Сергій Глущенко: «Для широкої публіки чемпіонат України серед 22-річних подарував справжні відкриття»

16:50 | 15 февраля 2021
15 лютого 2021 З 8-го по 14 лютого у місті Чернівці проходив Чемпіонат України з боксу серед чоловіків та жінок до 22 років. 15 лютого 2021

З 8-го по 14 лютого у місті Чернівці проходив Чемпіонат України з боксу серед чоловіків та жінок до 22 років. Ці змагання стали першим великим боксерським заходом національного масштабу у 2021 році. Турнір зібрав усіх найсильніших боксерів віком до 22 років з усієї країни.

Вкрай важливо також, що саме Національна першість в Чернівцях є головним відбірковим етапом у формуванні збірної України (U-22), яка представлятиме нашу державу на Чемпіонаті Європи-2021.

Підсумки змагань у коментарі прес-службі ФБУ підбив старший тренер чоловічої збірної України серед 22-річних Сергій Глущенко:

«Перш за все, хочу подякувати Федерації боксу України в особі її президента  Володимира Продивуса, Федерації боксу Чернівецької області та Міністерству  молоді та спорту України за надзвичайно високий рівень організації турніру. Його підготовка велася у досить стислі строки, тож всі учасники та гості, впевнений, отримали справжнє задоволення від проведення змагань.

У поєдинках чоловічого розряду загалом взяли участь 154 боксери, що  представляли всі регіони України. Відразу скажу, що практично у кожній ваговій категорії конкуренція була дуже гострою, і переможець визначався у надзвичайно гострих і видовищних протистояннях. Мені, як тренеру, таке налаштування спортсменів спостерігати було дуже приємно: у багатьох випадках боротьба точилася до останньої секунди, і суддям було вкрай складно визначити кращих.  

Які поєдинки запамяталися найбільше? Мабуть, більше за все вразили хлопці у категорії до 69 кг, де щільність претендентів на «золото» просто зашкалювала і щось передбачити було неможливо, починаючи із чвертьфіналів! У підсумку чемпіоном у цій категорії став одесит Максим Молодан, який пройшов надзвичайно сильних суперників і, безперечно, заслужив свій титул.

Турнір виявив велику кількість по-справжньому талановитих боксерів і в інших категоріях. Звичайно, спеціалісти й раніше знали імена цих хлопців і давно за ними спостерігали, але для широкої публіки були справжні відкриття! Одне з них – чемпіон у категорії до 64 кг Вадим Клим з Чернівців, який давно претендував на високі місця і тепер, схоже, дочекався свого часу. Бокс у його виконанні вразив спеціалістів, і недарма вихованцю буковинської школи вручили нагороду найкращого боксера змагань.

Компліменти можу висловити на адресу абсолютно всіх чемпіонів та призерів Національної першості! Вони по праву піднялися на пєдестал пошани і вже у найближчі кілька тижнів саме вони сформують збірну України до 22 років.

Основне коло членів збірної для мене визначене. До всіх хлопців я ставлюся з величезною повагою і кожному намагатимуся надати шанс проявити себе. Хотів би також відзначити професійну роботу особистих наставників і подякувати їм за підготовку спортсменів для збірної команди! З усього видно, що, незважаючи на нинішні непрості умови для тренувального процесу, у себе вдома спортсмени виконують величезний обєм роботи, і результати цієї роботи видно неозброєним оком на змаганнях.

Що стосується подальших планів збірної України по підготовці до чемпіонату Європи (U-22), то 28 лютого команда вирушить на тижневий збір до Німеччини. З 15-го по 21 березня візьмемо участь у міжнародному турнірі у Туреччині. Після цього протягом весни відбудеться ще кілька підготовчих зборів в Україні, які допоможуть підійти до Євро у всеозброєнні. Сама континентальна першість має пройти цього року в Італії, втім точні дати турніру ще не відомі».


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань