Молодіжні чоловіча та жіноча збірні України розпочали збір напередодні Чемпіонату світу серед молоді-2021

15:20 | 29 марта 2021
29 березня 2021 У понеділок у Львові розпочинається навчально-тренувальний збір чоловічої та жіночої збірних України з боксу серед молоді, який є заключним напередодні старту Чемпіонату світу з боксу серед молоді-2021. 29 березня 2021

У понеділок у Львові розпочинається навчально-тренувальний збір чоловічої та жіночої збірних України з боксу серед молоді, який є заключним напередодні старту Чемпіонату світу з боксу серед молоді-2021.

Нагадаємо, світова молодіжна першість проходитиме у місті Кельце, Польща, з 10-го по 24 квітня. На цей турнір вже зареєструвалися вражаюча кількість країн – 66. Чемпіонат стане першим турніром з боксу світового рівня під егідою AIBA від початку пандемії. У змаганнях братимуть участь боксери 2002—2003 років народження. Слід відзначити, що молоді українські боксери традиційно вважаються одними з головних претендентів на найвищі місця на світовому форумі.  

Молодіжні команди України зберуться на базі СКА у столиці Галичини, де з 29 березня по 10 квітня проведуть завершальну частину підготовки до мундіалю.

У перший день збору старші тренери команд Олег Кудінов та Роман Семенишин поділилися своїм баченням тренувального процесу та окреслили головні завдання для підопічних на даному етапі.

Олег Кудінов (старший тренер збірної України серед молоді, чоловіки): «Наша команда нещодавно провела дуже насичений та цікавий навчально-тренувальний збір у Ворохті, в рамках якого відбувалося чимало різноманітної підготовки – зокрема, хлопці багато ходили в походи по карпатським горам, бігали кроси, дихали свіжим повітрям, активно розвивали фізичні кондиції. За цей час наші спортсмени дуже зміцнили і у психологічному плані.

Нинішній збір буде присвячений здебільшого напрацюванню технічної і тактичної майстерності. Будемо активно проводити роботу з партнерами. В окремий день – орієнтовно найближчої суботи – плануємо провести спаринги за участю перших номерів збірної. Додам, що окрім основного складу плануємо залучити інших боксерів, які складуть компанію нашим лідерам на тренувальному зборі, зокрема, стануть у нагоді під час бойових практик.  

Загалом же із остаточним складом збірної на чемпіонат світу ми майже визначилися. Хотілося б, щоб у дні, які залишилися перед турніром, у нас обійшлося без несподіванок: найбільше побоюємося травм та, звісно, не хочемо стикнутися з випадками захворювання COVID-19.  

На жаль, ситуація з локдауном психологічно впливає на спортсменів та увесь персонал збірної, але з цим необхідно просто змиритися. Регулярно проводимо тестування, намагаємося уникати зайвих контактів та вживаємо усіх заходів для запобігання поширенню хвороби.

Основна концентрація наразі – на успішному виступі на чемпіонаті світу. Для цього робитимемо все можливе. Сподіваємося на те, що гідно представлятимемо Україну на турнірі і не залишимось без медалей!»  

Роман Семенишин (старший тренер збірної України серед жінок-молоді):

«У підготовці до чемпіонату світу настав дуже відповідальний момент. На цьому зборі ми доводимо спортсменок до оптимальних кондицій, особливий акцент робиться на підвищенні техніко-тактичної майстерності. Будемо багато працювати в парах, підвищувати швидкість тощо.

Відчутних кадрових змін у команді немає. Є питання щодо кандидатури у ваговій категорії до 75 кг. Сподіваюся, за час збору це питання вирішиться, а якщо ні – в одній з категорій залишимося без учасниці. Втім, на моє глибоке переконання, на чемпіонаті світу мають брати участь лише найкращі, ті, хто цього дуже прагне. Якщо є проблеми зі здоров’ям або немає достатнього прагнення – то виступати немає сенсу.

Тренування розпочинаємо вже сьогодні. На зборі будемо знаходитися разом з молодіжною збірною серед чоловіків, тож плануємо разом з Олегом Кудіновим серед іншого проводити і спільні тренування двох команд.

Про психологічну готовність підопічних говорити ще зарано – більш докладно про це можу сказати по закінченні збору. Але більшість дівчат, наскільки знаю, висловлюють впевненість у своїх силах і бажання поборотися за нагороди чемпіонату світу!»


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань