Сергій Глущенко: «В рамках тренувального збору швидко знайшли з боксерами з Шотландії спільну мову»

17:20 | 30 марта 2021
30 березня 2021 Збірна України з боксу серед чоловіків до 22 років розпочала тренувальний збір у Харкові, який є важливим етапом підготовки команди до Чемпіонату Європи U-22, що відбудеться цього року (точні дати першості континенту наразі ще не затверджені). 30 березня 2021

Збірна України з боксу серед чоловіків до 22 років розпочала тренувальний збір у Харкові, який є важливим етапом підготовки команди до Чемпіонату Європи U-22, що відбудеться цього року (точні дати першості континенту наразі ще не затверджені).

Команда під керівництвом Сергія Глущенка зібралася у понеділок, 29 березня, на тренувальній базі ХТЗ. У складі нашої збірної 20 спортсменів. Компанію їм складають 12 боксерів збірної Шотландії, яка проводить тренувальний процес у Харкові на запрошення української сторони.

– На зборі ми знаходимося з 29 березня по 15 квітня. Ми були раді підтримати ідею проведення першої частини цього збору спільно з командою Шотландії, – відзначив в інтерв’ю прес-службі ФБУ старший тренер збірної України до 22 років Сергій Глущенко. – Швидко знайшли з гостями з Британських островів спільну мову, адже мова боксу зрозуміла для нас усіх.

Буквально з першого дня проводимо з шотландцями роботу в парах. Разом с тренерським штабом їхньої збірної вирішили, що цей тиждень завершимо спільною матчевою зустріччю за участю наших спортсменів, або, як мінімум, товариськими спарингами. Після цього один тиждень працюватимемо самі, і після цього сподіваємося на приїзд до нас ще деяких зарубіжних команд, які збираються в Україну на Меморіал Миколи Мангера. Досвід спільної роботи з командами з-за кордону дуже знадобиться нам у підготовці до Чемпіонату Європи-2021, який є головним стартом року для боксерів до 22 років.

– Буквально десять днів тому ваша команда завершила виступ на Міжнародному турнірі «Босфор» у Стамбулі, який зібрав чимале представництво спортсменів з різних країн – близько 200 боксерів з 23 держав. З огляду на те, що жодному з українців не вдалося цього разу вийти у фінали, як оцінюєте підсумки цих змагань?

– Ми розглядали турнір «Босфор» виключно як етап підготовки до більш престижних стартів. Наші спортсмени незадовго до цього завершили виступ на Чемпіонаті України до 22 років, тому багато хто знаходився у процесі відновлення, а хтось лише починав набирати кондиції. Нашим завданням була перевірка сил на міжнародній арені, до того ж на найвищому рівні: решта команд виставили не 22-річних, як ми, а головні збірні. На цих змаганнях конкурували чимало призерів минулих Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи, а також і ті боксери, які вже завоювали ліцензії на Ігри у Токіо-2020.

Виступом підопічних у Стамбулі ми задоволені відсотків на 85. Побачили, над чим ще слід попрацювати. Ну і кілька бронзових нагород, а саме – Тараса Бондарчука у ваговій категорії до 63 кг, Максима Молодана (до 69 кг), Сергія Горскова (до 91 кг) та Юлії Стойко (69 кг, це вже говорю за нашу жіночу збірну) – стали нагородою за наші старання.

– Деякі бої у виконанні українських бійців завершилися сенсаційно для іноземних експертів – насамперед натякаю на перемогу Максима Молодана над легендарним кубинським боксером, який нині виступає за Азербайджан, призером Олімпійських ігор Лоренцо Сотомайором...

– Готуючись до поєдинків, ми не дивилися на кількість титулів того чи іншого суперника. Похвальні слова на свою адресу заслужив не лише Максим, а й той же Тарас Бондарчук. Обидва наші боксери, до речі, за більш справедливого суддівства могли б опинитися у фіналах, але рішення суддів, на мій погляд, були трохи сумнівними. Те ж саме стосується вильоту на ранніх стадіях Богдана Толмачова (75 кг) та Андрія Ісакова (81 кг), які показали дуже класний бокс і мали змогу досягти більш потужного результату. Звичайно, розслаблятися після цього турніру нам не варто. Будемо працювати і доводити, що ми варті більшого.

Також, користуючись нагодою, хочу висловити вдячність Федерації боксу України, Міністерству молоді та спорту України, які знайшли можливість відправити збірні команди до 22 років на цей дуже сильний турнір. Змагання дійсно були дуже корисними для нас та інформативними.   

– Поділіться наступними планами збірної 22-річних в рамках підготовки до чемпіонату Європи.

– Окрім нинішнього збору, у нас передбачено ще два тренувальних етапи. Їхні точні дати будуть відомі тоді, коли відповідно затвердять строки проведення самої континентальної першості. Щодо країни-господаря чемпіонату Європи цього року, то, за попередньою інформацією, турнір пройде в Італії.

(jpeg, 249.40 KB) (jpeg, 199.94 KB) (jpeg, 180.88 KB)
Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань