Лише нещодавно пройшов олімпійський турнір у Токіо-2020, але вже не за горами Чемпіонат світу серед чоловіків, який відбудеться у листопаді. До нього також буде прикута увага усієї світової спортивної спільноти...

– В цьому, на мою думку, і полягає найбільша мотивація для українських спортсменів, аби якомога краще виступити в Одесі. Адже за результатами Чемпіонату України визначиться новий склад Національної збірної України для участі у світовому форумі. 

Відзначу, що цього року Міжнародна боксерська асоціація (AIBA) встановила дуже солідний призовий фонд для переможців та призерів Чемпіонату світу. Чемпіони отримають по 110 тисяч доларів США, срібні призери – по 55 тисяч доларів, володарі бронзових нагород – по 27,5 тисяч доларів. В тому, що українські боксери через якихось два місяці зможуть боротися не лише за престиж та честь вітчизняного боксу, а й за великий грошовий куш, також бачу багато позитиву. 

Наостанок хочу побажати усім нашим атлетам спортивної удачі та наснаги, а також успішного виступу на національній першості в Одесі. Все буде бокс!


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань