Чемпіона світу з боксу Юрія Захарєєва нагородили премією від ФБУ та новою квартирою в Одесі

17:35 | 21 мая 2021
21 травня 2021 21 травня у місті Білгород-Дністровський пройшло урочисте нагородження Чемпіона світу з боксу серед молоді Юрія Захарєєва, який завоював цей титул на змаганнях в Кельце (Польща) в квітні цього року. 21 травня 2021

21 травня у місті Білгород-Дністровський пройшло урочисте нагородження Чемпіона світу з боксу серед молоді Юрія Захарєєва, який завоював цей титул на змаганнях в Кельце (Польща) в квітні цього року.

Почесними гостями церемонії також стали президент Федерації боксу України Володимир Продивус, перший віце-президент ФБУ Дмитро Шенцев, президент Федерації боксу Одеської області Халід Мусаєв, віце-президент ФБОО Дмитро Жеман, президент Федерації боксу Білгород-Дністровського району Віктор Андрєєнков, мер Білгород-Дністровського Віталій Граждан та наставник Юрія Захарєєва – заслужений тренер України Ігор Юрескул.

Нагадаємо, що Юрій Захарєєв, який був капітаном збірної України серед молоді, завоював єдину – і тим більш цінну для нашої команди – золоту нагороду на світовій першості. У попередні роки в його активі були перемоги на Чемпіонатах Європи серед молоді-2019 і 2020.

Президентом Федерації боксу України Володимиром Продивусом, а також першим віце-президентом ФБУ Дмитром Шенцевим був ініційований для Юрія Захарєєва спеціальний грошовий приз – 10 тисяч доларів США. Відповідний сертифікат керівники ФБУ в урочистій атмосфері вручили спортсмену, якого вже зараз називають майбутнім українського боксу!

Не менш солідний і дорогий подарунок Юрію Захарєєву зробив президент Федерації боксу Одеської області Халід Мусаєв, який презентував титулованому боксеру спеціальний приз – однокімнатну квартиру з ремонтом в Одесі.

Президент Федерації боксу Білгород-Дністровського району Віктор Андрєєнков, який надавав підтримку спортсмену та його тренеру протягом останніх сімох років, вручив боксерові цінний подарунок – планшет iPad Pro Max нової моделі.

Нагородження пройшло в рамках Чемпіонату України серед юнаків, який в ці дні проходить в Білгороді-Дністровському.

«Мені завжди приємно перебувати в Одеському регіоні і зокрема в місті Білгород-Дністровський, адже це по-справжньому боксерський край, Батьківщина нашого видатного спортсмена, дворазового олімпійського чемпіона Василя Ломаченка, – сказав на прес-конференції президент ФБУ Володимир Продивус. – Сьогодні ім"я Ломаченка знає весь світ, і я можу пишатися тим, що зіграв роль в його становленні.

Бокс не стоїть на місці, і сьогодні ми вшановуємо нашого героя – чемпіона світу серед молоді Юрія Захарєєва. Нехай йому лише 18 років і у нього ще немає такої кількості титулів, як у Василя Ломаченка, але він вже зарекомендував себе на світовій арені як один з найздібніших, найтехнічніших, найперспективніших молодих боксерів! Хочу нагадати, що в колекції Юрія вже є два «золота» чемпіонатів Європи серед молоді, до яких тепер він додав найвищу нагороду чемпіонату світу!

Вітаю Юрія і всю нашу команду з прекрасним виступом на чемпіонаті світу, бажаю успіхів в майбутніх змаганнях і, звичайно ж, бажаю виконати мрію, до якої прагне кожен спортсмен – перемога на Олімпійських іграх.

Також, користуючись нагодою, хотів би подякувати Халіду Мусаєву і всьому колективу Федерації боксу Одеської області. Без їхньої злагодженої і плідної роботи не було б успіхів місцевих боксерів. Можу сміливо сказати: на цю команду завжди можна покластися! А в тому, як місцева обласна федерація вміє організовувати змагання, можна переконатися вже зараз, під час проведення Чемпіонату України серед юнаків в місті Білгород-Дністровський».

Зі словами подяки на адресу Юрія Захарєєва та всієї збірної України серед молоді звернувся перший віце-президент ФБУ Дмитро Шенцев:

«Я уважно стежив за виступом нашої молодіжної збірної на Чемпіонаті світу в Польщі і можу сказати, що наші хлопці – герої! А український бокс, як і раніше, тримає високу марку в усьому світі! Юрій Захарєєв  – наш головний герой, і не тільки тому, що виграв у фіналі і завоював золоту медаль, а й тому, що був капітаном нашої команди, виявляв сильні лідерські якості.

Безумовно, не можна забувати про тренерів, завдяки яким вдалося виростити такого чемпіона. Це, в першу чергу, особистий тренер Юрія – Ігор Юрескул, старший тренер молодіжної збірної України Олег Кудінов. За цим результатом стоїть велика робота багатьох фахівців.

Також мені приємно відзначити, що ми знаходимося тут в дні проведення Чемпіонату України серед юнаків. Це означає, що зв"язок поколінь в боксі не переривається».

Президент Федерації боксу Одеської області Халід Мусаєв привітав Юрія Захарєєва з перемогою на Чемпіонаті світу: “За цей успіх хотів би подякувати всім тренерам і всім спеціалістам, які підтримують та плекають дитячий, юнацький і молодіжний бокс в Україні. Впевнений, що за цією перемогою прийдуть і наступні, треба в це вірити. Бажаю нашому чемпіону успіхів у подальшій кар’єрі і завоювати для України і для свого рідного краю олімпійську медаль, а можливо і не одну!”   

Президент Федерації боксу Білгород-Дністровського району Віктор Андрєєнков долучився до вітань на адресу спортсмена, який продовжив великі спортивні традиції краю: “Хочу подякувати керівництву Федерації боксу України і Федерації боксу Одеської області за те, що відійшли від звичайного формату і провели цю зустріч у нашому місті. Ми всі дуже переживали і дуже вболівали за Юрія на чемпіонаті світу. Розуміємо, що ми допомагаємо нашим спортсменам, аби вони ставали справжніми чоловіками і прославляли свою батьківщину. Також я вдячний ФБУ за те, що організація Чемпіонату України серед юнаків довірена нашому місту і, зокрема, Федерації Білгород-Дністровського району, напевно, наймолодшій в Україні. Сподіваємося, що не підведемо і віримо, що цей боксерський турнір у нашому місті - далеко не останній”.    

Мер Білгород-Дністровського Віталій Граждан наголосив на важливості перемоги місцевого спортсмена на таких престижних змаганнях, як Чемпіонат світу з боксу серед молоді: “Перемога Юрія Захарєєва дуже важлива для підвищення іміджу нашого міста. Білгород-Дністровський займає помітне місце на спортивній карті України. Це батьківщина для багатьох відомих спортсменів. Сподіваюся на подальшу тісну співпрацю з Федерацією боксу України! У нашому місті робиться дуже багато для розвитку спорту і ми завжди готові йти на зустріч у проведенні будь-яких спортивних заходів, тож Чемпіонат України з боксу серед юнаків, який проходить у ці дні, сподіваюсь, є лише першою ластівкою”.   

Особистого тренера Юрія Захарєєва, заслуженого тренера України Ігоря Юрескула можна сміливо назвати найближчою людиною для нашого чемпіона, за виключенням батьків.

“У цьому залі зібралося багато близьких друзів. У становленні Юрія як професійного спортсмена взяли участь чимало людей, які є справжньою дружньою командою. Всім хочу висловити свою велику вдячність, - сказав Ігор Юрескул. - Низький уклін всім, хто допомагав! Без вас ніколи б не вдалося нашому вихованцю ступити на вищу сходинку п’єдесталу пошани!”


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань